تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۲۱ مهر ۱۴۰۱
الیاس حضرتی، مدیر مجموعه رسانه‌ای اعتماد در نامه‌ای خطاب به علی شمخانی با اشاره به رخداد‌های اخیر مطرح کرد

دست رسانه‌ها را باز بگذارید

مدیر مجموعه رسانه‌ای اعتماد در نامه‌ای خطاب به علی شمخانی نوشت: نگذاريد هر روز با تذكرات مختلف ما را محدود كنند

اقتصاد۲۴- در روزهايي كه بسياري از دلسوزان كشور، صاحب‌نظران و تحليلگران به دنبال يافتن پاسخي براي چگونگي عبور از چالش‌هاي پيش روي كشور هستند، الياس حضرتي، مدير مجموعه رسانه‌اي «اعتماد» با انتشار نامه‌اي سرگشاده خطاب به علي شمخاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي تلاش مي‌كند با كنار هم قرار دادن همه گزاره‌هاي بنياديني كه انقلاب اسلامي مردم ايران بر پايه‌هاي آن شكل گرفت و توجه ميليون‌ها ايراني را به خود جلب كرد، نسخه اجرايي موثري براي گذار از اين برهه حساس ارايه كند.

گزاره‌هايي چون «ايجاد جريان آزاد رسانه‌اي»، «دوري از رويكردهاي سلبي»، «انتقال مرجعيت رسانه‌اي از خارج به داخل كشور»، «شكل‌گيري فضاي گفت‌وگو با همه الزاماتي كه دارد»، «دوري از تك‌صدايي»، «آزادسازي دانشجويان» و... از جمله مواردي است كه حضرتي با اشاره به آنها، دورنمايي از بايدها و نبايدهاي ضروري براي حل مشكلات ارايه مي‌كند.

او در نامه به شمخاني با اشاره به اينكه «نگذاريد به راحتي خبرنگاران و جوانان و دانشجويان را به بهانه‌هاي بعضا واهي دستگير كنند»، مي‌نويسد: «انقلاب اسلامي با راي اكثريت قاطع و عجيب و غريب همين مردم بر سر كار آمد و براي نگهداري اين مرزوبوم از دست تهاجم دشمن خارجي خون‌ها داده شد و همه خانواده‌ها، داغدار شهداي از دست رفته‌شان شدند.» حضرتي در ادامه با طرح اين پرسش كه «اما چه شد كه اين افراد از اصلاح نااميد شدند و دل به تغييرات اساسي‌تر بستند؟»


بیشتر بخوانید:  شعار زن زندگی آزادی را نمی‌توان به هیچ جریان سیاسی نسبت داد/ نمی‌توان هم از گفتگو سخن گفت، هم سرکوب کرد


 يادآور مي‌شود كه چنانچه «هر آن بوي اميد و اصلاحات اساسي و شنيدن خواسته‌هاي‌شان به مشام همين معترضين نيز برسد فضا تا حدود بسيار زيادي مي‌تواند آرام‌تر شود.» حضرتي در ادامه شمخاني و همه مخاطبانش را متوجه اهميت عنصر «زمان» در تصميم‌سازي‌ها به عنوان يك گزاره اساسي مي‌كند و خطاب به شمخاني و همه سياستگذاران تاكيد مي‌كند كه «زمان را از دست ندهيد.» حضرتي با بازخواني عملكرد «كساني كه انتخابات رياست‌جمهوري اخير را به آن شكل برگزار كردند و امروز مسووليت عملكرد خود را نمي‌پذيرند»، اثرات اين نگاه يك‌سويه در انتخابات را زمينه‌ساز بسياري از مشكلات فعلي ارزيابي مي‌كند و مي‌گويد: «نگذاشتند انرژي و تاثيرگذاري مردم در انتخابات ظهور و بروز پيدا كند و امروز ساكتند.» حضرتي در فراز پاياني نامه، متوليان را به رفتارهاي پراگماتيستي و عملگرايي فرا مي‌خواند و از آنها مي‌خواهد بدون فوت وقت به مسووليتي كه بر دوش‌شان قرار گرفته، عمل كنند.

