تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۰۴ دی ۱۴۰۱

هزینه نان کم‌درآمد‌ها ۲ برابر ثروتمندان

هزینه خرید نان دهک‌های کم‌درآمد شهری و روستایی ۲ برابر دهک‌های پردرآمد است.

اقتصاد۲۴- براساس داده‌های هزینه-درآمد مرکز آمار ایران، هزینه خرید نان دهک‌های کم‌درآمد شهری و روستایی ۲ برابر دهک‌های پردرآمد است.

طبق این آمارها، در سال ۱۴۰۰ درحالی‌که هزینه نان سهم ۷ تا ۱۱ درصدی در هزینه‌های خوراکی خانوارهای شهری و روستایی دهک‌های اول تا چهارم داشته، اما این مقدار برای دهک‌های هشتم تا دهم بین ۳ تا ۵ درصد بوده است.

گرچه دولت در مرحله اول مردمی‌سازی یارانه‌ها با حذف یارانه آرد صنعتی جلوی هدررفت و قاچاق مقادیر زیادی از آرد را گرفته است، اما کارشناسان می‌گویند عدم اجرای کامل این طرح همچنان مشکل کم‌فروشی، فروش اجباری نان ویژه، ثبت غیرواقعی فروش نان به‌منظور عرضه در خارج از شبکه، عدم پخت کامل آرد روزانه و گران‌فروشی برخی نانوایان را حل نکرده است.

به اعتقاد کارشناسان، در صورت اجرای کامل طرح دولت، اولا عرضه خارج از شبکه از بین خواهد رفت، ثانیا این طرح موجب بهره‌مندی بیشتر دهک‌های کم‌درآمد از یارانه شده و ثانیا از مصرف خوراک غیرانسانی (مصارف دام) و سایر ضایعات نیز جلوگیری خواهد شد.

پس از انتشار گزارش این مرکز با عنوان «بررسی طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه نان ازسوی دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱»، خبر‌هایی خلاف واقع در خصوص این گزارش در برخی رسانه‌ها منتشر شد که به منظور تنویر اذهان و افکار عمومی، نکات و توضیحاتی به شرح ذیل عنوان می‌شود:


بیشتر بخوانید: علت امتناع برخی نانوایی‌ها در ارائه کارتخوان چیست؟


۱- پس از اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه نان توسط دولت محترم سیزدهم، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بنا به رسالت خود نسبت به بررسی و آسیب‌شناسی شیوه اجرای این طرح اقدام نمود. در این گزارش ضمن بیان کارکرد‌های مثبت طرح اصلاح شیوه پرداخت یارانه نان، با هدف کمک به دولت محترم مشکلاتی احصاء شد که با مرتفع نمودن آن، اثربخشی طرح حاضر افزایش خواهد یافت.

۲- برخی رسانه‌‏ها متأسفانه با زیرپاگذاشتن اخلاق حرفه‌ای و با شیطنت و تحریف واقعیت گزارش، نسبت به انعکاس خلاف واقع و مغرضانه مطالب آن اقدام کرده و مدعی شدند که گران کردن نان پیشنهادی است که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برای بهبود وضعیت موجود ارائه داده است. عنوانی که مورد توجه شبکه‌های معاند هم قرار گرفت. این در حالی است که در گزارش مورد بحث، هیچ‌گونه پیشنهادی مبنی‌بر گران کردن قیمت نان داده نشده است؛ بلکه در مقابل، به طور مکرر و در بخش‌های مختلف گزارش بر نظارت و کنترل قیمت نان تاکید شده است. همچنین به راهکار‌هایی اشاره شده که در صورت اجرا، مصرف‌کنندگان و نانوایان از آن منتفع خواهند شد.

۳- همچنین جهت تبیین واقعیت‌ها، جمع بندی و نتیجه‌گیری‌های پایانی گزارش مذکور به خوبی بیان کننده پیشنهاد‌های مرکز پژوهش‌های مجلس بوده است که در هیچ کدام از آنها، حتی اشاره‌ای به گران کردن نان نشده است.

۴- پرداختن به موضوعات مهم و حساسی که در ارتباط مستقیم با زندگی و معیشت مردم قرار دارد، نیازمند توجه دقیق است، از همین رو انتظار می‌رود تا باز نشر اخباری که برخلاف واقعیت و برداشت‌های ناصواب تهیه می‌شود، با رجوع به منبع اصلی آن مورد دقت قرار گیرد.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر