تاریخ انتشار: ۰۸:۰۹ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸
داود محمدی در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

زیست شبانه، استفاده حداکثری از فرصت‌ها به نفع اقتصاد شهر

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: زیست شبانه شهرها علاوه بر ایجاد شادابی برای شهر و شهروندان، می‌تواند برای کسب و کارها رونق اقتصادی بیشتری فراهم آورد.

اقتصاد24 - زیست شبانه در جهان موضوع تازه ای نیست و از دهه 90 میلادی مورد توجه برخی شهرهای انگلستان قرار گرفت و پس از آن شهرهای زیادی برای کمک به اقتصاد شبانه، با تدوین مقررات و قوانین آن را اجرایی کردند. در سال 2007 میلادی لندن سندی به نام مدیریت اقتصاد شبانه منتشر کرد و همین اقدام توانست به مرور زمان سودآوری زیادی برای پایتخت به همراه بیاورد.

شهر بلگراد پایتخت صربستان توانست فعالیت شبانه و صنعت شب زنده داری را به یک جاذبه توریستی تبدیل کند و سود بالایی از این اقدام نصیب پایتخت کند و عقب ماندگی های ناشی از جنگ را با این اقدام تبدیل به شکوفایی اقتصادی کند .

با این اقدام فروشگاه ها و رستوران ها ساعات بیشتری باز بودند و جشنواره های غذایی و متنوع دیگر شهروندان را به حضور شبانه در شهر دعوت می‏‌کرد و به دنبال آن علاوه بر سود اقتصادی، نشاط، امنیت و کاهش خشونت را شاهد بودند. به مرور شهرها دارای شهردار شب شدند و فعالیت های شبانه گسترش بیشتری پیدا کرد و برخی خدمات و سرگرمی ها تنها به شب اختصاص یافت.

موضوع زیست شبانه پایتخت نیز سال هاست که مورد توجه مدیران شهری تهران است اما جز مواردی که محدود به آخر هفته، ماه رمضان و یا تابستان می شد این طرح برای تمام ماه های سال اجرا نمی شد و البته همین طرح ها مانند زیست شبانه خیابان سی تیر ، با وجود محدودیت در زمان، مورد استقبال شهروندان تهران و حتی شهرستان نیز قرار گرفت.



 

در همین خصوص داوود محمدی، نماینده تهران در مجلس که در تحریریه اقتصاد 24 حضور یافته بود، اظهار داشت: بسیاری از تصمیمات این‌چنینی تقلیدی از کشورهای دیگر است که توانسته اند در مدیریت شهری و اوقات فراغت شهروندان موفق باشند که البته این تقلیدها ایرادی هم ندارد اما می بایست با ارزیابی و آسیب شناسی و متناسب با فرهنگ ما صورت پذیرد. چنین مواردی می تواند علاوه بر ایجاد شادابی برای شهر و شهروندان، برای کسب و کارها رونق اقتصادی بیشتری فراهم آورد.

وی افزود: توصیه من به شورای شهر این بود که با توجه به مواردی که تاکنون انجام شده و ارزیابی و رفع کم و کاستی های آنها می توان این طرح را ادامه داد و به طور کلی با اجرای چنین طرح هایی موافق هستم، اما به این صورت نباشد که بعد از چند ماه اجرا متوجه شویم که کم و کاستی های آن زیاد است و اجرای آن را قطع کنیم.


عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه گفت: در مورد زیست شبانه خواهش ما این است که این مورد خوب مطالعه شود و ضوابط و اصول آن را نوشته و تجزیه و تحلیل کنیم و از اندیشمندان اجتماعی و جامعه شناسان در خصوص آن مشورت بگیریم و با اصناف در مورد تاثیرات آن بر کسب و کارها صحبت کنیم تا شرایط و تمهیدات برای آن آماده و بتوانیم تاثیرات مثبت آن را بر شهر و اقتصاد شهر ببنیم. شهر تهران با توجه به گستردگی و در برگرفتن اقشار اجتماعی متنوع به خصوص در حاشیه دچار مشکلات جدی است و آسیب های اجتماعی آن نیاز به توجه فراوان دارد. باید توجه کنیم که این موارد بر اصل قضیه تاثیر نگذارد.

محمدی در خصوص اینکه آیا این طرح می تواند یک موفقیت اقتصادی برای کسب و کارها در پایتخت باشد؟ گفت: از آنجایی که زیست شبانه در زمانی صورت می‌گیرد که از شهر استفاده حداکثری نمی شود می توان با این طرح از زمان مرده به نفع اقتصاد شهر استفاده کرد. در شهرهای بزرگی مانند تهران و دیگر شهرهای بزرگ دنیا شهروندان ممکن است به ضرورت ناچار به خرید محصولی در شب شوند، چنین مواردی می تواند به راحتی و آسایش شهروندان نیز منجر شود. ممکن است شهروندان روز را مشغول کار باشند و شب از زمان خود استفاده کنند و به تفریح بپردازند که از این دیدگاه نیز مفید و موجب سرزندگی شهر خواهد بود.
ارسال نظر