تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۱
تنش افزایش یافته است

تشدید اختلافات میان تهران و واشنگتن با بی ۵۲‌های امریکایی

بمب افکن‌های ب-۵۲ آمریکا دارای توانمندی لازم برای حمل سلاح‌های هسته‌ای و بمباران هسته‌ای اهداف دور دست هستند. این اقدام اخیر نیروی هوایی آمریکا، با تشدید تنش بین واشنگتن و تهران برسر بازیابی توافق هسته‌ای همزمان شده است.

اقتصاد۲۴- در واکنش به تهدید‌های مختلف علیه آمریکا و متحدان این کشور، دو فروند بمب افکن ب-۵۲ نیروی هوایی آمریکا، بر فراز خاورمیانه به پرواز درآمدند. بمب افکن‌های ب-۵۲ آمریکا دارای توانمندی لازم برای حمل سلاح‌های هسته‌ای و بمباران هسته‌ای اهداف دور دست هستند.
این اقدام اخیر نیروی هوایی آمریکا، با تشدید تنش بین واشنگتن و تهران برسر بازیابی توافق هسته‌ای همزمان شده است. روز یکشنبه، دو فروند بمب افکن ب-۵۲ نیروی هوایی آمریکا از پایگاه هوایی سلطنتی فیرفورد، در انگلیس به مقصد شبه جزیره عربستان و دریای سرخ، بر فراز خاورمیانه پرواز کردند.

الکسوس گرینکویچ، فرمانده ارشد نیروی هوایی آمریکا در خاورمیانه گفت: تهدید‌های ایجاد شده علیه آمریکا و متحدان آن بی پاسخ باقی نخواهند ماند. هدف از ماموریت‌هایی همچون به پرواز درآمدن بمب افکن‌های ب-۵۲، به نمایش گذاشتن توانمندی‌های واشنگتن برای مقابله و در صورت نیاز، رویارویی مستقیم با دشمنان خود است.
در روز دوشنبه، نیروی دریایی ایران دریافت چندین فروند شناور جنگی و یک زیردریایی پیشرفته را اعلام کرد. از جمله این شناورها، ناوچه گشتزنی تندرو و رادار گریز جدید به شهید قاسم سلیمانی است.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در بیانیه خود درمورد پرواز دو فروند بمب افکن ب- ۵۲ در آسمان منطقه خاورمیانه، به ایران اشاره‌ای نکرده است. اما در گذشته نیز، با تشدید تنش میان تهران و واشنگتن در ماه ژوئن سال جاری، آمریکا چند فروند از بمب افکن‌های خود را بر فراز خاورمیانه به پرواز در آورد.

در هفته اخیر، نیروی دریایی ایران موفق به توقیف دو شناور بدون سرنشین آمریکا در دریای سرخ شد، اما چند روز پس از این رخداد، نیروی دریایی سپاه پاسداران با نزدیک شدن ناو جنگی آمریکا، ناگزیر شد این دو شناور بدون سرنشین را آزاد کند.


بیشتر بخوانید: تهران و واشنگتن در یک ماراتن ۲۸ ساعته


افزون بر رویارویی اخیر بین نیرو‌های دریایی ایران و آمریکا، تنش بین دو کشور به علت درگیری اخیر آمریکا با گروه‌های مسلح تحت حمایت ایران در خاورمیانه شدت گرفته است. ماه گذشته، مناطق شرقی سوریه که تحت کنترل شبه نظامیان هوادار ایران قرار دارد، آماج حملات موشکی واشنگتن قرار گرفت و این اقدام، به حمله تلافی جویانه شبه نظامی تحت حمایت ایران به مواضع نیرو‌های آمریکایی مستقر در سوریه انجامید.

از سوی دیگر، ایران و آمریکا در تلاش برای بازیابی توافق هسته ۲۰۱۵ ایران، درحال مذاکره در وین هستند. در راستای برجام، با اعمال محدودیت‌های شدید علیه برنامه هسته‌ای ایران، تهران از برداشته شدن تحریم‌های گسترده اقتصادی بهره مند می‌شود. اما یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا در هفته گذشته، پاسخ و رویکرد اخیر ایران در روند مذاکرات را غیرسازنده خواند.

در همین حال، جمهوری اسلامی سرگرم غنی سازی اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد است. تنها یک قدم فنی دیگر برای غنی سازی اورانیوم با عیار ۹۰ درصد برای ساخت بمب هسته‌ای فاصله باقی مانده است. حتی باوجود ادعای ایران برای صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود، به باور کارشناسان عدم اشاعه تسلیحات هسته ای، جمهوری اسلامی ذخایر کافی از اورانیوم غنی شده با عیار ۶۰ در صد را برای ساخت یک کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد.

منبع: نشنال / تحریریه دیپلماسی ایرانی

ارسال نظر