تاریخ انتشار: ۱۲:۱۰ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۱

معرفی شغل حسابدار و مهارت های مورد نیاز آن

شغل حسابداری یکی از مشاغل پرطرف دار در ایران بوده که بازار کار خوبی دارد. تقاضا برای استخدام حسابدار از جانب شرکت‌ها بسیار بالا بوده و به دنبال آن درآمد خوبی نیز برای افراد جویای کار حسابداری وجود دارد.

اقتصاد۲۴- در این محتوا می خواهیم در مورد شغل حسابداری، وظایف حسابدار، مهارت‌های لازم، تحصیلات مورد نیاز و بازار کار این رشته اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.

معرفی شغل حسابدار

شغل حسابداری دارای انواع مختلفی می باشد که در این قسمت به طور مختصر توضیحی در این زمینه می دهیم.
اول ببینیم حسابدار کیست؟ حسابدار فردی است که فعالیت‌هایی در زمینه حسابداری انجام می دهد. این فعالیت‌ها می تواند انواع حساب کتاب ها متناسب با تخصص فرد و همچنین شرکت یا محل کار وی باشد . از جمله فعالیت‌های این شخص می توان به کنترل اسناد، ثبت اطلاعات، پیگیری فعالیت‌های مالی و ... اشاره داشت. این که شخص در چه شرکت و هیچ حوزه ای فعالیت می کند، بر میزان کار وی تاثیر گذار است و شرکت‌های بزرگ نیاز به دقت، زمان و ساعت کاری بیشتری در مقابل شرکت‌های کوچک دارند.

تحصیلات مورد نیاز برای رشته حسابداری

یک شخص حسابدار نیاز است که مدرک کارشناسی در رشته‌هایی مانند اقتصاد، حسابداری یا دیگر رشته‌های مرتبط داشته باشد. با داشتن این مدرک می توانید برای آگهی‌های استخدام حسابدار تقاضا دهید. بیشتر شرکت‌ها تمایل دارند تا فردی که دارای تحصیلات دانشگاهی است را برای شرکت خود انتخاب کنند.
علاوه براین در کنار تحصیل دانشگاهی، می توان در دوره‌های مختلفی که در زمینه حسابداری انجام می شود نیز شرکت داشت. به عنوان مثال دوره‌هایی مانند اصول حسابداری و.... افراد پس از شرکت در این دوره‌ها می توانند مدرک آن را دریافت و در این شغل مشغول به کار شوند.

چگونه می توانیم مهارت کافی در شغل حسابداری بدست آوریم؟

پیش از هرچیزی دانشجویان این رشته در دوره‌های کارآموزی شرکت می کنند که شرکت در همین دوره‌ها باعث کسب مهارت‌های اولیه می شود. علاوه براین هر شرکت برای استخدام حسابدار سازوکار خاص خود را دارد که پیش از بستن قرارداد با وی در مورد نحوه فعالیت خود شرکت و انتظارات از حسابدار با شخص جویای کار صحبت می کند.  برخی از شرکت‌ها مدت زمان چند روز تا چند ماه برای کارآموزی افراد جویای کار انتخاب می کنند تا هم توانایی فرد را دیده و هم آن شخص با کلیات امور مورد نظر آن شرکت آشنا شود.

یک حسابدار خوب به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

برای موفق بودن در هر شغلی نیاز به داشتن یک سری مهارت‌های ذهنی و علمی وجود دارد. شغل حسابداری هم از این مساله به دور نیست. شخصی که در این شغل فعالیت می کند باید مهارت های زیر را داشته باشد.

  • یک مهارت‌های ارتباطی:

 این مهارت‌ها شامل گفتار، نوشتار، گوش دادن، مشاهده جزئیات، رهبری برنامه‌ها و ... می باشد. یک حسابدار باید بتواند به طور متقابل با طرف مقابل خود ارتباط برقرار کرده تا اطلاعات را به طور دقیق داشته باشد.

