تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۱۸ مهر ۱۴۰۱
بازارهای جهانی به چه سمتی حرکت خواهند کرد؟

تردید‌های طلا در مرز ۱۷۰۰ دلار

تداوم سیاست‌های نرخ بهره و به دنبال آن تقویت شاخص دلار بار دیگر توانست حمایت ۱۷۰۰ دلاری را از بازار طلا سلب کند. بر این اساس باید گفت بازارهای جهانی از جمله طلا، بیت‌کوین و شاخص دلار متاثر از عملکرد فدرال رزرو در کاهش تورم ایالات‌متحده به حرکت در می‌آیند. به دنبال این موضوع باید به نوسانات فلز زرد در پی نوسانات شاخص دلار در ماه اخیر اشاره کرد.

اقتصاد۲۴- روند معاملاتی طلا بیانگر یک افت قیمتی ۱۲۰ دلاری در ماه اخیر بوده است. فلز زرد که از ۲۲ ماه اوت و با از دست دادن کانال قیمتی ۱۸۰۰ دلاری روند نزولی به خود گرفته بود، در نهایت در ۲۲ سپتامبر، پایین‌ترین سطح معاملاتی خود را در دو سال اخیر و با قیمت ۱۶۱۵ دلار در بازار به ثبت رساند. بر این اساس نخست باید عامل مهمی که سقوط بازار طلا را به دنبال داشته است، بررسی کرد و سپس به پیش‌بینی برخی از تحلیل‌گران در مورد روند معاملاتی این فلز گران‌بها در روز‌های آتی پرداخت.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که قدرت‌نمایی شاخص دلار آمریکایی در برابر سایر بازار‌های جهانی عامل مهم روند نزولی بازار طلا در ماه‌های اخیر بوده است. شاخص دلار که در پی افزایش سیاست‌های انقباضی مبنی بر افزایش ۷۵/ ۰ درصدی نرخ بهره، در ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۲ بالاترین سطح خود را در ماه اخیر و همچنین در ۲۰ سال اخیر کسب کرده بود، به دنبال افت بی‌سابقه بازار سهام‌های آمریکا و افزایش رکود‌های عمیق‌تر در این کشور، در ۵ اکتبر روند کاهشی به خود گرفت و به زیر ۱۱۰ واحد سقوط کرد. شیب نزولی شاخص دلار، سبز‌پوشی بازار طلا را نیز به دنبال داشت.


بیشتر بخوانید: قیمت سکه و قیمت طلا امروز دوشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۱ + جدول


براین اساس طلا بار دیگر حمایت ۱۷۰۰ دلاری را به دست آورد. اما در این میان همزمان با سخنرانی رئیس فدرال رزرو مبنی بر افزایش دوباره نرخ بهره تا سال ۲۰۲۳، شاخص دلار به جایگاه سابق خود بازگشت و طلا نیز مقاومت خود را در کانال مذکور از دست داد و آخرین ساعات معاملاتی خود را با قیمت ۱۶۹۳ دلار به پایان رساند.

اما سوال این است که با بازگشایی بازار‌های جهانی در روز دوشنبه ۹ اکتبر، طلا، بیت‌کوین و شاخص دلار به چه سمتی حرکت خواهند کرد؟ در پاسخ به این سوال باید به پیش‌بینی برخی از تحلیل‌گران بازار‌های جهانی اشاره کرد. آن‌ها بر این باورند که با توجه به شرایط تورمی ایالات‌متحده و اولویت قرار دادن سیاست‌های ضد تورمی در ماه‌های آتی، شاخص دلار به روند صعودی خود ادامه خواهد داد.

این موضوع رکود بازار طلا را نیز به دنبال خواهد داشت. سقوط طلا به کف کانال ۱۶۰۰ دلار نیز دور از انتظار نخواهد بود. همچنین پیش‌بینی می‌شود که سرمایه‌گذاران با توجه به نوسانات شاخص دلار و رکود در بازار طلا، دارایی‌های خود را به بازار‌های ریسکی منتقل خواهند کرد. این امر در نهایت به رشد بیت‌کوین کمک بسزایی خواهد کرد.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر