تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۱

درجه رکود در بازار آپارتمان‌‌های سالخورده

رکود در بازار مسکن شهر تهران اگرچه عمیق است، اما درجه رکود در بازار آپارتمان‌‌های سالخورده با سن بنای ۱۵ تا ۲۰ سال ساخت قدری کمتر است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، تماس برای اطلاع از قیمت آپارتمان‌‌های سالخورده به مراتب بیشتر از تماس‌‌هایی است که با آگهی‌‌دهندگان آپارتمان‌‌های نوساز و میانسال صورت می‌گیرد؛ موضوعی که به گفته واسطه‌های ملکی ناشی از مناسب‌‌تر بودن قیمت آپارتمان‌‌های ۱۵ سال ساخت به بالا است.

اقتصاد۲۴- بررسی فایل‌های موجود در موتور‌های جست‌وجوی آگهی ملکی نشان‌دهنده مناسب‌تر بودن قیمت فایل‌های قدیمی ساز نسبت به آپارتمان‌های کم سن است، طوری که در برخی محله‌ها اختلاف قیمت به ۳۰ تا ۴۰ درصد هم می‌رسد.

از یک سو قیمت فایل‌های نوساز به اصطلاح «قرمز» یعنی بالاتر از حد مورد انتظار است که از کم تعداد بودن این نوع آپارتمان‌ها در بازار نشات می‌گیرد. از سوی دیگر قیمت آپارتمان‌های سالخورده با توجه به نیاز اغلب آن‌ها به بازسازی مناسب است و صرفه اقتصادی خرید این قبیل املاک برای متقاضیان خرید خانه مصرفی به قصد سکونت نسبت به واحد‌های نوساز تا سه، چهار سال ساخت بسیار زیاد است.


بیشتر بخوانید: گارانتی رکود مسکن با امضای طلایی؟


مساله مهم برای متقاضیان خرید خانه تامین نقدینگی در فرجه ۲۰ تا ۴۰ روزه است و با توجه به اینکه با خرید واحد‌های مسکونی سالخورده، می‌توانند بازسازی را به چند ماه بعد موکول کنند و نقدینگی مربوط به این امر را نیز به همان نسبت دیرتر تامین کنند، خرید این خانه‌ها با توجه به محدودیت بودجه آنها، انتخاب مناسبی به شمار می‌آید. مجموعه این عوامل سبب شده درجه رکود در بازار آپارتمان‌های سالخورده کمتر از نوساز‌ها باشد؛ به این معنا که در هفته‌های پررکود اخیر دست کم تماس با آگهی دهندگان این واحد‌ها به مراتب بیشتر از تماس برای اطلاع از قیمت نوساز‌ها بوده است.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر