تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۱

جزئیات لغو روادید گروهی سفر به ایران و روسیه

از ابتدای سال آینده میلادی ایرانی‌ها و روس‌ها می‌توانند به شرط سفر با تور در قالب گروه‌های ۵ تا ۵۰ نفری بدون نیاز به دریافت روادید به‌مدت ۱۵ روز به ۲ کشور سفر کنند و آن‌ها که قصد سفر انفرادی دارند باید پروسه دریافت ویزا را طی کنند.

اقتصاد۲۴- ویزای گروهی سفر اتباع ایران و روسیه به ۲ کشور سرانجام و پس از گذشت بیش از ۵ سال مذاکره و چانه‌زنی بالاخره لغو شد و از ابتدای ژانویه سال ۲۰۲۳ میلادی یعنی چند ماه دیگر، ایرانی‌ها و روس‌ها به شرطی که سفر‌های ۵ تا ۵۰ نفره گروهی در قالب تور به ۲ کشور انجام دهند دیگر نیازی به گرفتن روادید ندارند.

روس‌ها در ردیف ولخرج‌ترین گردشگران جهان قرار دارند و عزم ایران برای جذب گردشگران روس به کشور نیز زمانی جدی شد که تنش‌های سیاسی روسیه و آمریکا به بالاترین سطح خود رسید و آمریکا ورود گردشگران روس به کشورش را ممنوع کرد. از آن پس بود که ایران فرصت مناسب برای جذب گردشگران روس را دریافت و بلافاصله مذاکرات جدی برای جذب گردشگران روس به کشور را با پیشنهاد لغو روادید گروهی بین ۲ کشور آغاز و در نوروز سال ۹۶ وزرای خارجه ایران و روسیه موافقتنامه لغو روادید سفر‌های گروهی شهروندان ۲ کشور را از سال ۲۰۱۸ یعنی یک‌سال پس از امضای توافقنامه به امضا رساندند.

فرصت طلایی در بازار روسیه

موافقتنامه اجرایی نشد و تصمیم گرفته شد کارگروه لغو روادید گروهی ایران و روسیه در وزارت گردشگری ۲ کشور بررسی و پس از تصمیم این کارگروه اجرای موافقتنامه آغاز شود. تابستان سال گذشته، اما با شدت گرفتن بحران روسیه با اتحادیه اروپا بر سر اوکراین و سختگیری‌های این اتحادیه برای ورود گردشگران روس به کشور‌های عضو، وزارت گردشگری ایران و روسیه موافقتنامه لغو روادید گروهی را امضا کردند و بدین‌ترتیب دومین کارگروه تخصصی لغو روادید ایران و روسیه که دو روز قبل برگزار شد تصمیم نهایی خود را برای لغو روادید تصویب و لغو روادید گروهی سفر به ایران و روسیه را از ابتدای ژانویه ۲۰۲۳ و زمستان ۱۴۰۱ تا پایان سال ۲۰۲۳ با ضمانت تمدید لغو روادید نهایی کردند.


بیشتر بخوانید: لغو روادید، مقدمه افزایش تجارت با قزاقستان


بدین‌ترتیب از ابتدای سال آینده میلادی ایرانی‌ها و روس‌ها می‌توانند به شرط سفر با تور در قالب گروه‌های ۵ تا ۵۰ نفری بدون نیاز به دریافت روادید به‌مدت ۱۵ روز به ۲ کشور سفر کنند و آن‌ها که قصد سفر انفرادی دارند باید پروسه دریافت ویزا را طی کنند.

لیلا اژدری، مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی در معاونت گردشگری در همین رابطه به ایسنا گفته است که یکی از شرکت‌های اقماری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌عنوان نهاد هماهنگ‌کننده اجرایی شدن توافقنامه لغو روادید گروهی ایران و روسیه به طرف روس معرفی خواهد شد و ایران و روسیه متعهد شده‌اند ظرف ۳ ماه آینده فهرستی از دفاتر خدمات مسافرتی را برای هماهنگی‌های مرتبط با برگزاری تور‌های گروهی به یکدیگر معرفی کنند.

این نخستین بار است که توافقنامه لغو روادید گروهی بین ایران و کشور دیگری به امضا رسیده و اجرایی می‌شود و به همین دلیل فرصت خوبی برای برگزار‌کنندگان تور‌های خارجی در ایران و روسیه ایجاد شده است تا با برقراری تور‌های گردشگری از فرصت اقتصادی ایجاد شده بهره‌مند شوند.

طی ماه‌های گذشته نیز برای نخستین بار ایران میزبان گروهی از اینفلوئنسر‌های سفر از کشور روسیه بود که کاملا بی‌حاشیه به معرفی جاذبه‌های گردشگری کشور در صفحات مجازی برای ترغیب روس‌ها با هدف سفر به مقاصد مهم گردشگری کشورمان بودند. پس از اتمام فعالیت این گروه در ایران دومین جلسه کارگروه مشترک ایران و روسیه برای لغو روادید گروهی در تهران تشکیل شد و تصمیم قطعی برای لغو ویزا از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی گرفته شد.

با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی روس‌ها علاقه زیادی به سفر به غرب پیدا کردند و به همین دلیل رم، لندن، نیویورک و شهر‌های اروپایی در فهرست نخست مقاصد گردشگری آن‌ها گنجانده شد. آنچه مزیت اقتصادی گردشگران روس را از اتباع دیگر کشور‌ها متمایز کرده است، علاقه آن‌ها به اقامت بلندمدت در مقاصد گردشگری کشورهاست و به واسطه همین خصوصیت بارز روس‌ها بهره اقتصادی ناشی از حضور گردشگران روس در مقاصد گردشگری خارجی افزایش یافته است.

گردشگران ولخرج

روس‌ها همچنین در ردیف گردشگران ولخرج گنجانده می‌شوند و به همین دلیل حتی برخی کشور‌ها به‌منظور جذب هر چه بیشتر گردشگران روس نرخ خدمات گردشگری و سفر به کشورشان برای روس‌ها را به‌شدت کاهش داده‌اند. حضور گردشگران روس در کشور‌های مقصد به‌دلیل منافع اقتصادی که آن‌ها برای مقاصد گردشگری داشتند چنان اهمیت داشت که حتی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۹ برای جذب حداکثری روس‌ها اقدام به ارائه نرخ استثنایی تبدیل روبل به دلار برای روس‌ها کرد و با این رفتار ورود گردشگران روس به کشورش را ۲۸ درصد افزایش داد.

همزمان با اقدام ایران برای جذب گردشگران روس و تحکیم روابط ۲ کشور به‌ویژه در مذاکرات احیای برجام و دیگر قرارداد‌های بلندمدت ایران و روسیه، ترکیه و چین نیز بیکار ننشستند و برای گرفتن جایگاه رقابتی ایران در صنعت گردشگری، تمام تلاش خود را برای جذب گردشگران روس به‌کار بستند. اما روس‌ها هر دو بازار گردشگری را آزموده‌اند و حالا نوبت ایران است که با ارائه جاذبه‌های بی‌نظیر گردشگری، به‌ویژه در بخش گردشگری فرهنگی و طبیعی با برخورداری از زیباترین کویر‌های جهان و بازمانده‌های تاریخی خود، شانس جدید در بازار رقابتی گردشگری با کشور‌های همسایه در جذب و ماندگاری گردشگران روس بیابد.

 

منبع: همشهری

ارسال نظر