اقتصاد۲۴- نصرالله ابراهیمی سه شنبه شب در دیدار با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران جزیره کیش اظهار کرد: توسعه خطوط هوایی و گردشگری دریا محور در سه منطقه آزاد کیش، قشم و چابهار به صورت جدی درحال پیگری بوده و تحقق این اهداف مهم هم اکنون از چابهار شروع شده است.
وی با بیان اینکه مهمترین رکن توسعه مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی قدم برداشتن در مسیرهای ویژه این مناطق است اظهار داشت: اتصال این مناطق به کریدور جنوب - شمال برای بهره مندی ظرفیتهای این کریدور تجاری دیگر رویکردی است که در این مناطق دنبال میشود.
ابراهیمی یادآور شد: اقتصاد امروز در جهان با ابزارهای نوین به سمت دیجیتالی شدن و اقتصاد دریا محور در حال حرکت است و در این راستا تمامی سرمایه گذاریهای بخش خصوصی به صورت ویژه حمایت میشود.
وی افزود: انتقال تکنولوژی، استفاده از فناوریهای پیشرفته درصارات کالا و خدمات، گسترش و تسهیل تولید، تامین منابع مالی از طریق سرمایههای داخلی و خارجی، جلوگیری از واردات بی رویه از اهداف تشکیل مناطق آزاد است.
سرپرست دبیرخانه شورایعالی مناطق افزود: این مناطق در سه دهه فعالیت خود توانسته اند سهم یک تا ۲ درصد در حوزه تولید، سه درصد در تعداد مراکز تولیدی و ۱۰ درصد در جذب سرمایه گذاری بدست بیاورند که موفقیت چندانی براساس اهداف آنها نیست.
وی عدم اجرای کامل قانون چگونگی مدیریت مناطق آزاد، مقررات زایی و شروع فعالیت این مناطق در نقاط سکونتی از جمله دلایل موفق نشدن مناطق آزاد تجاری و صنعتی در فعالیت خود است یادآور شد: در این راستا اجرای کامل قانون مرتبط این در دولت سیزدهم به صورت ویژه در حال پیگری است.
ابراهیمی یادآور شد: در سیاستگذاریهای اقتصادی با جزیرهای عمل کردن، انتزاعی و منفعلانه بودن کاری از پیش نمیرود. سیاستهای کلان اقتصادی در مناطق آزاد و سرزمین اصلی باید از سیاست واحد تبعیت کند و پراکندگی و اعمال نظرهای شخصی و سلیقه کاربرد نخواهد داشت و باید از یک سیاست واحد و یکپارچه اقتصادی با محوریت وزارت امور اقتصادی و دارایی، موضوعات اقتصادی کشور دنبال شود.
وی افزود: در این مسیر با اعتقاد به نظر کارشناسی سرمایه گذاران و با تسهیل گری روان سازی فرایندهای اداری در مسیر توسعه اقتصادی مناطق آزاد تجاری گام برداشته خواهد شد.
ابراهیمی با اشاره به اینکه مدیران عامل و اعضای هیات مدیره سازمانهای مناطق آزاد باید از اختیارات خود براسا ماده ۶۵ احکام توسعه استفاده کنند یادآور شد: مسوولان این مناطق در کنار انجام وظایف ذاتی باید در هر منطقه متناسب با ظرفیت بالقوه آن یک ابر پروژه به محصولی از رویکرد دولت رییسی تعریف و اجرا کنند.
وی افزود: اهتمام جدی به حوزه گردشگری در حوزههای مختلف از جمله تفریحی، سلامت، علمی و ورزشی، اقتصاد دریا محوردر دیگر برنامههایی است که باید مورد توجه مناطق آزاد تجاری قرار بگیرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه با اشاره به اینکه رفع کمبودهای توسعه و سرمایه گذاری در این جزیره به صورت ویژه پیگری میشود افزود: در این راستا امسال ۳۸ پرونده که در ۲ تا ۱۴ سال گذشته بی نتیجه مانده بودند تعیین تکلیف شده است.
مهدی کشاورز افزود: هم اکنون ایجاد مزیت و محرکهای فعالیتی در حوزه اقتصادی و گردشگری در این جزیره دنبال میشود و و باید با اصلاح نقصهای پیش رو این ۲ ویژگی را تقویت کنیم.
محسن قریب دبیر انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش هم در این جلسه گفت: جلوگیری از هجمههای وارد شده به مناطق آزاد، حفظ قوانین مربوط به این مناطق، تقویت مشوقهای سرمایه گذاری، بازگشت و احیای افزیش اختیارات مدیران عامل و ثبات مدیریتی از جمله انتظارات بخش خصوصی کیش از مدیریت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی است.