تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۱

ماليات‌ستاني از تورم كالا

طي روزهاي گذشته با اتخاذ قوانين جديد مالياتي و طرح پيشنهادي وزارت اقتصاد براي اخذ ماليات بر تراكنش‌هاي بانكي اعتراضاتي از سوي برخي كسبه لوازم خانگي در خيابان امين‌حضور و بازار اراك شكل گرفته است. برخي خبرگزاري‌ها خواسته اصلي معترضان را تعديل ماليات‌ بر تراكنش‌هاي بانكي اعلام كردند،

اقتصاد۲۴- نصب سامانه پايانه‌هاي فروشگاهي و طرح ماليات بر تراكنش‌ها يكي از پيشنهادهاي وزارت اقتصاد براي جلوگيري از فرار مالياتي است كه در صورت تصويب و اجراي اين طرح، ما‌به‌التفاوت گردش حساب‌هاي بالاي پنج ميليارد تومان شامل ماليات مي‌شوند. 

تا سال قبل سازمان امور مالياتي از طريق توافق با اصناف يا اجراي ماده ۹۷ قانون ماليات‌هاي مستقيم، از موديان ماليات مي‌گرفت. امسال اين قاعده تغيير كرد و سازمان درصدي از گردش مالي اصناف را به عنوان ماليات تعيين كرده است. در واقع ماليات تا به امروز بر اساس درصدي از سود فروشنده تعيين مي‌شد، اما از حالا به بعد تورم مبناي اين محاسبات است. اين در حالي است كه اصناف لوازم خانگي معتقدند به همان ميزان كه قيمت كالا و خدمات زياد شد، هزينه تامين آن هم براي فروشنده بالا رفت براي همين غالب اصناف قادر به تاديه ماليات‌هاي جديد نيستند.

اكبر پازوكي، رييس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي در مورد اعتراضات كسبه لوازم خانگي در خصوص ماليات به «اعتماد» گفت: با توجه به گراني‌هاي سرسام‌آور كالا‌ها كه طي 3 سال گذشته رخ داده است اگر يك مغازه‌دار يك قلم كالا هم بفروشد مسلما رقم فروش به 5 ميليارد يا 4 ميليارد و 880 ميليون تومان كه در اين طرح عنوان شده خواهد رسيد ضمن آنكه گفته شده

از اين رقم بالاتر مالياتي مضاعف دريافت خواهد شد. رييس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي با تاكيد بر اينكه نبايد همه 134 اتحاديه در تهران را در يك زيرگروه قرار دهند، افزود: متاسفانه براي همه اتحاديه‌ها (خودرو، طلا، گل‌فروشي و ...) همين رقم 5 ميليارد تومان اعلام شده در صورتي كه بايد اتحاديه‌ها را به 3 يا 5 گروه تقسيم مي‌كردند چرا بايد يك فروشگاه لوازم خانگي با يك دكه گل‌فروشي يا طلافروشي در يك زيرگروه قرار گيرند؟ بايد آقايان ببينند كل سرمايه يك دكه گل‌فروشي چقدر است و سرمايه يك فروشگاه لوازم خانگي 20 متري يا طلافروشي و... چقدر است اما همه را كلي عنوان كرده‌اند.

پازوكي با اشاره به سخنان وزير اقتصاد گفت: ايشان اعلام كرده‌اند ماليات يك ميليون واحد صنفي صفر شده، اما واقعا سوالي كه براي من مطرح شده اين است كه اين افراد چه كساني هستند؟ كدام صنفند و در كدام شهر يا شهرستان هستند؟ چرا مسوولان واقع‌بين نيستند؟

رييس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي تصريح كرد: البته پيش از اين سقف ماليات را يك ميليارد و 440 ميليون تومان اعلام كرده بودند كه پس از 4 روز و با اعتراضات اصناف اين رقم به 4 ميليارد و 880 ميليون تومان افزايش پيدا كرد. او با اشاره به فرار مالياتي افزود: فردي كه 10 يا 20 سال است كه كاسب بوده و داراي پرونده مالياتي است كه نمي‌تواند فرار مالياتي داشته باشد. فرار مالياتي براي افردي است كه اصلا پرونده مالياتي ندارند و اداره دارايي هم كاملا به اين قضيه اشراف دارد و با آمار و ارقام نيز هميشه اعلام مي‌كند چند نفر پرونده مالياتي دارند يا ندارند و مالياتي داده‌اند يا خير.  پازوكي با اشاره به افزايش ميزان عوارض شهرداري تصريح كرد: ابتداي سال جديد 100 تا 150 درصد عوارض شهرداري افزايش داشت و جز گراني اقلام خوراكي كه همگي امروز چندين برابر شدند حال بايد ماليات‌هاي سنگين پرداخت كنيم. ضمن آنكه درصد سود ما را در كالاهاي بزرگ 5 درصد اعلام كرده‌اند اين در حالي است كه براي فروش يك كالا گاهي از سود خودمان هم كم مي‌كنيم

قدرت خريد مردم به‌ شدت افت كرده است

او با بيان اينكه مردم قدرت خريدشان به‌ شدت افت كرده است، ادامه داد: گاهي پيش مي‌آيد تا 20 روز هيچ كالايي نمي‌توانيم بفروشيم و در دو سال گذشته مردم به جاي خريد كالاي جديد به تعمير آن روي آورده‌اند. در حال حاضر يك لباسشويي ايراني ساده به 7 ميليون تومان رسيده و يك يخچال ايراني به 8 ميليون تومان و يك اجاق گاز معمولي 3 ميليون تومان شده و قيمت اجاق گاز فردار از 10 ميليون تومان شروع مي‌شود.


بیشتر بخوانید: ۳ سونامی گرانی خوراکی‌ها در ۴ سال


رييس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي تصريح كرد: سوال اينجاست كه خودروي چيني 60 ميليون توماني را چه كسي گران كرد كه امروز از آن ماليات مي‌خواهند؟ اگر تورم باعث گراني يك ملك يا خودرو شده آيا پرداخت اين حجم از ماليات عدالت است؟ او افزود: دولت كدملي و شماره حساب بانكي همه كسبه را دارد و با فشار دادن يك كليد كامپيوتر مي‌تواند كليه گردش مالي افراد را چك كند و بر اين اساس مي‌تواند ماليات را هم دريافت كند. پازوكي با اشاره به بستن برخي مغازه‌ها نيز گفت: مغازه‌هايي كه تعطيل هستند يا به دليل عدم پرداخت ماليات بوده يا اينكه كالاي قاچاق داشتند يا اينكه جواز كسب نداشتند كه يكي، دو روز معمولا مي‌بندند و مجددا مغازه را باز مي‌كنند و به فعاليت خود ادامه مي‌دهند.

كوله‌بر قاچاقچي نيست

او در مورد اجراي طرح مبارزه با كالاي قاچاق لوازم خانگي نيز تصريح كرد: اين طرح از سال 1398 شروع شد، سوال اينجاست كه آيا توليد داخل كشور مي‌تواند نياز بازار را تامين كند يا خير؟ امروز واردكننده لوازم خانگي در خانه‌اش نشسته اما مي‌توانست سرمايه خود را از كشور خارج كند و از ايران برود كه اين كار را خوشبختانه نكرده، اما مسلما زماني كه واردكننده وارد بازار نشود قاچاقچي اقدام به قاچاق كالا مي‌كند البته ما معتقديم كه كوله‌بر قاچاقچي نيست و دولت هم اعلام كرده يك قلم كالا وارد كشور كند پس اين هم قاچاق نيست.

پازوكي تصريح كرد: هر كالايي كه در داخل كشور توليد مي‌شود داراي كد شناسه و كد رهگيري است و ممكن است فروشنده كالا با كارخانجات هم در ارتباط باشد و به دليل اينكه بنكدار است، نمي‌تواند كالا را داخل مغازه به نمايش بگذارد و داخل انبار نگه مي‌دارد و مامورها براي كشف كالاي قاچاق يا تقلبي وارد انبار مي‌شوند اين كالاهاي موجود ايراني در انبار را به عنوان احتكار ثبت مي‌كنند در صورتي كه اسم اين كار احتكار نيست و اگر از سامانه جامع تجارت كالا مسوولي بيايد استعلام كالاي موجود در انبار را مي‌تواند بگيرد و مشخص شود اين كالا براي چه كسي است.

او در ادامه افزود: البته افراد سودجو در همه اصناف حضور دارند و از بخش مسكن گرفته تا طلافروش و خودرو و... شاهد اين سودجويي هستيم كه در صنف ما هم ممكن است افرادي باشند اما موضوع قاچاق لوازم خانگي مبادي ورودي دارد و مشخص است از كدام شهر مرزي يا بندر مي‌آيند و كجاهاي كشور كالاها را با شوتي مي‌آورند. رييس اتحاديه فروشندگان لوازم خانگي خاطرنشان كرد: رهبري از 12 سال گذشته هر سال را با عنواني اقتصادي آغاز كرده‌اند كه بايد به آن توجه شود و دولت هم بايد به اين موضوع توجه ويژه داشته باشد.
 در قبال ماليات خدمات هم به مردم بدهيد

او افزود: امروز براي گرفتن يك دزد تنها يك مامور نيروي انتظامي دنبالش است، اما يك كاسب در ابتداي سال بايد عوارض شهرداري بدهد، در خرداد ماه دارايي يقه‌اش را مي‌گيرد و بعد از پرداخت ماليات نوبت به پرداخت بيمه تامين اجتماعي مي‌شود و شب عيد هم با اين وضعيت ركود نمي‌داند چطور كالاي خود را بفروشد.
پازوكي گفت: در زمان همه‌گيري كرونا 6 ماه صنف لوازم خانگي بسته بود و ماسك گير نمي‌آمد اما ما كمك كرديم و همه هزينه را هم خودمان داديم و امروز هم انتظار ياري از دولت را داريم. اگر مسوولان امروز براي اداره كشور ماليات گرفتن را از كشورهاي توسعه يافته ياد گرفته‌اند بايد ارايه خدمات به مردم را هم از همين كشورها بياموزند.

منبع: اعتمادآنلاین
ارسال نظر