تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۱۲ مهر ۱۴۰۱
عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی فعلاً به صلاح نیست/ عدم‌شرایط مناسب وزارتخانه به دلیل عملکرد نامناسب وزیر

سیدالبرز حسینی، عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: تفکیک وزارت راه و شهرسازی با این وضعیت ساختار مدیریتی طی مقطع زمانی حدوداً شش الی هفت ماه دیگر، وضعیت ساختاری وزارتخانه را ضعیف‌تر از قبل می‌کند.

اقتصاد۲۴- زهرا ظهروند: چندی پیش طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی تحویل هیات رییسه مجلس شورای اسلامی شد که در این بین، برخی نماینده‌ها معتقد هستند تفکیک وزارت راه و شهرسازی و تبدیل آن به دو وزارت راه و مسکن راهکاری برای حل مشکل مسکن کشور است. این در حالی است که عده دیگری از نماینده‌ها خلاف این موضوع را حداقل در این برهه زمانی مطرح می‌کنند و راه ابرچالش مسکن را در این رویکرد نمی‌بینند.

سیدالبرز حسینی، عضو کمیسیون عمران مجلس در همین خصوص به اقتصاد۲۴ گفت: اگر بخواهیم در سطح کلان نگاه کنیم، تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی، خوب است. وزارتخانه بسیار حجیم است و جمع‌کردن یک وزارتخانه با این پتانسیل و شرایط فعلی و این همه مشکلات عدیده در حوزه زیرساخت و مسکن، قدری سخت است.

وی افزود: اگر این دو بخش از هم تفکیک شوند، وزارتخانه سبک‌تر و کار‌ها در سطح وسیع‌تر و راحت‌تر انجام می‌شود؛ بنابراین این موضوع در سطح کلان، درست است، اما در مقطع کنونی درست نیست، به عبارتی زمان مناسبی برای این کار نیست، چراکه وزارتخانه به دلیل شیوه مدیریت آقای وزیر شرایط خیلی مساعدی ندارد.

نماینده خدابنده تصریح کرد: تفکیک این وزارتخانه با این وضعیت ساختار مدیریتی طی مقطع زمانی حدوداً شش الی هفت ماه دیگر، وضعیت ساختاری وزارتخانه را ضعیف‌تر از قبل می‌کند. با توجه به اینکه بنده در این وزارتخانه سال‌ها کار کرده‌ام و ساختار اداری وزارتخانه را می‌شناسم، تفکیک وزارتخانه را بایستی در فرصت مناسب انجام دهند.

این عضو کمیسیون عمران اظهار کرد: کسانی که مصر به تفکیک وزارت راه و شهرسازی هستند بدانند هزینه زیادی در این مقطع به دولت وارد می‌شود و از دیدگاه بنده این کار در حال حاضر، کار درستی نیست، چراکه وزارتخانه درگیر مسائل مسکن و حوزه حمل و نقل است و در شرایط خاصِ سیستم مدیریتی قرار دارد. تفکیک وزارتخانه علاوه بر هزینه‌بر بودن آن، نیرو‌ها جدا می‌شوند و تقسیم‌کردن اموال و بازنگری وظایف، یک کار طولانی مدت است. از این‌رو، اگر بخواهند به یک استقرار خوب بعد از تفکیک، برسند حداقل یک سال زمان می‌برد، بنابراین در شرایطی که هجمه بزرگی در بخش مسکن وارد شده و علاوه بر آن در بحث زیرساخت و حمل و نقل مشکلات عدیده‌ای وجود دارد، اگر بار اضافی به شکل تفکیک به این وزارتخانه وارد شود، این کار به صلاح نیست.

وی گفت: به نظر بنده می‌توان از طریق ایجاد یک میانبر این کار را انجام داد، به این صورت که در استان‌ها می‌شود این کار را بدون اینکه ساختار‌ها به هم بریزد، انجام داد. در این صورت می‌توانند وظیفه حوزه راه‌های اصلی را از راه و شهرسازی استان‌ها بگیرند و به ساختار راهداری و حمل و نقل استان‌ها بدهند که در این صورت، وزارتخانه در راس، کار‌های کلان را انجام می‌دهد و در استان‌ها نیز، حوزه راه و مسکن کاملاً از همدیگر جدا می‌شوند.


بیشتر بخوانید: تفکیک صمت زیر سایه پافشاری رئیسی برای نجات وزیر


حسینی در خصوص عملکرد وزارتخانه راه و شهرسازی در حوزه مسکن، گفت: عملکرد این وزارتخانه در این حوزه به شدت ضعیف است، هرچند بنده معتقد هستم ساخت یک میلیون مسکن در سال شدنی است، چراکه قوانین آن کاملاً مصرح و در سه محور تمکیلی کاملاً مشخص شده است، اما بایستی اراده از طرف دولت و استاندار‌ها وجود داشته باشد. آقای رییس جمهور باید نظام ساختار مالی را پای این کار بیاورد، چراکه اگر تسهیلات داده نشود این کار روی زمین می‌ماند، از این‌رو یکی از محور‌های انجام این کار پای کار آمدن نظام بانکی کشور است و تا نظام مالی پای کار نیاید، این کار انجام نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مسکن شوخی‌بردار نیست، چراکه با نهاد خانواده در ارتباط است و ابعاد مختلف آن در جامعه اثرگذار است. ما در این خصوص با یک ابرچالش مواجه هستیم و این موضوع با هیچ کسی تعارف ندارد که مثلاً فلان شخص پرکار، انقلابی یا غیرانقلابی است و قصه این حرف‌ها نیست؛ بنابراین از آن‌جایی که ابعاد مختلف مسئله مسکن در جامعه و خانواده اثر می‌گذارد، باید فکری به حال آن شود.

ارسال نظر