محمد آیتی، اقتصاد24- در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی، تقاضای 6 نفر از نمایندگان به منظور بررسی تحقیق و تفحص از عملکرد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در پنج سال گذشته بررسی و در نهایت با ۱۱۷ رأی موافق، ۶۹ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع با آن موافقت شد.
برخی این تحقیق و تفحص را سیاسی قلمداد میکنند و معتقدند اگر بنا به تحقیق و تفحص از بانک مرکزی بود باید زمانی این کار انجام میشد که محمود احمدینژاد، رییس جمهور آن زمان در سیاستهای بانک مرکزی دخالت و شخصاً اعمال نظر میکرد.
در این رابطه، علی ابراهیمی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به اقتصاد24 گفت: در گذشته، آقای احمدینژاد بانک مرکزی را تحت تسلط خود درآورده بود و تعداد نمایندگانی که احمدینژاد را در مجلس همراهی میکردند زیاد بودند که همین موضوع باعث شد فضا برای ایشان تنگ نشود و بیشتر سیاستهای خود را دنبال کند.
وی ادامه داد: اکنون که بحث تحقیق و تفحص از بانک مرکزی مطرح شد عدهای به آن رنگ و بوی سیاسی دادند ولی اینطور نیست، زیرا ترکیب مجلس دهم با مجلس هشتم و نهم متفاوت است و تنوع سلیقهها و نگاههای سیاسی بیشتر است. در دوران ریاست احمدینژاد اغلب نگاهها در مجلس به ایشان نزدیک بود و از اینرو گاهی تصمیماتی که اتخاذ میشد جنبه سیاسی داشت.
نماینده شازند در مجلس، دلیل خود از دادن رای مثبت به تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را اینگونه توصیف کرد که هر تحقیق و تفحصی به مسئله شفافیت کمک میکند و میتواند در برچیده شدن اشکالات و فسادها موثر باشد.
ابراهیمی با بیان اینکه بنده با هر طرح تحقیق و تفحصی موافق هستم، افزود: تحقیق و تفحص از حقوق اساسی مردم است که به واسطه مجلس به اجرا درمیآید. تحقیق و تفحص به معنای بررسی همهجانبه برای آشکار شدن حقایق است.
عضو فراکسیون امید مجلس بار مالی ایجاد شده ناشی از تحقیق و تفحص را بدون ایراد دانست و افزود: درست است که هزینهای برای تحقیق و تفحص خرج میشود ولی به نظر بنده هیچ مشکلی ندارد زیرا اگر فسادی وجود داشته باشد برچیده میشود و در غیر این صورت اطمینانبخشی مردم را در پی دارد و دولت خود نیز باید از تحقیق و تفحص استقبال کند.
وی بیان کرد: از زمانی که عبدالناصر همتی به عنوان رییس کل بانک مرکزی انتخاب شد، فضا را کمی متعادلتر کرد ولی اعتقاد بنده بر این است که رییس کل بانک مرکزی نیز باید با انتخاب مجلس انتخاب شود نه با رای دولت.
نماینده شازند در مجلس در پایان خاطرنشان کرد: تحقیق و تفحص از بانک مرکزی نوعی آشکارسازی عملکردها و رویههاست و این کار به عملکرد پیش از دکتر همتی برمیگردد. سیستم اجرایی به دنبال دردسر نیست ولی نباید با دید سیاسی به این موضوع نگاه کرد زیرا هدف ما از کار، شفافسازی و اطمینانبخشی به مردم است.