اقتصاد۲۴-درحالیکه گمانهزنیها درباره حضور چهرههای سیاسی در انتخابات مجلس آینده آغاز شده، چالش و احتمال مشارکت حداقلی مردم میتواند حساسیتزا باشد؛ اما اقدامات کافی برای افزایش اعتماد عمومی و بازگشت امید به تغییر از طریق صندوقهای رأی انجام نشده است.
به گزارش شرق، از یک سو احتمال آمدن علی لاریجانی برای تکیهزدن به صندلی ریاست مجلس آینده است و از سویی نام حسن روحانی مطرح شده است که از سکوی مجلس برای بازگشت به سیاست بهره خواهد برد. هرچند همه اخبار در حد گمانهزنی هستند و آمدن و نیامدنها فعلا دلمشغولی برای افکار عمومی ایجاد نکرده است؛ اما بازار تکذیبها هم درحال گرمشدن است. دراینبین با سکوت حسن روحانی بهتازگی شایعه احتمال نامزدی او برای مجلس از سوی یک رسانه اصولگرا منتشر شده است. اصولگرایان که برای ماندن در قدرت نیازمند بازگرداندن شور و شعف انتخاباتی هستند، گمانهزنیهای خود را آغاز کردهاند تا شاید اینگونه از فضای ملتهب این روزها عبور کنند. «آنگونه که از اخبار برمیآید، در تقسیم کار تیم سیاسی راست میانه با محوریت کارگزاران پیشنهادشده حسن روحانی کاندیدای مجلس شود و با چهرههایی مانند آذریجهرمی، سورنا ستاری، عبدالناصر همتی لیست تهران را تشکیل دهند. همچنین در این تقسیم کار، لاریجانی جدیترین گزینه و جهانگیری گزینه بعدی راست میانه برای انتخابات ریاستجمهوری هستند و محسن هاشمی برای شهرداری تهران پیشنهاد شده است».
این بخشی از گزارشی است که سایت اصولگرای «فردا» منتشر کرده و از احتمال کاندیداتوری حسن روحانی برای انتخابات مجلس دوازدهم خبر داد؛ ادعایی که شاید بیشتر به خبرسازی رسانههای اصولگرا شباهت داشته باشد تا خبرهای پشت پرده از تحرکات انتخاباتی جریان رقیب. فردا در ادامه نوشته است: «سابقه پارلمانتاریستی روحانی که حتی او را به نایبرئیسی رساند، از دلایل این نقشه است. از سوی دیگر عملا شانس روحانی برای انتخابات ۱۴۰۴ کمتر از آن است که بتوان روی آن ریسک کرد». در همین زمینه حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران، با اشاره به خبرهای منتشرشده درباره کاندیداتوری حسن روحانی در انتخابات مجلس ۱۴۰۲ گفت: نمیدانم، اطلاعی از این موضوع ندارم. خیلی این بحثها زود است و این خبر شایعهای بیش نیست و صحت ندارد.
بیشتر بخوانید: آقای رئیسی! شما دارید آزمون میدهید، ممتحن نیستید
او با اشاره به سکوت حسن روحانی از آغاز اعتراضات تا به الان و احتمال کنارهگیری او از سیاست، بیان کرد: خیر، درباره این موضوع نمیشود حرف زد. مرعشی درباره برخی گمانهها مبنی بر رایزنیهای پشت پرده رئیسجمهور سابق با مقامات، درباره اعتراضات هم گفت: این بحثها دعوایی است، من تحلیل دارم؛ اما نمیخواهم بگویم. مسائل کشور این موضوعات نیست. وضع اقتصاد ایران، اجتماعات و نحوه بازسازی اعتماد در کشور مهمتر است و آقای روحانی کجای ماجراست؟ او هیچ مسئلهای از سیستم را حل نمیکند. آقای روحانی دیگر عددی در سیاست امروز ایران نیست. او با اشاره به سکوت حسن روحانی از آغاز اعتراضات تا به الان و احتمال کنارهگیری او از سیاست، بیان کرد: خیر، درباره این موضوع نمیشود حرف زد.
هرچند اصولگرایان تمایل دارند با اینگونه اخبار تنور انتخابات را گرم کنند، باید دید حسن روحانی بهعنوان یک راست میانهرو در ائتلاف با علی لاریجانی برای ورود به عرصه انتخابات آنهم در شرایطی که احتمال استقبال مردم از انتخابات کم است، اصلا تمایلی دارد یا خیر؟! هرچند درباره لاریجانی اخبار بیشتری برای ورودش به انتخابات منتشر شده است؛ ازجمله معاون سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی گفته است: «آقای لاریجانی از مدتها پیش جلسات ستادی و هماندیشی و دیدارهای گسترده با چهرههای سیاسی را کلید زده و درصدد است تا چهره اصلی مجلس آینده باشد». یکدستسازی رخداده در سیاست و قدرت یکپارچه اصولگرایان برخلاف وعدهای که داده بودند، تاکنون به کاهش فاحش ارزش پول ملی و رشد روزافزون تورم منجر شده و خبری از تحقق وعدههای انتخاباتی آنان نیست.
در این وضعیت نابسامان حتی حضور چهرههای شاخص اصلاحطلبان هم با استقبال مردم مواجه نخواهد شد، چه رسد به روحانی یا علی لاریجانی. حتی اگر به واقع ائتلافی میان این دو و اصلاحطلبان رخ دهد که فعلا بسیار دور از ذهن است، چنین بازگشتی «به فرض وقوع» بعید است به پیروزی در انتخاباتی بینجامد. البته نباید فراموش کرد که دستان اصولگرایان بسیار تهی است و برای اقناع افکار عمومی برای اعتماد دوباره شخصیت تأثیرگذاری ندارند؛ بنابراین شرایط برای فعالیت و بازگشت رقبای اصولگرایان فراهم است؛ اما رقبا هم توانی برای جلب اعتماد دوباره مردم ندارند و برای انتخابات سال آینده باید فکری جدی کرد تا با بهبود شرایط اقتصادی و سیاسی انتخابات از رکود خارج شود.