اقتصاد۲۴ - انتشار خبر طرح تازه مجلسیازدهمی بار دیگر موجی از انتقاد افکار عمومی را بهسوی ساکنان ساختمان بهارستان برانگیخت. طرحی که دیروز علی مجتهدزاده، حقوقدان و وکیل دادگستری در گفتگو با «پیام ما» آن را نهتنها مغایر اصول کشورداری و حقوق شهروندان، بلکه در عین حال در تضاد با اصول متعدد قانون اساسی تفسیر کرده بود. مجتهدزاده در حالی به این طرح انتقاد کرده که نمایندگان در این طرح پیشنهاد کردهاند که دانشجویان در صورتی که دست به اقداماتی بزنند که نمایندگان از آن به «هنجارشکنی در دانشگاهها، ایجاد آشوب و بلوا» تعبیر کردند، به مدت ۱۰ سال ممنوعالخروج خواهند شد. طرحی که همچنین در بخشی دیگر از آن، «هرگونه اقدام دانشجویان که در روند ماموریتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه اخلال ایجاد کند»، جرمانگاری شده و طراحان طرح پیشنهاد کردهاند در برخورد با آنچه جرم میدانند، باید دانشجویان را احکام انضباطی محاکمه کرد و علاوه بر آن در این طرح آوردهاند که این دانشجویان را محکوم به پرداخت کل هزینههای تحصیل در آن مقطع آموزشی خواهند کرد.
به گزارش پیام ما، خبرگزاری فارس نیز روز گذشته در دفاع از این طرح، به سراغ یکی از طراحان آن رفت و به نقل از این نماینده نوشت: «برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی و ایجاد فضای باز گفتگو در دانشگاهها همواره مورد تاکید مسئولان بوده، اما در روزهای اخیر هنجارشکنان در دانشگاه بهرغم دعوت تشکلهای دانشجویی به حضور در کرسیهای آزاداندیشی و تریبونهای آزاد از حضور در این جلسات خودداری کردهاند.»، اما در حالی که شاهد موج گسترده انتقاد افکار عمومی در واکنش به این طرح مجلس بودیم که همزمان برخی چهرههای اصولگرا منتسب به طیف تندروی این جریان سیاسی به دفاع از طرح پرداختند. از جمله حمید سیاسی در توییتی در این باره نوشت: «اراذلی که به اسم دانشجو هر روز به بهانهای دانشگاه شریف را متشنج میکنند، دنبال بهانهای برای اخراج و در گام بعد اقامت گرفتن در اروپا هستند. راه مواجه با آنها مطابق ضوابط دانشگاه، ابتدا اخراج و سپس ممنوعالخروجی ۱۰ تا ۱۵ساله است. باور کنید وحشی بازی در محیط دانشگاه تمام میشود.»
بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: خاک بر سر وزارت ورزش کند که این افراد را برای مسابقات برگزیدند
اخیرا امضای بیانیهای از سوی ۲۲۷ نفر از نمایندگان در محکومیت اعتراضات اخیر و پیشنهاد قصاص برای بازداشتشدگان نیز با واکنش انتقادی افکار عمومی همراه شد و در ادامه عقبنشینی برخی نمایندگان را درپی داشت، دیروز هم یک عضو هیئت رئیسه مجلس در ارتباط با طرح تازه مجلس اظهارنظر کرد. محمد رشیدی بیان اینکه طرح «حمایت از جامعه علمی و ارتقای انضباط محیطهای دانشگاهی» در دستور کار مجلس نیست، گفت که این طرح در مجلس اعلام وصول نشده و اساسا اعمال یک سری محدودیتها برای دانشجویان مدنظر نمایندگان مجلس نیست. رشیدی با اشاره به طرح «حمایت از جامعه علمی و ارتقای انضباط محیطهای دانشگاهی» به ایسنا گفت: در فضای مجازی، برخی از مردم این سوال را مطرح میکنند که آیا قرار است محدودیتهای برای دانشجویان درنظر گرفته شده و آنها ممنوعالخروج شوند؟ در پاسخ باید توضیح داد که این طرح نظر یک نماینده مجلس و نه اکثریت و کل نمایندگان مجلس است.» رشیدی با بیان اینکه طرح «حمایت از جامعه علمی و ارتقای انضباط محیطهای دانشگاهی» اعلام وصول نشده، گفت: «بسیاری از نمایندگان طرحهایی را مینویسند که به صحن نمیآید و قابلیت بررسی ندارد.» این نماینده مجلس در ادامه تاکید کرد: «همه ما به دانشجویان علاقهمندیم؛ آنها آیندهساز کشور هستند و در در رشد و بالندگی کشور مشارکت دارند، توصیه و تاکید مقام معظم رهبری نیز حمایت از دانشجویان است پس اعمال یکسری محدودیتها برای دانشجویان، مدنظر نمایندگان مجلس نیست.»
رشیدی ادامه داد: «رسانههای دشمن این طرح را به عنوان طرح جمعی از نمایندگان بیان کرده که میخواهد در دستور مجلس قرار گیرد؛ چنین چیزی صحت ندارد. این طرح اکثریت مجلس نیست و نظر یک نماینده مجلس است که خودش باید از آن دفاع کند. ما چنین نظری نداریم و آن را دنبال نمیکنیم.» این عضو هیئت رئیسه مجلس در جمعبندی مجددا بیان کرد: «طرح «حمایت از جامعه علمی و ارتقای انضباط محیطهای دانشگاهی» در دستور کار مجلس نیست و باز هم میگویم که نظر یک نماینده است و اعلام وصول نشده است؛ نظر نمایندگان کمک به دانشجویان است تا آنها در عرصههای رشد و پیشرفت کشور مشارکت جدی داشته باشند نه اینکه با آنها برخورد توهینآمیز صورت گرفته و با اعمال برخی محدودیتها دلسرد شوند.» رشیدی در پایان گفت: «باید دانشجویان را در مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی مشارکت داد؛ اکثر دانشجویان دل در گرو نظام و انقلاب دارند. در این بین ممکن است برخی از دانشجویان انتقاد و نظری داشته که باید آنها را شنید تا به حل مسائل کمک شود.»
مهرداد ویس کرمی، عضو کمیسیون آموزش مجلس نیز در رابطه با مطرح شدن تهیه طرحی با هدف تشدید مجازاتها برای دانشجویان از جمله ممنوعالخروجی ۱۰ ساله به «ایلنا» گفت: «چنین طرحی را ندیدهام، بعید میدانم که مطرح باشد و اگر هم باشد بهنظرم در فضای کنونی مطرح کردن برخی موضوعات بیسلیقگی است».