تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۲۳ آذر ۱۴۰۱

حراج ایران خودرو بدون قرعه‌کشی

عرضه جدید خودرو در تالار بورس کالا تایید شد. بورس کالای ایران در ۲ روز ۲۳ و ۲۶ آذر ۴ هزار دستگاه خودرو عرضه می‌کند. فردا ۲ هزار دستگاه خودرو تارا و شنبه هفته آینده ۲ هزار دستگاه خودرو پژو ۲۰۷ متعلق به گروه صنعتی ایران خودرو فروخته می‌شود.

اقتصاد۲۴ خرید خودرو محصولات ایران خودرو از طریق بورس کالا آغاز شد. خرید خودرو از طریق بورس سازوکار جدیدی است که قیمت خودرو عرضه شده کمتر از بازار است.  خرید خودرو با روش جدید متقاضیان زیادی دارد. خودروی شاهین اولین خودروی عرضه شده در طرح  خرید خودرو در بورس کالا است. در ادامه به آخرین جزییات از خرید خودرو در بورس می‌پردازیم.

عرضه جدید خودرو در تالار بورس کالا تایید شد. بورس کالای ایران در ۲ روز ۲۳ و ۲۶ آذر ۴ هزار دستگاه خودرو عرضه می‌کند. فردا ۲ هزار دستگاه خودرو تارا و شنبه هفته آینده ۲ هزار دستگاه خودرو پژو ۲۰۷ متعلق به گروه صنعتی ایران خودرو فروخته می‌شود.

از آنجایی که ثبت سفارش در بورس کالا یک روز قبل از شروع عرضه انجام می‎‌شود، بنابراین فرصت برای خرید تارا به اتمام رسیده است؛ بنابراین کسانی که تا ساعت ۱۷ امروز سه شنبه درخواست خود را برای یکی از مدل‌های عرضه شده تارا ثبت کرده‌اند باید منتظر شروع عرضه فردا باشند تا مشخص شود که روی کدام قیمت‌های پیشنهادی معامله انجام می‌شود. اما همچنان برای خودرو ۲۰۷ فرصت وجود دارد.

قرار است شنبه هفته آینده ۲۰۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ شامل ۵۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک سفید، ۳۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک مشکی آبنوس، ۷۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای سفید و ۵۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای مشکی آبنوس در روز شنبه ۲۶ آذر عرضه می‌شود.

متقاضیان باید با توجه به میزان ریسک پذیری خود و میزان سودی که انتظار دارند از سرمایه گذاری ۳ ماهه روی پژو به دست بیاورند، قیمت پیشنهادی خود را ثبت کنند. البته باید چند نکته را برای تعیین میزان سود در نظر گرفت. خرید خودرو ۳ ماهه ریسک افت قیمت را دارد و به توجه به این که چند صد میلیون تومان از پول خریداران نزد ایران خودرو بلوکه می‌شود باید بدون ریسک‌ترین سود را در نظر گرفت.

بدون ریسک‌ترین سود در بازار ایران، سپرده بانکی است. یعنی فرد با سپرده گذاری در بانک برای مدت ۳ ماه حدود ۵ یا ۶ درصد سود خواهد کرد. در واقع میزان سودی که نصیب خریداران خودرو در بورس می‌شود باید بیش از این میزان باشد که توجیه اقتصادی حداقلی داشته باشد.


بیشتر بخوانید: قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱ + جدول


قیمت پایه پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای ۴۰۴ میلیون تومان است که حدود ۵۷ میلیون تومان مالیات و هزینه‌های جانبی به آن اضافه می‌شود. با توجه به این که قیمت نهایی خودرو براساس نرخ‌های رقابتی تعیین می‌شود، امکان بیشتر شدن مالیات با توجه به قیمت نهایی وجود دارد.

از آنجایی که ۲۰۷ سقف شیشه‌ای حدود ۲۷۰ میلیون تومان با بازار اختلاف قیمت دارد، احتمالا رقابت برای خرید آن بالا باشد. قیمت پایه پژو ۲۰۷ اتوماتیک نیز ۳۷۴.۵ میلیون تومان است که با هزینه‌های جانبی و مالیات به ۴۲۷ میلیون تومان می‌رسد. این خودرو نیز با بازار ۲۰۰ میلیون تومان اختلاف دارد. ثبت سفارش خودرو در بورس کالا یک روز کاری زودتر از زمان عرضه انجام می‌شود، بنابراین متقاضیان پژو ۲۰۷ فقط فردا فرصت دارند تا درخواست خود را ثبت کنند.

متقاضیان باید کد بورس کالا داشته باشند که به یک حساب وکالتی متصل است. در اطلاعیه ایران خودرو آمده است کسانی که می‌خواهند در این عرضه شرکت کنند باید ۲۵ درصد از قیمت پایه خودرو را در حساب وکالتی بورس خود واریز کنند.

کسانی که می‌خواهند پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای ثبت‌نام کنند باید مبلغ ۱۰۱ میلیون تومان در حساب داشته باشند. میزان پیش پرداخت برای خودرو پژو ۲۰۷ اتوماتیک نیز حدود ۹۴ میلیون تومان است. این خودرو ۵ روز مانده به پایان سال ۱۴۰۱ به خریداران تحویل داده می‌شود.

ایران خودرو از محصول جدید خود که قرار است جانشین ۲۰۶ شود، رونمایی کرد. خودرویی که فقط طراحی آن حدود ۳۲ میلیارد تومان هزینه برد. این خودرو با چه قیمتی روانه بازار می‌شود؟

صورت‌های مالی ایران خودرو از زیان مالی حدود ۶۰ هزار میلیارد تومانی حکایت دارد و مدیران این خودروسازی هم می‌گویند که با تولید هر دستگاه، به‌طور میانگین زیان ۹۰ میلیون تومانی را متحمل می‌شوند. حالا این خودروساز با هزینه‌کرد ۳۱ میلیارد برای تنها طراحی خودرو، قرار است این خودرو را با چه قیمتی وارد بازار کند؟

جعفری در این باره هم توضیح داد: در مراسم رونمایی گفته شد که این خودرو جانشین جدید پژو ۲۰۶ است و در سال آینده به مرحله تولید انبوه می‌رسد. با توجه به اینکه ایران خودرو در عرضه محصولاتش با تاخیر همراه است و احتمالاً این خودرو سال آینده هم به بازار خودرو نرسد. پیش‌بینی می‌شود که با نوسانات قیمت دلار، این خودرو با قیمت حدود ۳۵۰ میلیون تا ۴۰۰ میلیون تومان به بازار برسد.

این محصول که از آن به عنوان جایگزین پژو ۲۰۶ یاد می‌شود بر اساس رویکرد شرکت ایران خودرو در جهت بروزرسانی محصولات خود پا به عرصه گذاشته است. پیش از این شرکت ایران خودرو با محصول محبوب و البته قدیمی پژو ۲۰۶ سهم بالایی از بازار خودرو‌های هاچ‌بک اقتصادی را داشته است و حالا با معرفی محصول جدید TF۲۱ بر پایه پلتفرم P۲۰۰ این شرکت در تلاش است تا جایگزین مناسبی برای محصول قبلی خود معرفی کند.

بر همین اساس این مجموعه تصمیم گرفته است که یک محصول کراس لوک بر پایه P۲۰۰ را به خانواده محصولات خود اضافه کند. همچنین بر اساس اطلاعیه گروه ایران خودرو این محصول از ویژگی‌ها و استاندارد‌های روز دنیا برخوردار خواهد بود. با توجه به محبوبیت بالای کراس‌اوور‌ها در بازار ایران و جهان، خودرو TF۲۱ به صورت کراس لوک طراحی و ساخته شده است و استایلی مابین هاچ‌بک و کراس‌اوور دارد.

مهدی خطیبی مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در این مراسم عنوان کرد که محصول جدید TF۲۱ تا شهریور ۱۴۰۲ به مرحله تولید و عرضه خواهد رسید. بر اساس اعلام این مجموعه، محصول TF۲۱ در سه نسخه پایه یا Base، میانی یا Medium و لوکس عرضه خواهد شد تا در کنار خودرو هاچ‌بک پژو ۲۰۷ رده‌هایی مختلف بازار خودرو کشور را پوشش دهد و همچنین به دلیل توجه شرکت ایران خودرو به بحث رعایت استاندارد‌های ۸۵ گانه، تمام مدل‌ها و نسخه‌های خودرو جدید ایران خودرو TF۲۱ موفق به پاس نمودن استاندارد‌های ۸۵ گانه صنعت خودرو هستند و این محصول استاندارد ایمنی حفاظت از عابرپیاده در زمان برخورد که جزو استاندارد اروپا محسوب می‌شود را نیز پاس کرده است.

این خودرو از تجهیزاتی مانند سیستم کنترل پایداری الکترونیکی ESC، پایش فشار باد تایر‌ها TPMS، راهنمای تعویض دنده (سیستم GSI)، سنسور نور و سنسور باران بهره می‌برد. در نسخه لوکس خودروی TF۲۱ از امکاناتی مانند رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچی، غربیلک فرمان با پوشش چرمی به همراه کلید‌های کنترلی روی فرمان، فرمان برقی، سیستم مالتی مدیا با نمایشگر لمسی هفت اینچی و سیستم ورود بدون کلید Keyless بهره می‌برد.

خودرو TF۲۱ مانند محصولات دیگر ایران خودرو همچنان پیشرانه آشنا و البته قدیمی و کم توان TU۵ پلاس مجهز خواهد شد که یک موتور چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ تنفس طبیعی با حجم ۱۵۸۷ سی سی است. این پیشرانه توان تولید ۱۱۰ اسب بخار قدرت در دور ۶۰۰۰ و بیشینه گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر را داراست و نیروی تولیدی توسط گیربکس شش سرعته اتوماتیک با قابلیت تعویض دنده به صورت تیپ ترونیک و همچنین گیربکس دنده‌ای پنج سرعته به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

همچنین ایران خودرو در آینده قصد تولید خودرو TF۲۱ با گیربکس شش سرعته دنده‌ای را دارد. از مزایای پیشرانه TU۵P می‌توان به مصرف سوخت کم، آلایندگی پایین، صدا و لرزش کم، دوام بالا، تعمیر آسان و فراوانی تعمیرکار و قطعات اشاره کرد.

منبع: پیشنهاد ویژه

ارسال نظر