تاریخ انتشار: ۱۳:۳۳ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۱

بورس در دست فروشندگان کم زور

بورس تهران این هفته وضعیت پایداری داشت و میزان نوسانات آن اندک بود. شاخص های مهم بازار سهام هیچ کدام حتی به اندازه یک درصد هم رشد یا افت نداشتند.

اقتصاد۲۴- وضعیت بازار سهام در این هفته بد نبود. البته چندان خوب هم نبود. شاخص کل بورس این هفته حدود ۳ هزار واحد معادل ۲۱ صدم درصد افت کرد که نوسانی جزئی محسوب می‌شود.

اما برخلاف شاخص کل، شاخص هم وزن حدود ۳۶۰۰ واحد رشد کرد که معادل ۸۹ صدم درصد می‌شود. شاخص کل فرابورس هم ۱۰ واحد افت کرد که معادل ۵ صدم درصد است. با این حساب می‌توان گفت که در این هفته نماد‌های بزرگ بازار مقداری افت کرده اند و نماد‌های کوچک بازار هم مقداری رشد داشته اند که برآیند آنافت محدود شاخص کل و افت کمتر از یک درصدی شاخص هم وزن است. 

افت ارزش معاملات خرد 

ارزش معاملات خرد بازار سهام این هفته پله پله کاهش یافت. در حالی که در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته ارزش معاملات خرد بازار سهام ۳۷۰۰ میلیارد تومان بود، در روز شنبه ارزش معاملات به ۳۴۵۰ میلیارد تومان کاهش یافت.

روز یکشنبه ارزش معاملات به ۳۱۰۰ میلیارد تومان رسید و دوشنبه ارزش معاملات ۲۹۰۰ میلیارد تومان بود. در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه هم ارزش معاملات خرد حدود ۲۶۰۰ میلیارد تومان بود.

با این حساب رشد ارزش معاملات که در هفته گذشته رخ داده بود، در این هفته روند معکوس گرفت و از این جهت سیگنال‌های منفی به بازار تزریق شد. 


بیشتر  بخوانید: بورس در هفته‌ای که گذشت


خروج پول در ۵ روز متوالی 

این هفته در تمام روز‌های معاملاتی، سرمایه گذاران حقیقی بازار سرمایه خود را از بازار سهام خارج کردند. با اینکه در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته در دو روز متوالی تزریق پول خرد به بازار اتفاق افتاد، در این هفته در روز‌های شنبه و یکشنبه به ترتیب ۱۳۰ و ۲۱۰ میلیارد تومان از بازار خارج شد.

روز دوشنبه خروج پول حقیقی‌ها شتاب کمتری گرفت و به حدود ۱۰ میلیارد تومان رسید. اما پس از آن دوباره خروج پول این سهامداران زیاد شد و در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه به ترتیب ۱۲۰ و ۲۲۰ میلیارد تومان پول از بازار خارج شد. 

بازار دست فروشندگان بود 

قدرت خریداران حقیقی در این هفته در هیچ کدام از روز‌ها بیشتر از قدرت فروشندگان حقیقی نبود. بهترین روز دوشنبه بود که شاخص قدرت خریداران حقیقی دقیقا عدد ۱ را ثبت کرد. این عدد نشان دهنده قدرت برابر خریداران و فروشندگان است.

اما در روز‌های شنبه و یکشنبه اعداد ۰.۹۸ و ۰.۹۱ ثبت شد که برتری جزئی فروشندگان نسبت به خریداران حقیقی را نشان می‌دهد. در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه هم این شاخص اعداد ۰.۹۲ و ۰.۹۸ را ثبت کرد. با این حساب فروشندگان هنوز در بازار دست برتر را دارند، اما قدرت آن‌ها نسبت به قدرت خریداران حقیقی چندان هم بیشتر نیست و این روند به سرعت می‌تواند تغییر کند.

منبع: اقتصاد نیوز
ارسال نظر