  • مدیریت زمان

 شغل حسابداری نیاز به مدیریت زمان برای اولویت بندی ها و همچنین ایجاد تعادل در کارها دارد. شخصی که در این شغل فعالیت می کنند باید بتواند وظایف خود را در زمان مشخص شده به طور کامل انجام دهد. به همین منظور این فرد نیاز به داشتن مهارت مدیریت زمان دارد.

  • مهارت‌های رایانه ای

 بیشتر فعالیت‌های حسابدار طبق برنامه های رایانه ای و کامپیوتری انجام می شود. امروزه شرکت‌ها دیگر پذیرای حسابدار بدون داشتن اطلاعات کامپیوتری و برنامه‌های موجود در این زمینه نیستند. اولین و ساده ترین برنامه برای یک حسابدار برنامه اکسل و یا آفیس می باشد. علاوه براین در این رشته برنامه‌های کاربردی دیگر نیز وجود دارد امروزه حتی در آگهی استخدام منشی آشنا به حسابداری نیز مهارت کامل و آشنایی با چنین برنامه‌هایی به چشم می خورد.

  • مهارت ریاضی

یک حسابدار باید از مهارت ریاضی و منطق خوب برخوردار باشد تا بتواند اطلاعات را به خوبی تجزیه وتحلیل کرده و در یک چارچوب و به طور منظم به کارفرما ارائه دهد. کوچک‌ترین اشتباه در حساب و کتاب یک حسابدار باعث عدم همخوانی اطلاعات شده و ممکن است برای جبران آن نیاز به صرف زمان زیادی باشد.

محیط کاری فرد حسابدار

معمولاً فرد حسابدار بطور تمام وقت در یک شرکت، سازمان یا مجموعه فعالیت می کنند. محیط کاری شغل حسابدار یک محیط اداری و پشت میزنشینی می باشد. ساعت کاری این فرد به طور روزانه یا هفتگی محاسبه می شود و با توجه به میزان این ساعت حقوق ماهانه و سالیانه وی معین می‌گردد.
شخص حسابدار در زمان کار خود طبق برنامه‌ها و اطلاعات موجود در کامپیوتر و یا بررسی اسناد فیزیکی شرکت اطلاعات مورد نیاز را ثبت می کند. افراد هم می توانند به طور مستقل با یک شرکت همکاری داشته باشند و هم می توانند در تیم حسابداری شرکت‌ها فعالیت کنند.

درآمد رشته حسابداری

درآمد هر رشته بسته به توانایی فرد و محل کار وی دارد. این که در شرکت های دولتی فعالیت می کنید یا شرکت های خصوصی بر میزان درآمد تاثیرگذار است. به طورکلی اگر فرد در شرکت های دولتی مشغول به کار باشد حقوق وی طبق قانون کار می باشد. اما در شرکت‌های خصوصی حقوق فرد حسابدار طبق توافق وی با کارفرما است.
شرکت‌های کوچک با توجه به این که فعالیت محدودتری دارند کار حسابدار نیز کمتر بوده و به دنبال آن حقوق کمتری نیز دریافت می کند. اما شرکت های بزرگ‌تر به دلیل گستردگی مجموعه و فعالیت بالا، کار یک حسابدار بسیار دقیق و بیشتر بوده و به همین منظور حقوقی که دریافت می کنند نیز بیشتر می شود. اما به طورکلی میانگین حقوق یک حسابدار با سطح مهارت متوسط حدود چهار تا پنج میلیون تومان می باشد.

جمع بندی

رشته حسابداری دارای متقاضیان زیادی در داخل کشور است. تمامی شرکت‌ها برای پیشبرد فعالیت‌های خود نیاز به یک یا چند حسابدار دارند. درصورتی که دارای تحصیلات دانشگاهی در رشته حسابداری هستید و یا مدرک دوره‌های حسابداری را دارید، می توانید جدیدترین فرصت‌های شغلی حسابدار در تهران و سایر استان‌ها را جستجو کنید و رزومه خود را ارسال نمایید.

ارسال نظر