اقتصاد۲۴- انسیه خزعلی در مدت یک ساله حضور خود در سمت معاونت امور زنان رئیسجمهور بسیاری از کارهای زمینمانده در این حوزه را به ثمر رسانده و اعتبارات و قوانین بسیاری را در حوزه زنان به تصویب رسانده است. این کارها در راستای ماموریتهای معاونت زنان در ماده هشتاد برنامه ششم صورت گرفته است. تدوین برنامه جامع زنان سرپرست خانوار، احداث صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار، کارآفرینی در 18استان برای زنان سرپرست خانوار، اعتبارات ویژه برای سلامت، ورزش، آموزش بازماندگی از تحصیل، آسیب زدایی و اشتغال زنان در 25 استان و نظارت بر اعمال آن، قوانینی است که از روی کاغذ به میدان آورده شده است.
در سال گذشته تعدادی از زنان در شوراهای عالی تصمیمگیری منصوب شدند که به نوبه خود جزء اولین بارهایی است که این کار در معاونت زنان و در دولت آقای رئیسی انجام میشود. در بخش بیمه سلامت مادران باردار تا پایان دوران شیردهی و فرزندانشان تا پایان پنج سال بیمه میشوند. زوجین نابارور به صورت کامل و صدردرصد برای اقدامات درمانی تحت پوشش قرار میگیرند. خیلی از این موارد از جمله مورد هزینه درمان زوجین نابارور جزء خواستههای اصلی این گروه به خاطر هزینههای بسیار بالا و یکی از کارهای خوب در زمینه فرزندآوری و رشد جمعیت بود که در دوران معاونت انسیه خزعلی محقق شد.
بیمه زنان خانهدار روستایی و دارای سه فرزند تحت عنوان قانون جعیت در حال اجرایی شدن است و در دست اقدام است. این موضوع شامل امتیازات بحث جمعیت که در قانون پیشبینی شده است نیز میباشد. به عنوان مثال در ارتباط با موضوع مسکن آییننامه آن تصویب شده است و در دست اقدام است. با توجه به فشارهای اقتصادی که به خانوادهها در چندسال اخیر وارد شده است امید است که این اقدامات باعث تسهیل بیشتر در زندگی و معیشت آنان بشود.
امانتدار هستیم و در برابر زیادهخواهی میایستیم
انسیه خزعلی درباره ادعای یکی از فعالین حوزه زن و خانواده که در یک برنامه تلویزیونی عملکرد معاونت را زیر سوال برده و خواستار عزل وی شده بود گفت: به دو مطلب نباید اعتنا کرد یکی سخنان بی استناد ودیگر سخنانی که از تعارض منافع نشات گرفته باشد.درخیلی ازمواردی که چنین ادعاهایی بدون استناد و به صورت شعاری و تحریک آمیز عنوان میشود، اگر دقت بفرمایید می بینید مساله تعارض منافع فرد و ایستادگی در برابر زیادهخواهیهای آنان مطرح است.»
وی افزود: « درباره فرد موردسوال شما ، قرارداد ایشان با معاونت زنان در بهمن سال گذشته پایان یافته و به دلیل عدم کارآمدی و انتظارات غیر معقول ، قرار داد جدید با ایشان منعقد نشده و جالب است که در فروردین ماه سال بعدایشان اعلام استعفا میکند. درهرحال ما امانتدار هستیم و باید منافع مردم را به منافع فرد ترجیح دهیم.»
خزعلی عنوان کرد که از نقد مستدل و مستند استقبال میکنیم و همانگونه که اعلام کردیم حاضر به تحدی هستیم که در سال گذشته دولت برابر چند سال دولت های قبل اقدام و خدمت رسانی به زنان و خانواده داشته است وبه برکت فضای مجازی عملکرد و رویکرد همه دولتها در دسترس است.
بیشتر بخوانید: دفاع انسیه خزعلی از خارجنشینی پسر
مادران مشکلات افتتاح سپرده برای فرزندان خود را به معاونت اعلام کنند
خزعلی درباره این موضوع که روند اجرایی شدن لایحه منع خشونت علیه زنان به کجا رسیده است گفت: این لایحه الان در مجلس هست و جلسات متعدد مشورتی تشکیل شده و نظرات معاونت و نمایندگان مجلس درباره آن درحال اعمال است. امیدواریم با فوریت به مرحله اجرا برسد.
معاون رئیسجمهور درباره اقدامات معاونت در حوزه اختیارات حاضن و یکی از موضوعات پرچالش یعنی افتتاح سپرده حساب بانکی توسط مادر به خبرنگار فارس گفت: «ما لایحه افتتاح حساب را به کمیسیون مربوط بردیم و در آن کمیسیون مفصل درباره آن بحث شد. در کمیسیون به این نتیجه رسیدند که لایحه چیز جدیدی را به قانون فعلی در حوزه اختیارات مادر اضافه نمیکند. در واقع چیزی که در قانون وجود دارد برای افتتاح حساب توسط مادر برای فرزند کفایت میکند»
وی درباره اینکه بانکها این قانون را اجرا نمیکنند گفت:« افراد در صورت مواجهه با عدم اجرا به صورت موردی میتوانند مطلب را با ذکر بانک مورد نظر گزارش کنند تا برای رفع مشکل اقدام بشود»
لایحه حل مسائل فقهی اهدای جنین در دست تدوین نهایی است
خزعلی به سوالی مبنی بر حل و فصل موضوعات فقهی و حقوقی پیرامون روشهای نوین بارداری از جمله اهدای جنین اینچنین پاسخ داد: « سال گذشته شورای فقهی-حقوقی در معاونت زنان تشکیل شد و با علمای حوزه علمیه نیز در این رابطه جلساتی برگزار شد. قرار است در سطح کلان تر هم مسائل فقهی و حقوقی را چه در این موضوع و چه دیگر مسائل مربوط به حوزه زنان که نیاز به اظهار نظر شرعی دارد مورد بررسی قرار دهد.»