در متن نامه حضرتي خطاب به شمخاني آمده است: «باسلام خدمت دوست و برادر گرانقدرم جناب آقاي علي شمخاني. بدون مقدمه مي‌خواهم چند نكته اساسي را به سمع و نظرتان برسانم. بحران رسانه در جمهوري اسلامي به يك بحران در حوزه امنيت ملي بدل شده است و ادامه اين روند و هزينه‌هايي كه بر دوش نظام و كشور مي‌گذارد زين پس بر دوش جنابعالي و شوراي امنيت ملي است، تا دير نشده اقدام عاجلي بفرماييد، همين امروز دست به كار شويد، دست رسانه‌هاي مستقل داخلي را باز بگذاريد، نگذاريد هر روز با تذكرات مختلف ما را محدود كنند.

به صدا و سيما فشار بياوريد تا صداهاي ديگر را هم بشنود، به آنها تريبون دهد، هر يك نفر ايراني كه به مخاطبين اينترنشنال و بي‌بي‌سي اضافه شود مقصرش شما و عملكرد ضعيف مديران جمهوري اسلامي در حوزه رسانه است. با امنيتي كردن فضا نمي‌شود افكار عمومي و رسانه‌ها را مديريت كرد. تنها راه‌حل باقيمانده گفت‌وگو است. گفت‌وگو فلسفه و منشي دارد، بايد از همه طيف‌ها باشد. همه جناح‌ها و نسل‌ها بايد با يكديگر صحبت كنند و پيش‌نياز اين مهم، به رسميت شناختن همگان است، نه اينكه مانند سال‌ها و دهه‌هاي اخير تريبون رسانه ملي فقط به عده‌اي قليل اختصاص پيدا كند كه نتيجه اين بي‌تدبيري را امروز در كف خيابان‌ها و دانشگاه‌ها و در واكنش طيف گسترده مردم بالاخص نسل جديد مي‌بينيم كه پيش از اين براي صداوسيما، «ديگري و غريبه» بودند.

پدرانه با معضلات مواجه شويد. نگذاريد به راحتي خبرنگاران و جوانان و دانشجويان را به بهانه‌هاي بعضا واهي دستگير كنند. انقلاب اسلامي با راي اكثريت قاطع و عجيب و غريب همين مردم بر سر كار آمد و براي نگهداري اين مرزوبوم از دست تهاجم دشمن خارجي خون‌ها داده شد و همه خانواده‌ها داغدار شهداي از دست رفته‌شان شدند، چه شد كه از اصلاح نااميد شدند و دل به تغييرات اساسي‌تر بستند؟

هر آن بوي اميد و اصلاحات اساسي و شنيدن خواسته‌هاي‌شان به مشام همين معترضين برسد فضا تا حدود بسيار زيادي مي‌تواند آرام‌تر شود، فقط زمان را از دست ندهيد. آزادي رسانه‌ها، انتخابات آزاد، فضاي آزاد سياسي، اجتماعي و دانشگاه و آزادي بيان از شاخصه‌هاي ذاتي جمهوري اسلامي بود كه يكي‌يكي داريم از دست‌شان مي‌دهيم. كساني كه انتخابات رياست‌جمهوري اخير را به آن شكل برگزار كردند الان مسووليت عملكرد خود را نمي‌پذيرند، نگذاشتند انرژي و تاثيرگذاري مردم در انتخابات ظهور و بروز پيدا كند و امروز ساكتند.

هر كدام از اين مهم‌ها يك فرصت تاريخي براي جمهوري اسلامي بوده و هست كه با عملكرد مشكوك عده‌اي در داخل حكومت به تهديد بزرگي بدل مي‌شود و هزينه‌هاي گزافي روي دست نظام مي‌گذارد. بيش از اين جاي سخن نيست، لطفا هر چه زودتر عمل كنيد كه مسووليتي تاريخي روي دوش‌تان قرار گرفته است. با تشكر الياس حضرتي، مدير مجموعه رسانه‌اي اعتماد و فعال سياسي / فرهنگي.»

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر