تاریخ انتشار: ۱۸:۱۵ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۱

صورت‌های مالی حسابرسی شده چیست؟

آیا با صورت‌های مالی حسابرسی شده و نحوه تهیه آن‌ها آشنا هستید؟ این صورت‌ها همان‌طور که از نام آن‌ها پیدا است،‌ وضعیت مالی هر شرکت را نشان می‌دهند.هدف از حسابرسی صورت های مالی چیست؟

اقتصاد۲۴-پاسخ سوال‌هایی مانند درآمدها از چه راهی کسب شده و از چه طریقی خرج شده‌اند، یا چه میزان سرمایه‌گذاری انجام شده است را در این صورت حساب‌ها پیدا خواهید کرد. نکته مهم اینجاست که اغلب صورت‌های مالی باید حسابرسی شود. در این مقاله به سوال صورت های مالی حسابرسی شده چیست، پاسخ می‌دهیم و هدف از انجام این کار را بیان می‌کنیم. اگر سوالی در ارتباط با این صورت‌های مالی دارید،‌ مقاله پیش رو اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار شما قرار می دهد، مطالعه آن را به هیچ وجه از دست ندهید.

آشنایی با حسابرسی و صورت های مالی حسابرسی شده

حسابرسی به منظور کشف خطاهای عمدی یا سهوی موجود در اسناد مالی و حسابداری انجام می‌شود. کلیه اشخاص و شرکت‌ها وظیفه دارند که پس از تهیه صورت‌های مالی خود، آن‌ها را در اختیار موسسه‌های حسابرسی قرار دهند که مجوز خود را از سازمان حسابرسی دریافت کرده‌اند. این موسسه‌ها صورت‌های مالی را به دقت بررسی می‌کنند و و اگر تخلفی در صورت حساب‌ها مشاهده کنند، به حسابداران مربوطه هشدار می‌دهند و آن‌ها را از عواقب احتمالی مطلع می‌کنند. اگر اشتباه سهوی باشد و کارفرما این مورد را بپذیرد، مشکلی ایجاد نخواهد شد. درصورتی‌که کارفرما به روش خود ادامه دهد، حسابرس گزارش این تخلف را به بازرسی کل کشور و سازمان حسابرسی اعلام خواهد کرد.

حتما این سوال برایتان ایجاد شده است که صورت مالی حسابرسی نشده چیست؟ تفاوت صورت‌های مالی حسابرسی شده و نشده در بررسی آن‌ها است. یعنی صورت‌های مالی که کارشناسان مربوطه اقدام به بررسی دقیق و موشکافانه آن‌ها نکرده‌اند، صورت‌های مالی حسابرسی نشده نام دارند.

بهتر است کلیه کارفرمایان برای جلوگیری از ایجاد اشتباه‌های سهوی از نرم افزار حسابداری استفاده کنند. این نرم افزارها دقت بالایی دارند و امکان خطا را کاهش می‌دهند.

هدف از حسابرسی صورت های مالی چیست؟

حسابرسی صورت‌های مالی با اهداف مختلفی انجام می‌شود که مهم‌ترین آن روشن شدن وضعیت مالی یک شرکت یا نهاد و رفع کلیه ابهام‌ها در این رابطه است. در این بخش به سایر اهداف حسابداری صورت‌های مالی می‌پردازیم.

  • اعتباردهی به صورت‌های مالی
  • بررسی خطاهای سهوی یا عمدی در تهیه صورت‌های مالی
  • تطابق اسناد مالی حسابرسی شده با استانداردها و  قوانین حسابرسی
  • پاسخ به نیازهای اطلاعاتی دولت، ارگان‌های مربوطه، مدیران ارشد و سرمایه‌گذاران

صورت‌های مالی شرکت های بورسی، شرکت‌های دولتی و غیر دولتی و فروشگاه‌ها مورد حسابرسی قرار می‌گیرند. هریک از این شرکت‌ها می‌توانند با خریداری نرم افزار حسابداری مخصوص به خود، انجام امور مالی و حسابداری را مدیریت کنند. برای مثال انواع نرم افزار فروشگاهی برای رسیدگی به حسابداری فروشگاه‌های کوچک و بزرگ طراحی شده است. آيا کلیه شرکت‌ها موظف به ارائه صورت حساب مالی هستند؟ با ما همراه باشید تا در بخش بعدی به این سوال پاسخ دهیم.

چه شرکت‌هایی موظف به ارائه صورت‌های مالی هستند؟

حالا که به پاسخ سوال صورت های مالی حسابرسی شده چیست، دست پیدا کردید، باید بدانید که چه شرکت‌هایی موظف به ارائه این صورت حساب هستند. طبق بخشنامه سازمان مالیات و دارایی، کلیه شرکت‌ها و ارگان‌هایی که دارایی آن‌ها در سمت راست ترازنامه، بیش از ۱۵ میلیارد تومان گزارش شده باشد و همچنین میزان درآمد ناخالص آن‌ها از ۸ میلیارد تومان بیشتر باشد، موظف به تنظیم صورت های مالی و ارائه آن‌ها هستند. شرکت‌های دولتی یا زیرمجموعه بانک‌ها باید هر دو صورت مالی میان دوره و پایان دوره را برای حسابرسی ارائه دهند؛ اما شرکت‌های خصوصی فقط موظف به ارائه یک صورت مالی هستند. با دانلود صورت های مالی شرکت ها می‌توانید نمونه صورت‌های جدید و قدیمی را مشاهده و آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید تا ارائه بهتری داشته باشید.

البته برخی شرکت‌ها نیز معاف از ارائه صورت‌های مالی حسابرسی شده هستند. شرکت‌هایی که در یک دوره مالی هیچ فعالیتی انجام نداده باشند و همچنین دارایی آن‌ها در ترازنامه کمتر از مقدار اعلام شده باشد، وظیفه‌ای مبنی بر ارائه صورت‌های مالی حسابرسی شده ندارند. 

حسابداری دقیق و آسان با نرم افزارهای مالی و حسابداری سپیدار همکاران سیستم

در این مقاله به سوال «صورت های مالی حسابرسی شده چیست؟» و برخی سوال‌ها و ابهام‌های رایج در ارتباط با این صورت‌های مالی پاسخ دادیم. بهترین راه برای تدوین صورت‌های مالی و جلوگیری از بروز هرگونه خطا و اشتباه سهوی، استفاده از نرم افزارهای حسابداری است. این نرم افزارها دقت بالایی در محاسبه دارند و روند انجام کار را نیز تسریع می‌کنند. امروزه استفاده از روش‌های محاسباتی قدیمی تقریبا منسوخ شده است و کلیه کسب‌وکارها با حداقل تعداد کارکنان نیز برای انجام امور حسابداری و مالی به نرم افزارهای حسابداری نیاز دارند.

شرکت سپیدار سیستم آسیا با عرضه نرم افزارهای سپیدار و دشت برای مدیریت بهتر و هوشمندانه‌تر کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک، در تلاش است تا سهم کوچکی در رونق آن‌ها داشته باشد. نرم افزارهای مالی و حسابداری سپیدار یک انتخاب مطمئن برای واحد حسابداری هر کسب‌وکار به شمار می‌روند. با استفاده از نرم افزار سپیدار، امور مالی و حسابداری شرکت را به بهترین نحو و با کمترین خطا مدیریت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این مجموعه و خدمات آن به سایت sepidarsystem.com مراجعه کنید یا برای خرید با شماره ۰۲۱۸۱۰۲۲۲۲۲ تماس بگیرید.

ارسال نظر