خزعلی درباره بحث اهدای جنین نیز گفت: « دراین باره لایحهای تنظیم شده است که در مراحل نهایی تدوین است. امیدوارهستم در مرحله کمیسیون نیز این کار به سرعت و سهولت پیش برود.»
اعتبار بیمه ۱۰ هزار نفر از زنان شاغل در حوزه صنایع دستی تصویب شده است
وی درباره سهم دولت در بیمه زنان خانهدار گفت: «این موضوع از زمان دولت نهم مطرح بوده است و همیشه به خاطر نبودن بودجه و پشتوانه مالی اجرایی نشده است. موارد کمی هم که اجرا میشود قسمت اعظم پرداختی آن بر عهده خود بیمه شونده میباشد.»
خزعلی در مورد زنان مشغول به کار در صنایع دستی افزود: «رئیس جمهور دستور دادهاند بیمه صنایع دستی نیز برای شاغلین آن که اکثرا زنان هستند ایجاد بشود و مواردی که بیمه آنان قطع شده بود به جریان بیفتد. همچنین اعتبار بیمه حدود ۱۰ هزارنفر از زنان شاغل در این حوزه به تازگی تصویب شده است.»
اغتشاشات اخیر باز هم موید مظلومیت زنان بود
معاون رئیسجمهور در حوزه زنان در پاسخ به این سوال که آیا در نهضت ملی مسکن برای زنان سرپرست خانوار امکان خاصی در نظر گرفته شده است یا نه، گفت: « در قسمت روستایی که اولویت با زنان سرپرست خانوار و کسانی که تحت پوشش بهزیستی و کمیته هستند، است. اما برای عموم زنان سرپرست خانوار برنامهای را در دست تدوین داریم که امیدوارم بتوانیم به زودی آن را نهایی و اعلام کنیم»
خزعلی درباره اغتشاشات اخیر در کشور و استفاده ابزاری از نام زنان برای به آشوب کشاندن جامعه نیز گفت: «در این ماجرا باز هم مظلومیت زنان بروز و ظهور یافت. زنان دوباره به ابزاری بدل شدند تا استکبار به مطامع خود برسد. در بسیاری از حرکتها و تبلیغات این ناآرامیها زنان وسیله قرار شدند. طبق آمار تنها ۱۲ درصد از دستگیر شدگان در اغتشاشات از خانمها بودند و ۸۸ درصد بقیه از مدران بودند، ولی میبینیم که به غلط این کارها حرکتی زنانه معرفی میشود. ولی همه چیز را به نام آنها و باشعار زن زندگی آزادی تمام کردند. این استفاده ابزاری از زن را در بسیاری از امور دیگر هم شاهد هستیم. این یک جنگ همه جانبه شناختی و رسانهای علیه ایران و زن و خانواده ایرانی بود.»
وی افزود: «نیت دشمن این است که زن را از جایگاه عزتمندش دور کند وموقعیت اورا درسطح کالا و ابزار تنزل دهد. امیدوارم همانطور که خانمها در بسیاری از صحنهها نشان دادند که اجازه نمیدهند از آنها سوءاستفاده بشود در ماجراهای مسابه هم مقابل این هجمهها و تمایلات نادرست بایستند.»
خلأ محبت و تربیت مادر برای نسل جدید نمایان شده است
خزعلی گفت: «در اغتشاشات اخیر بحث نوجوانان و جوانان نیز باید موردتوجه قرار بگیرد. ما درباره این نسل با آموزش و تربیت فضای مجازی مواجه هستیم. نوجوانان این نسل چندین سال را درگیر فضای مجازی بودند و این درگیری حتی برای آموزش آنها یعنی درس خواندن هم به وقوع پیوست. این موضوع خیلی از نوجوانان ما را دچار مشکلات جدی کرده است. و این را در خارج شدن خانواده و کارکرد آن از ریل اصلی آن میبینیم.»
وی خاطرنشان کرد: «ما باید مادر، جایگاه و نقش او را ارج بنهیم. خلاء مادر و اشتباه جایگزینی مادر با فضای مجازی درباره این نسل به وضوح حس میشود. جایگاه محوری مادر در تربیت وهدایت و جهتدهی بسیار مهم است و در خلاهای امروزی نسل نوجوان و جوان فقدان این مورد را مشاهده میکنیم. ما باید مادر را ارج بنهیم و بدانیم که هیچ چیز برای فرزندان ما جایگاه محبت و تربیت و نگاه و عاطفه او را نمیگیرد»
خزعلی در پایان گفت: «امیدوارم رسانه متوجه رسالت بزرگی که دارد بشود و به صورت جدی به ایستادن در مقابل دروغ اهتمام ورزد. اگر دروغ از رسانه پاک شود خواه به صورت مستقیم و خواه غیرمستقیم زندگی مردم نیز پاک و زلال و باصفا میشود. دروغ منشاء بسیاری از همین اغتشاشات و ناآرامیهاست که منجر به جریحهدار شدن جسمی و روحی خانوادههای ما شده است و التیام آن هم به راحتی صورت نخواهد گرفت.»