تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۰۶ تير ۱۴۰۱

۳هزار و ۸۶۰میلیارد تسهیلات بانک تجارت را چه کسانی گرفتند؟

بانک مرکزی اطلاعات و آمار تسهیلات و تعهدات کلان و تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط پرداختی توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی را منتشر کرد. این آمار، تا ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۰ به‌روزرسانی شده‌اند.در فهرست‌های بانکی، اسامی و عناوین و بسیاری از اشخاص، شرکت‌ها و موسسات به چشم می‌خورد. به گزارش لیست‌های منتشرشده توسط بانک مرکزی، از کارآفرینان خرد و صنعت‌گران خصوصی تا ابَرشرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی بزرگ دولتی، ذی‌نفع تسهیلات بانکی بوده‌اند.

اقتصاد۲۴- در میان این اسامی اما، برخی بسیار قابل توجه‌اند. یکی از گروه‌هایی که از تسهیلات کلان بانکی استفاده کرده، «گروه مدیرت سرمایه‌گذاری امید» است. این شرکت در سال ۱۳۸۰، به صورت سهامی خاص تأسیس و در سال ۱۳۸۳ بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام این شرکت ، از سهامی خاص به سهامی عام تغییر و در تیرماه ۱۳۸۶ در بورس اوراق بهادار تهران با نماد «وامید » پذیرفته شد.

به گزارش بانک مرکزی، خالص تسهیلات دریافتی شرکت سرمایه‌گذاری امید از بانک تجارت تا پایان سال ۱۴۰۰، حدود ۳هزار و ۸۶۰میلیارد تومان است. گروه مدیریت سرمایه‌گذاری امید در زمینه معادن و فولاد، سیمان، ساختمان، بازار سرمایه و خدمات مالی برتر، بازرگانی، نفت و گاز و انرژی فعالیت می‌کند. در توضیحات زمینه فعالیت این شرکت همچنین ایجاد و تشکیل شرکت‌ها، مطالعه و بررسی طرح‌های توسعه، خرید و فروش سهام شرکت‌ها، سرمایه‌گذاری در امور تولیدی، بازرگانی، ساختمانی و خدماتی در داخل و خارج از کشور نیز ذکر شده‌است.

شرکت‌های مثل کویرتایر، پتروامید آسیا و شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر نیز از جمله چندین شرکت فرعی و وابسته به گروه سرمایه‌گذاری امید هستند که تحت شبکه‌ای از شرکت‌های حوزه صنعت، انرژی، عمران و سرمایه توانسته‌اند به یکی از ثروتمندترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری ایران بدل شوند.


بیشتر بخوانید: لیست ابربدهکاران بانکی، ناتوانی مردم در دریافت وام‌های خرد را به رخ‌ کشید/ رانتی که پولداران را پولدارتر می‌کند


«محمدعلی میرزا کوچک شیرازی» و «محمد علی یزدان‌جو» به ترتیب به عنوان مدیرعامل و رییس هیات مدیره در گروه سرمایه‌گذاری امید مشغول فعالیتند. فعالیت در شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، وجه اشتراکی در سوابق شغلی این دو است. سوابق «یزدان‌جو» اما به همین خلاصه نمی‌شود.

«محمدعلی یزدان‌جو» فارغ التحصیل مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف است و بیش از ده سال در مجموعه شستا مشغول به فعالیت بوده است. مدیر عاملی شستا به مدت ۶ سال،  معاونت اقتصادی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، مدیر عاملی مجتمع اقتصادی امداد (وابسته به کمیته امداد امام خمینی) مشاوری ستاد اجرائی فرمان امام خمینی، مشاوری رییس هیات مدیره شرکت ایرانسل ، مدیر عاملی شرکت سابیر و مدیر عاملی شرکت ایرانسازه از جمله سوابق یزدان‌جو است.

«محمدعلی یزدا‌ن‌جو» از ۸ دی‌ماه ۱۴۰۰ به عنوان نمـاینـده حقـوقـی شرکت «خدمات آینده اندیش نگـر» به مدیرعاملی شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری امید منصوب شده و حالا زمزمه‌هایی از اضافه شدن نامش به لیست نامزدهای احتمالی وزارت کار نیز به گوش می‌رسد.

در بین اعضای هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری امید، نام «وحید خاشعی»‌ نیز به چشم می‌خورد که پرداختن به سوابقش خالی از لطف نیست. خاشعی در ۲۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۰، با حکم مستقیم «علیرضا زاکانی»‌ به سمت «سرپرست معاونت رصد و مطالعات مدیریت مرکز پژوهش‌های مجلس» منصوب شد. معاونتی دست‌ساخته زاکانی که قبل و بعد از حضورش در مجلس وجود خارجی نداشت. یازدهم شهریور ماه ۱۴۰۰، زاکانی از مجلس استعفا کرد و به شهرداری تهران رفت. نزدیک به یک ماه بعد، «خاشعی»‌ در ۲۸ مهرماه ۱۴۰۰، به عنوان نماینده حقوقی بانک سپه، به عضویت موظف هیات مدیره شرکت سرمایه‌گذاری امید منصوب می‌شود.

«وحید خاشعی» متولد ۲۰ شهریورماه ۱۳۶۰، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی در دانشگاه امام صادق و دکتری مدیریت اقتصادی در دانشگاه شهید بهشتی است. عضویت در هیات مدیره هلدینگ غذایی سینا وابسته به بنیاد مستضعفان، شرکت مدیریت زنجیره تامین وابسته به آستان قدس رضوی و شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن کوثر در سوابق اجرایی‌اش قید شده‌است.

منبع: فرازدیلی

ارسال نظر