تاریخ انتشار: ۰۸:۱۰ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
امیر خجسته در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد:

نظارت در کشور رها شده است/ مردم از مدیریت اقتصادی عصبانی هستند

رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری مجلس معتقد است اگر سران سه قوه برای مبارزه با فساد جدی باشند و دولت فقط یک هفته محکم پای کار بایستد، دست همه سودجویان و دلالان قطع می‌شود.

محمد آیتی، اقتصاد24- هرچه از خروج آمریکا از برجام و تحریم‌های ظالمانه‌اش علیه ایران می‌گذرد نه تنها شرایط اقتصادی بهتر نشده که مرتباً سخت‌تر هم می‌شود.

در این فضای مبهم اقتصادی و در نبود نظارت کافی، هر روز یا شاهد گرانی بیشتر هستیم یا پرده از تخلف و اختلاسی برداشته می‎شود. گویا این شرایط بهترین فرصت برای افرادی است که پر کردن جیب خود را بر منافع ملی ترجیح داده‌اند.

در همین خصوص امیر خجسته، رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری مجلس به اقتصاد24 گفت: یکی از اصلی‌ترین وظایف فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری این است که اطلاعات و انحرافات موجود دستگاه‎های دولتی را بگیرد و موضوع را در جهت روشن شدن افکار عمومی دنبال کند و در ادامه گزارش‌های خود را به سران هر سه قوه ارائه دهد تا آ‌ن‌ها برخوردهای لازم را انجام دهند، زیرا ما ابزار عملیاتی برای برخورد نداریم؛ به عبارتی ما تیمی نداریم که وارد میدان شود و در جهت رفع مشکل کار را پیگیری کنند.

وی افزود: اکنون یکی از موضوعاتی که در فراکسیون مطرح کرد و انتظار داریم که دولتمردان به حل آن کمک کنند، وضعیت نابسامان صنعت خودرو است. چند ماهی است که حوزه خودرو رها شده و این وظیفه آن‌هاست که با مدیریت اوضاع، رضایت جامعه را بوجود آورند. من به شخصه خودم در حوزه خودرو سوال کردم و حال منتظرم که سوالم به صحن مجلس بیاید تا وزیر صمت به آن پاسخ دهد. متاسفانه در جلسه‌ای که با آقای رحمانی، وزیر صمت داشتم ایشان می‌گوید این وضعیتی که اکنون در حوزه خودرو حکفرماست در اختیار من نیست و برای من جای تعجب دارد که پس چه کسی مسئول این شرایط است؟ همه تلاش ما در فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری این است که نظارت در دستور کار مدیران ارشد قرار بگیرد که متاسفانه در بسیاری از حوزه‌ها مثل خودرو و مسکن نه تنها نظارت نیست که دلالان در حال جولان دادن هستند. از طرفی اکثر این دلالان افراد عادی جامعه نیستند و به رانت وصل هستند و همین وضعیت باعث شده که نارضایتی جامعه از تورم به اوج خود برسد.

خجسته تصریح کرد: عده‌ای سعی دارند که بگویند همه تورم موجود در جامعه متوجه تحریم‌های بین‌المللی است ولی باید بگویم که تحریم تنها گوشه‌ای از این نابسامانی اقتصادی کشور است. نیازهای اولیه و تامین کالاهای اساسی مردم به مشکل خورده و نمی‌دانم که افزایش هر روزه این قیمت‌ها چه ربطی به آمریکا دارد؟ این روند مدیریت اقتصاد بیشتر شبیه توطئه است. ما امروز با یک آمریکای داخلی روبرو هستیم که خیلی به مردم رحم نمی‌کند. چرا باید دام ما به خارج از کشور قاچاق شود؟ معنی این کارها که در این چندماه شدت گرفته چیست؟ وقتی نظارت نباشد هر فردی برای اینکه گلیم خودش را از آب بیرون بکشد مجبور است فکر سودش باشد و در این شرایط انصاف گم می‌شود.

نماینده همدان اظهار داشت: ایران در همان شروع پیروزی انقلاب اسلامی، هشت سال درگیر جنگ شد. همه می‌دانیم که جنگ ایران با عراق یک جنگ نابرابر بود ولی آیا این بحران اقتصادی که امروز شاهد آن هستیم در آن ایام و به این شدت گریبان مردم را گرفته بود؟ از زمانی که آمریکا از برجام خارج شده کشور وارد یک جنگ اقتصادی تمام عیار شده و جای سوال است که در این مدت یکسال چه تدبیری برای مقابله با این وضعیت اندیشیده شده است؟ به هر حال طرف مقابل بدعهدی کرده و شرایط را بر ما سخت کرده، حال ما باید چه بکنیم؟ مگر می‌شود دست روی دست گذاشت تا شرایط بهبود پیدا کند؟ این روزها نه تنها واردات به مشکل خورده که متاسفانه عده‌ای هم در تلاشند که داشته‌های ایران را هم به خارج صادر کنند.

خجسته گفت: من معتقدم اگر سران سه قوه برای مبارزه با فساد جدی باشند و دولت فقط یک هفته محکم پای کار بایستد، دست همه سودجویان و دلالان قطع می‌شود. وقتی نظارت جدی باشد حساب کار دست سوءاستفاده‌کنندگان می‌آید و همین روند باعث خواهد شد تا آن‌ها رویه خود را عوض کنند.

این نماینده اصولگرای مجلس افزود: دولت باید برای اقلام مصرفی مردم قیمت‌گذاری کند و در ادامه هرکس بالاتر از قیمت مصوب جنس را فروخت مورد بازخواست و برخورد قاطع قرار گیرد. ولی امروز نظارت رها شده و همین بی‌تفاوتی مردم را عصبانی کرده است. واقعاً دخل و خرج مردم به هم نمی‌خورد و ادامه زندگی برای آن‌ها سخت و حتی غیرممکن شده است.

وی در پایان گفت: ماه‌هاست که فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری برای جلوگیری از وضعیت نامناسب اقتصادی و تخلفات زیاد برخی دستگاه‌ها وارد عمل شده و حقیقتاً با تلاش‌هایی که صورت گرفته نتایج خوبی هم حاصل شده است. بطور مثال با پدیده آقازادگی، تخلف در صندوق ذخیره فرهنگیان، بنیاد شهید، بانک سرمایه، بانک دی، گمرک و... مقابله خوبی انجام شد و پرونده‌ها به قوه قضاییه ارجاع شد و آن‌ها هم برخورد مناسبی را داشتند که امیدوارم این روند با کمک و نظارت دولت سرعت بیشتری به خود بگیرد.
ارسال نظر