اقتصاد24 - سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای تضمین کننده آتش بس و دستاوردهای مذاکرات آستانه با تشکیل کمیته بررسی قانون اساسی سوریه موافقت کردند.
«سلیم الخطیب»، نماینده مخالفان دولت سوریه موسوم به «ائتلاف ملی» و عضو هأت سیاسی مخالفان در مذاکرات آستانه مدعی شد سه کشور مذکور موافقت کردند که کمیته قانون اساسی ویژه تهیه و تنظیم پیش نویس قانون اساسی جدید در سوریه تشکیل شود.
او در گفتوگو با وبگاه خبری «عنب» گفت که وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه قرار است در روزهای هجدهم و نوزدهم ماه میلادی جاری (دسامبر) در ژنو سوئیس دور هم جمع شوند و تشکیل این کمیته را اعلام کنند.
این معارض سوری در مورد زمانبندی تشکیل کمیته تهیه قانون اساسی جدید سوریه گفت که اعلام تشکیل این کمیته بعد از آن صورت میگیرد که روسیه و سازمان ملل متحد بر سر مانع اسامی شرکت کننده در این کمیته تدوین قانون اساسی به توافق رسیدند.
«یحیی العریضی»، سخنگوی رسمی هیأت عادی مذاکرهکننده مخالفان در مذاکرات ژنو نیز در این راتباط گفت که به صورت مبدئی بر سر این کمیته توافق شده است ولی اعلام تشکیل این کمیته مربوط به کشورهای سگانه ضامن توافق آستانه و یک سوم افراد تعیین شده از سازمان ملل متحد است.
کشورهای تضمین کننده آتش بس سوریه و برخی از معارضان در کنگره گفتوگوی ملی سوریه مسوم به نشست سوچی روسیه بر سر تشکیل کمیته بازبینی قانون اساسی در این کشور توافق کردند.
این کمیته قرار است متشکل از ۱۵۰ نفر باشد؛ ۵۰ نفر از معارضان، ۵۰ نفر از دولت سوریه و ۵۰ تن دیگر نیز شامل افرادی خواهد بود که سازمان ملل آنها را معرفی خواهد کرد.
هک ایمیل مقامات آمریکایی توسط هکرهای ایرانی
خبرگزاری آسوشیتدپرس با استناد به اطلاعاتی از مرکز امنیتی «سرتفا» در لندن که در حوزه امنیت مجازی کار میکند، مدعی شده است که گروهی از هکرهای ایرانی با نام «بچه گربه بانمک» طی چند ماه گذشته در تلاش برای هک برخی ایمیلهای مقامات وزارت خزانهداری آمریکا بودهاند و برخی از آنها به اهداف خود رسیدهاند.
این گزارش در ادامه با ادعای نزدیکی این هکرها به موسسات دولتی در ایران که در راستای منافع دولت کار کردهاند، گفته است که علاوه بر وزارت خزانهداری، مقامات آمریکایی دخیل در توافق برجام نیز هدف این حملات سایبری بودهاند.
در گزارش مذکور همچنین از قول «فردریش کاگان»، محقق فعالیتهای سایبری مرتبط با ایران گفته شده است: بسیاری از این تلاشها با هدف کسب اطلاعاتی درباره تحریمهای آمریکا انجام شده است.
دفاع کم سابقه سعد حریری از حزب الله در برابر اسرائیل
سعد الحریری» نخستوزیر مأمور تشکیل کابینه لبنان روز پنجشنبه در واکنش به ادعای رژیم صهیونیستی در مورد کشف تونلهایی از لبنان تا فلسطین اشغالی، گفت: تلآویو خود مسئول این وضع است و این اسرائیلیها هستند که ماهانه دهها بار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد مرز لبنان و فلسطین اشغالی را نقض میکنند.
حریری که در نشستی در اندیشکده «چتم هاوس» لندن صحبت میکرد، در پاسخ به سوالی در مورد ادعای کشف این تونلها، گفت: «برخی رسانهها را دیدهاید که تیتر زدهاند که لبنان تونلهایی دارد که به اسرائیل رفته و ادعاهایی مطرح شده که حزبالله این کار را کرده است. آیا تابحال شنیدهاید که اسرائیل ماهانه چند بار به حریم هوایی لبنان تجاوز میکند؟ آیا تابحال شنیدهاید که اسرائیل چند بار وارد آبهای ما شده؟ شنیدهاید؟»
وی افزود: «فکر میکنید منصفانه است؟ فکر میکنید منصفانه است که [اسرائیل]در ماه گذشته ۱۵۰ بار به آسمان لبنان تجاوز کرده؟ این منصفانه است که حریم آبهای بینالمللی ما ماهی ۱۰، ۲۰ بار نقض شود؟ و همچنان بخشهایی از اراضی ما، مزارع شبعا، تحت اشغال است. از دید ما به عنوان دولت لبنان، قطعنامه ۱۷۰۱ باید به طور کامل، طبق متن آن، اجرا شود.»
