تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۱۴ خرداد ۱۴۰۱

درخواست برای افزایش قیمت لوازم خانگی

در حالی که با شروع سال جاری موج جدیدی از گرانی به بازار لوازم خانگی رسید، با این حال وزارت صمت قیمت‌های جدید را خودسرانه اعلام کرد. دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی در این زمینه می‌گوید: اعلام قیمت لوازم خانگی در سال جاری خودسرانه نبود. مدت‌هاست تولیدکنندگان درخواست افزایش قیمت لوازم خانگی را به وزارت صمت ارائه کرده‌اند.

اقتصاد۲۴- اخیراً برخی از تولیدکنندگان، اقدام به بالابردن قیمت لوازم خانگی کردند. برخی از رسانه‌های نزدیک به دولت این اقدام را خودسرانه و بدون دریافت مجوز دانستند.

با این حال، تولیدکنندگان دلیل این اقدام را افزایش چندین برابری هزینه تمام‌شده تولید می‌دانند و معتقدند که برای ادامه حیات خود ناچار به افزایش قیمت محصولات خود هستند.

تولیدکنندگان افزایش قیمت اخیر را به معنای سود بیشتر نمی‌دانند و از بی‌توجهی دولت نسبت افزایش هزینه تولید گلایه‌مند هستند.


بیشتر بخوانید: تولید چهار کالای مهم لوازم خانگی کنوود با همکاری پاکشوما


دبیرکل انجمن صنایع لوازم‌خانگی گفت: استفاده از عبارت «اقدام خودسرانه تولیدکنندگان مبنی بر افزایش قیمت» چندان شایسته نیست. به هر صورت بخش خصوصی در فضای اقتصادی کشور سرمایه‌گذاری می‌کند و هزینه می‌دهد. در بسیاری از شرکت‌ها بیش از ۱۰۰۰ خانواده ارتزاق می‌کنند.

عباس هاشمی در ادامه به یک دهه شعار حمایت از تولید اشاره کرد و عنوان کرد: این شعار نشان می‌دهد اعتقاد کل آحاد کشور بر این است که توسعه پایدار اقتصادی و صنعتی کشور اتفاق نمی‌افتد مگر با توسعه تولید؛ بنابراین وظیفه دولت این است که فضایی را برای توسعه تولید فراهم کند.

چرا قیمت لوازم خانگی افزایش می‌یابد؟

هاشمی افزایش ۳۵ درصدی حمل‌ونقل، ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد، افزایش شش برابری نرخ ارز گمرکی و افزایش حدود ۱۷ درصدی نهاده‌های تولید را از جمله دلایل افزایش قیمت تمام‌شده تولید ذکر کرد.

البته آن‌طور که وی اعتقاد دارد، این افزایش قیمت نیست، بلکه تعدیل قیمت است.

به اعتقاد او تولیدکننده برای اینکه بتواند ادامه حیات دهد باید اقدام به افزایش قیمت محصولات خود کند. در غیر این صورت نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد.

دبیرکل انجمن صنایع لوازم‌خانگی تاکید کرد: هیچ تولیدکننده‌ای از افزایش قیمت لوازم خانگی خوشحال نیست. اعتقاد انجمن صنایع لوازم‌خانگی بر این است که مکانیزم عرضه و تقاضا بهترین روش برای گردش اقتصادی کشور و معیشت مردم است. اگر معیشت مردم دچار مشکل می‌شود، نمی‌توان یک طرف دیگر را سرکوب کرد، بلکه باید برای معیشت مردم چاره‌ای اندیشید.

هاشمی درباره دخالت وزارت صمت در بازار توضیح داد: بنگاه‌های اقتصادی به صورت دستوری نمی‌توانند سودده باشند. تولید لوازم خانگی هم دیگر انحصاری نیست. در هر گروه کالایی، حداقل ۲۰ تولیدکننده فعالیت دارد. باید اجازه داد که فضای رقابتی متعادل شکل بگیرد و مصرف‌کننده حق انتخاب داشته باشد.

درخواست برای بالابردن قیمت‌ها

هاشمی در پایان یادآور شد: ماه‌هاست که نامه‌هایی در راستای افزایش قیمت تمام‌شده محصولات داده شد. اما اصلاً به آن توجهی نمی‌شود؛ این در حالی است که نمی‌توان به‌صورت دستوری بنگاه‌های اقتصادی را سودده نگه داشت.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر