تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۲۸ مهر ۱۴۰۱
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

پارازیت در میزبانی کیش از جام جهانی ۲۰۲۲ قطر/ رئیس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد: هنوز برای جذب گردشگر جام جهانی فرصت داریم

رحمان سادات نجفی با بیان اینکه به دلیل تغییرات پی در پی مدیریتی در دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ناهماهنگی دستگاه‌های دولتی، فرصت جذب گردشگر خارجی را در جریان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و فوتبال ایران و سایر کشور‌ها از دست دادیم، گفت:، اما هنوز هم برای جذب علاقه‌مندان به فوتبال دیر نشده است.

اقتصاد۲۴میناسادات حسینی: مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قرار است از ۲۹ آبان یعنی کمتر از ۴۰ روز دیگر آغاز و قطر میزبان بزرگترین تورنمنت ورزشی دنیا باشد. این در حالی است که با وجود تلاش‌های زیادی که ازسوی سازمان منطقه آزاد کیش و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد ایران شد؛ اما به دلیل برخی ناهماهنگی‌های میان دستگاهی، تاکنون ایران نتوانسته از فرصت نزدیکی به قطر استفاده و میزبان میلیون‌ها گردشگر داخلی و خارجی فوتبال دوست باشد که راهی این رویداد بین المللی می‌شوند.

رئیس هیات مدیره شورای هماهنگی و همکاری فعالان اقتصادی مناطق آزاد معتقد است می‌توان در کمتر از ۴۰ روز مانده تا این رویداد باز هم در فکر جذب گردشگر به ویژه داخلی بود.

میزبانی کیش از تمرینات تیم ملی فوتبال ایران

رحمان سادات نجفی به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: ما اگر زیرساخت‌های جذب گردشگر را در کیش در نظر بگیریم، خوشبختانه این جزیره بسیاری از زیرساخت‌ها را دارد.

رئیس هیات مدیره شورای هماهنگی و همکاری فعالان اقتصادی مناطق آزاد در مورد جزئیات این زیرساخت‌ها ادامه داد: نخست آنکه ۵۳ هتل در شرایط کنونی در کیش وجود دارد که تعداد مناسبی است. از طرفی ۵۲ مجوز دیگر در بازه چند ساله برای متقاضیان صادر شده است که طبق آن، تعداد هتل‌ها و اقامت‌ها به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

رحمان سادات نجفی در مورد امکانات ورزشی که در جزیره کیش هست نیز گفت: دو زمین چمن فوتبال هیبریدی در جزیره کیش احداث شده است؛ بنابراین این جزیره می‌تواند میزبان تیم‌های فوتبال برای تمرین و بازی‌های فوتبال باشد. یک سری از بازی‌های مقدماتی می‌تواند در این جزیره برگزار شود یا تیم ملی می‌تواند تمرینات خود را در کیش انجام دهد.

زیرساخت‌های سخت افزاری کیش برای میزبانی فراهم است

رئیس هیات مدیره شورای هماهنگی و همکاری فعالان اقتصادی مناطق آزاد گفت: زیرساخت‌های سخت افزاری مانند آمادگی زمین فوتبال، تامین کشتی کروز و ... را سازمان منطقه آزاد کیش فراهم آورده است، اما مشکل عمده در مباحث نرم افزاری است.

سادات نجفی ادامه داد: یک سری از مباحث نرم افزاری مثل بحث کارت‌های اعتباری هرچند از سمت سازمان منطقه آزاد تلاش شد که عملی شود، ولی امیدواریم که به نتیجه برسد. بانک ملی در این زمینه فعالیت‌هایی کرده در این باره که توریست‌ها وقتی وارد ایران می‌شوند کارتشان را در بانک ملی بتوانند چنج کنند و زمان برگشت مجددا الباقی پولی که در کارتشان مانده را تبدیل به ارز کنند و برگردند. هایاکارت قطر هم سهمیه و ظرفیت قبال توجهی را برای ایران در نظر گرفته که امیدواریم عملی شود.

رشد صنعت گردشگری در بازه زمانی برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲

رئیس هیات مدیره شورای هماهنگی و همکاری فعالان اقتصادی مناطق آزاد گفت: ترمینال جدید فرودگاه کیش با ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نخواهد رسید، ولی امیدواریم تا پایان سال شاهد افتتاح ترمینال جدید فرودگاه کیش باشیم.

سادات نجفی ادامه داد: کیش هرچند ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر دارد، ولی گردشگران خارجی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به دلیل‌های گوناگون احتمالا استقبالی از آن نمی‌کنند، اما در بخش گردشگر داخلی با برنامه ریزی‌هایی که شده، امیدواریم در این بازه زمانی در کیش اقامت داشته باشند.


بیشتر بخوانید: شروط قطر برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران در هایا کارت


او با بیان اینکه شرکت‌های خصوصی در قالب «پروژه جزیره فوتبالی» روی این موضوع سرمایه گذاری کرده اند، گفت: دوستان در شرکت بخش خصوصی با حمایت سازمان منطقه آزاد کیش، رویداد‌های مختلفی را در قالب جزیره فوتبالی دیده اند. انشالله اگر آن اتفاق رقم بخورد جذابیت‌هایی وجود دارد که در بحث گردشگری ما بتوانیم از آن استفاده کنیم.

آسیب‌های تغییرات پی در پی دبیر شورایعالی مناطق آزاد

رئیس هیات مدیره شورای هماهنگی و همکاری فعالان اقتصادی مناطق آزاد خبر از برخی مشکلات در جریان تغییرات مدیریتی در دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد داد.

سادات نجفی ادامه داد: یکی از گرفتاری‌های مناطق آزاد تغییرات مدیریتی پی در پی است، ما در دولت جدید دوباره دچار تغییرات شدیم و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تغییر یافت، در ادامه این جریان در سازمان‌های مناطق آزاد هم ما قطعا تغییراتی را شاهد خواهیم بود.. این تغییرات پی در پی فرایند پیشرفت و عملیاتی شدن پروژه‌ها را به تعویق می‌اندازد. این است که اگر این تغییرات ناگهانی نبود می‌توانستیم نتیجه بهتری بگیریم. هرچند بخش خصوصی به صورت جدی این موضوعات را پیگیری می‌کند و امیدواریم شاهد اتفاقات خوبی در جریان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر باشیم.

ارسال نظر