حریری ادامه داد: «ارتش لبنان به مسئله تونلها خواهد پرداخت. اینکه با جسارت گفته شود که لبنان مسئول این وضعیت است، فکر میکنم [پیش از آن]این اسرائیل است که باید پاسخ دهد از زمان تصویب قطعنامه ۱۷۰۱ چند بار حریم لبنان را نقض کرده است. تعداد شکایاتی که ما [از اسرائیل]به سازمان ملل فرستادهایم، آنقدر زیاد است که حسابش از شمار خارج است. اما چه پاسخی به آنها داده شده است؟ هیچ.»
در ادامه این نشست، حریری در مورد حزبالله لبنان و تلاشهای تلآویو برای تضعیف این جنبش، گفت: آیا جنگهای پیاپی اسرائیل و ترورهایی که این رژیم علیه حزبالله انجام داده، باعث تضعیف این سازمان شده است؟ وی افزود: «در سال ۲۰۰۶ اسرائیل میگفت: حزبالله ۱۰۰۰۰ موشک دارد. الان چطور؟ اسرائیلیها میگویند، من نمیدانم، اسرائیلیها میگویند اکنون حزبالله ۱۰۰۰۰۰ موشک دارد. خوب پس جنگ سال ۲۰۰۶ چه کرد؟ آیا لبنان را تضعیف کرد؟ آیا حزبالله را تضعیف کرد؟»
وی افزود: «اگر میخواهید این موضوع را حل کنید، این یک مسئله منطقهای است. من همیشه میگویم که این یک مسئله منطقهای است. این یک مسئله ایرانی است. اگر میخواهید این مسئله را حل کنید، بیائید سر میز بنشینید، بیائید این جنگها را متوقف کنید و در مورد نحوه حل این مسائل، صحبت کنید. اگر قرار است راه حلی باشد، باید از طریق اتحادیه عرب به دست آید، اما نتانیاهو خواهان صلح نیست... فکر میکنم نتانیاهو یک تکه از لبنان را میخواهد، یک تکه از جولان، یک تکه از فلسطین، یک تکه از اردن را میخواهد.»
محاصره «رام الله» و «البیره» به دستور نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم غاصب صهیونیستی، دستور محاصره «رام الله» و «البیره» را صادر کرد. نتانیاهو همچنین از تصمیم خود برای قانونی اعلام کردن ساخت هزاران واحد صهیونیستنشین در شهرکهای کرانه باختریخبر داد. رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند نخست وزیر این رژیم همچنین دستور داده است خانههای شهدای فلسطینی که عملیات شهادتطلبانه در کرانه باختری و قدس اشغالی را اجرا کردند، در خلال 48 ساعت آینده تخریب شود.
نظامیان صهیونیست اشرف نعالوه و صالح البرغوثی را به عملیات مسلحانه در روزهای گذشته به شهرک نشینان عوفر در شرق رام الله متهم کردند و با یورش به کرانه باختری آنها را به شهادت رساندند.
نتانیاهو همچنین دستور داده است اعضای جنبش حماس در کرانه باختری به صورت گسترده بازداشت شوند.
پیوستن صدها جنگجوی کُرد به ارتش سوریه
صدها جنگجوی کردی از قسد(نیروهای دموکراتیک سوریه مورد حمایت آمریکا) جدا شدند و به ارتش سوریه در حومه حلب پیوستند.
اداره خودمختاری کردی خبر پیوستن صدها جنگجوی کردی به ارتش سوریه پس از جدا شدن از گروه مورد حمایت آمریکا موسوم به قسد را تایید کرده است.
جمعیت حقوق بشری کردی در بیانیهای اعلام کرد آنچه اداره خودمختاری خوانده میشود، مسئول کشته شدن صدها غیرنظامی کردی است و به همین سبب، صدها نفر از کردها تصمیم گرفتند به صفوف نیروهای ارتش سوریه در حلب بپیوندند.
از سوی دیگر یگانهای کردی خواستار آماده باش عمومی شده و از دولت سوریه خواستند علیه دولت ترکیه موضع رسمی اتخاذ کند، چرا که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این کشور گفته است ارتش ترکیه به زودی به شرق فرات حمله خواهد کرد.
این یگانها در بیانیهای جامعه بین المللی و در راس آن، سازمان ملل را به اتخاذ موضع فراخواند و از دولت سوریه هم خواست در قبال این تهدید ترکیه، رسما موضعگیری کند، زیرا اردوغان به دنبال اشغال بخشی از خاک سوریه است که معنای آن تعدی به حاکمیت سوریه بر اساس این بیانیه است.
تاسیس دو پایگاه جدید آمریکا در شمال سوریه
دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که نظامیان آمریکا دو پایگاه جدید را در اطراف شهر تل ابیض ایجاد کردند و به این ترتیب شمار پایگاه های نظامی این کشور در مناطق تحت تسلط کردهای سوریه به 21 پایگاه رسید.
این سومین پایگاه نظامی آمریکا است که در 17 روز گذشته در مناطق تحت کنترل نیروهای دمکراتیک سوریه ایجاد شده است.
نیروهای آمریکایی روز 27 نوامبر (6 آذرماه) نیز یک پایگاه جدید را در منطقه «بئرعاشق» در حدفاصل شهر تل ابیض و شهرک سلوک در نزدیکی مرزهای سوریه با ترکیه ایجاد و آن را با ارسال تجهیزات نظامی و ارتباطی تجهیز کردند.
منبع: تابناک