تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۲۵ مهر ۱۴۰۱

شبکه ERC20 چیست؟ همه‌چیز درباره شبکه اصلی اتریوم

عبارت ERC20 از دو بخش ERC که مخفف عبارت Ethereum Request for Comment می‌باشد و عدد 20 تشکیل شده است.

اقتصاد۲۴عبارت ERC20 از دو بخش ERC که مخفف عبارت Ethereum Request for Comment می‌باشد و عدد 20 تشکیل شده است. این عبارت شبکه‌ای متشکل از قانون و مقررات جمع‌آوری‌شده است. قواعد موجود در شبکه‌ی ERC به شما کمک می‌کنند تا قرارداد هوشمندی را به همراه توکن‌هایی در بستر پلتفرم اتریوم تنظیم کنید. این شبکه در سال 2015 ساخته شد، باوجود عدم همکاری و نپذیرفتن این پلتفرم، بالاخره توکن ERC20 به رسمیت شناخته شد.

توکن ERC20 اولین و رایج‌ترین توکن شبکه‌ی ‌اتریوم است و سه مشخصه‌ی‌ اصلی و مهم دارد:

  1. این توکن‌ها را می‌توان از جایی به‌جای دیگر منتقل کرد؛
  2. کد توکن‌های مشابه را می‌توان تعویض کرد؛
  3. باید بین عرضه و تقاضا تعادل برقرار شود تا تورم ایجاد نشود.

توکن(Token)  چیست؟

توکن نوعی ارز دیجیتال است که پیش از ورود به چرخه‌ی معاملات ارزی به‌صورت ارز رمزنگاری‌شده در سیستم‌های کامپیوتری نگهداری می‌شود. توکن‌ها انواع مختلفی دارند و قابل خریدوفروش هستند. توکن‌ها بلاکچین مخصوصی ندارند و در بستر پلتفرم‌های بلاکچین معامله می‌شوند. پلتفرم‌هایی مثل اتریوم (Ethereum) و بایننس (Binance) و ... از آن دسته پلتفرم‌ها هستند که با توکن‌ها سروکار دارند.

هدف توکن چیست؟

شاید با خود فکر کنید تا وقتی‌که شبکه‌ای قوی مانند بلاکچین و رمزهای شناخته‌شده در بازار موجود است چرا باید توکن‌ها به وجود بیایند؟ چرا اشخاص و شرکت‌ها تمایل به ساخت توکن دارند؟ درواقع هدف از تولید توکن‌ها چیست؟ اهداف مختلفی برای ساخت توکن وجود دارد که در ادامه به این سؤال پاسخ خواهیم داد.

  1. بسیاری از کاربران و شرکت‌ها ترجیح می‌دهند در بستر پلتفرم‌ها و شبکه‌های پرطرفدار فناوری بلاکچین فعالیت کنند. یکی از این بسترها، شبکه‌ی اتریوم است. این روش موجب افزایش امنیت فعالیت‌ها و تراکنش‌ها می‌شود.
  2. کاربران و شرکت‌هایی که مایل به فعالیت پرنقش در بازار ارز هستند باید روش‌های متفاوت را امتحان کنند. یکی از این روش‌ها ساخت توکن است که باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود.
  3. آسان بودن ساخت توکن موجب می‌شود تا اشخاص و شرکت‌ها به این موضوع بهای زیادی بدهند. به‌عنوان فعال در عرصه‌ی ارزهای دیجیتال باید با تمام فوت‌وفن‌ها آشنا باشید. جهت ساخت توکن باید درباره‌‌ی کار با نرم‌افزار، برنامه‌نویسی و بازار ارزهای دیجیتال و نیز قراردادهای هوشمند (در ادامه به این قرارداد اشاره خواهیم کرد) اطلاعات و دانش کافی کسب کنید.

برای ساخت توکن باید دو نکته را در نظر بگیرید:

  1. اگر شرایط ذکر‌شده برای ساخت توکن را داشته باشید باید توجه کنید که در عرض چند دقیقه می‌توانید این کار را انجام دهید اما هرگز از کلاهبرداران غافل نشوید.
  2. باید پس از ساخت توکن، در مراقب از آن کوشا باشید؛ سرمایه‌گذاری و ساخت توکن‌هایی که برنامه و هدف مشخصی ندارند، می‌تواند سرمایه‌ی شما را بر باد دهد.

قرارداد هوشمند (Smart Contract) چیست؟

قرارداد هوشمند یا قرارداد خود اجرا توافقنامه‌ای بین کاربران و شبکه‌ی بلاکچین است. بر اساس این قرارداد معاملات به‌صورت خودکار انجام می‌گیرند. به‌عبارت‌دیگر، مبلغ موردنیاز از حساب شخص خریدار به‌حساب شخص فروشنده واریز می‌گردد و ارز خریداری‌شده وارد کیف پول خریدار می‌شود. اگر قصد مشارکت در قرارداد هوشمند را دارید باید مزایا و معایب این قرارداد را بدانید تا با مشکل مواجه نشوید. در این بخش تعدادی از مزایا و معایب این نوع قرارداد را برای شما عزیزان مشخص خواهیم کرد.

معایب قرارداد هوشمند

  1. تنظیم قرارداد هوشمند برای افراد تازه‌وارد کمی دشوار است؛ بنابراین کاربران به‌دلیل حساسیتی که در وارد کرد کد ثبت‌نام این قرارداد وجود دارد باید به متخصصین این امر مراجعه نمایند. این کار هزینه‌ی نسبتاً بالایی را به متقاضی تحمیل می‌کند.
  2. قرارداد هوشمند مانند دیگر فرایندهای وابسته به شبکه‌ی بلاکچین غیرقابل تغییر است بنابراین نباید اشتباهی از جانب برنامه‌نویسانی که کدهای ثبت‌نام این فرایند را وارد سیستم می‌کنند صورت بگیرد؛ در غیر این صورت خسارت‌های جبران‌ناپذیری به وجود می‌آید.

مزایای قرارداد هوشمند

  1. در این نوع قرارداد واسطه‌ها حذف می‌شوند و تنظیم و اجرای توافق‌ها بر عهده طرفین معامله نیست. با اجرای این قرارداد هزینه‌ی فعالیت‌های کاربران کاهش میابد زیرا مجبور به پرداخت هزینه‌های آژانس‌های املاک، دفاتر اسناد رسمی و ... نیستند.
  2. در قرارداد هوشمند احتمال گم‌شدن، تقلب و فسخ قرارداد از سوی یکی از طرفین معامله وجود ندارد. از طرفی باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود زیرا نیاز به حضور طرفین معامله نیست.

اتریوم چیست؟

اتریوم (Ethereum) که با نام مختصر ETH شناخته می‌شود، شبکه‌ای مبتنی بر فناوری بلاکچین است. در حقیقت اتریوم پلتفرمی برای اجرا و پشتیبانی از فرایندهای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند طراحی شده است. امنیت این شبکه به‌دلیل حذف واسطه‌ها و عدم حضور شخص ثالث بالا است. شبکه‌ی اتریوم دارای ارز اختصاص به نام اتر (Ether) است که تمام پرداخت‌های این پلتفرم از طریق ارز اختصاصی خود یعنی اتر صورت می‌گیرد. قابلیت‌های بلاکچین اتریوم از قابلیت‌های شبکه‌ی بلاکچین فراتر رفته است. جوانی 23 ساله به نام ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در سال 2013 ایده‌ی ارز دیجیتال اتریوم را در مقاله‌ای منتشر کرد.

این روزها اتریوم را ملکه رمز ارزهای دیجیتال بازار می‌نامند. آیا می‌دانید چگونه برای خرید اتریوم از (صرافی ارز دیجیتال تبدیل) اقدام کنید؟ در این مقاله ما به شما می‌گوییم که باید برای خرید Ethereum باید چه اقداماتی انجام دهید. لطفاً در این بخش نیز ما را همراهی کنید.

خرید اتریوم از صرافی‌های ارز دیجیتال

  1. برای خرید اتریوم و فعالیت در این شبکه ابتدا باید صرافی موردنظر خود را بیابید. برای پیدا کردن صرافی عجله نکنید. برای انتخاب کارگزاری که متناسب با شرایط شما باید تحقیق کنید و جوانب مختلفی مانند اعتبار صرافی، نظرات کاربران هر صرافی، کارمزد دریافتی هر کارگزاری برای تراکنش‌ها و ... را در نظر بگیرید.
  2. زمانی که کارگزاری مناسبی را یافتید نسبت به ثبت‌نام اقدام نمایید. برای این کار باید مراحلی که صرافی برای شما مشخص می‌کند یکی پس از دیگری طی کنید تا فرایند احراز هویت شما تکمیل شود. فراموش نکنید که باید یک حساب بانکی به نام خودتان ثبت کنید و فرایندهای خریدوفروش را از طریق آن کارت اعتباری انجام دهید.
  3. پس از احراز هویت نوبت به انتخاب کیف پول دیجیتال (Wallet) می‌رسد. جهت انتخاب والت یا کیف پول مناسب با شرایط خود دوباره باید تحقیق کنید و پس از انتخاب، آن را دانلود و نصب نمایید. برای نگهداری اتریوم دو نوع کیف پول وجود دارد؛ اول اینکه از کیف پول‌های نرم‌افزاری که به دو صورت آنلاین و آفلاین قابل‌استفاده هستند مثل تراست والت (Trust Wallet) استفاده کنید و دوم اینکه کیف پول‌های سخت‌افزاری مثل لجر (Ledger) را به کار ببرید.
  4. پس از طی تمام مراحل نوبت به آغاز معاملات ارزی می‌رسد. برای این کار حتماً از طریق صرافی‌های ایرانی اقدام کنید زیرا کشور ایران به‌دلیل تحریم‌ها اجازه فعالیت در کارگزاری‌های خارجی را ندارد، اگر مایل به فعالیت از طریق صرافی‌های خارجی هستید، حتماً وی.پی.ان. (VPN) خود را روشن کنید.

در این مقاله سعی کردیم تا همه چیز را درباره توکن و اتریوم برای شما بیان کنیم. امیدواریم این مطالب برای شما مفید باشد.

ارسال نظر