اقتصاد۲۴- معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو میگوید: این فستیوال دو روزه فرصتی برای معرفی شگفتیهای طبیعی و تاریخی این منطقه است؛ منطقهای با دشتهای وسیع و حاصلخیز، مراتع سرسبز، چشماندازهای کوهستانی و دیوارههای سنگی عظیم؛ سرزمینی که چشمههای آب گرم و رودخانههای دایمی و فصلی و دریاچههای گوناگون با طبیعتی افسونگرش هر گردشگری را به وجد میآورد.
«بهنام امیریان» غارهای دهان گشوده، قلعهها، کاخها و عمارتها، بازارچههای مرزی ودیگر زیباییهای شگفتانگیز ماکو را یادآوری و بیان میکند: این شگفتیهای طبیعی و تاریخی فرصتی برای توسعه گردشگری و رونق اقتصاد محلی این منطقه به شمار میرود.
استفاده از تمام ظرفیتها برای جذب گردشگر
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو روز جمعه در حاشیه برگزاری این فستیوال به خبرنگاران اظهار داشت: برای جذب گردشگران داخلی و خارجی متناسب با ظرفیتهای بینظیر و گسترده این خطه پرگهر، برنامهریزی کردهایم و زمینه افزایش حضور گردشگران در منطقه به واسطه همین برنامهریزیها فراهم میشود.
امیریان با بیان اینکه منطقه آزاد ماکو از تمامی شاخصههای لازم برای جذب گردشگر اعم از داخلی و خارجی برخوردار است، افزود: توسعه پایدار گردشگری به عنوان محور توسعه اقتصادی منطقه باید باشد.
وی از استقبال بینظیر مردم با وجود کولاک و برودت هوا از جشنواره زمستانی قدردانی کرد و گفت: همزمان با برگزاری این جشنواره، مدیران آژانسهای معتبر گردشگری کشور نیز با دعوت سازمان منطقه آزاد ماکو در این منطقه حضور داشتند تا ضمن آشنایی با ظرفیتهای گردشگری منطقه از نزدیک از آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری دیدن کنند.
امیریان با اشاره به اینکه شهرستانهای ماکو، شوط و پلدشت از جاذبههای متنوع و بسیاری اعم از طبیعی و تاریخی برخوردار است، اظهار کرد: فرهنگ غنی و آداب و رسوم این مردمان اصیل میتواند فرصتی ارزشمند برای ایجاد جاذبههای فرهنگی در برگزاری جشنوارهها، آیینها و مسابقات ورزشی باشد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ماکو خاطر نشان کرد: از این رو باید تلاش شود تا زمینه حضور گردشگران طی تمامی فصول سال در منطقه آزاد ماکو فراهم شود.
از دو و داژبال تا اسکی و کوهنوردی
دبیرجشنواره زمستانی منطقه آزاد ماکو نیز با اشاره به به بخشهای مختلف این فستیوال گفت: در نخستین روز از این جشنواره شرکتکنندگان در مسابقات دو کوهستان، مسابقات داژبال، اسکی و کوهنوردی در ارتفاعات توریان به رقابت پرداختند.
مهدی عبدالهزاده افزود: همچنین مسابقه ساخت آدم برفی و بازیهای هیجانی تیوبسواری به همراه برنامههای متنوع دیگر از جمله هنرنمایی گروه حرکات موزون آذری نیز در حاشیه این جشنواره برگزار شد.
عبداله زاده با اشاره به اینکه حضور هیئت پاراگلایدر به دلیل نامساعدت بودن شرایط جوی میسر نشد، افزود: در روز دوم این جشنواره مسابقات ملی سافاری در مسیرهای مشخص برگزار میشود؛ همچنین جشنواره خرید با تخفیف از بازارچههای مرزی و نیز برنامههایی، چون کنسرت موسیقی، مسابقه عکاسی و ساخت تیزر نیز از جمله برنامههای فرهنگی این جشنواره میباشد.
ظرفیت منطقه آزاد ماکو برای برگزاری ورزشهای زمستانی درسطح ملی و بینالمللی
رییس هیئت اسکی آذربایجان غربی نیز گفت: سرمایه گذاریهای خوبی در حوزه گردشگری ورزشی منطقه آزاد ماکو در حال انجام است و با احداث تله کابین و پیست اسکلی در این منطقه شاهد میزبانی این منطقه برای مسابقات ملی وجهانی میتوانیم باشیم.
مسعود قهرمانلو از تداوم عملیات اجرایی پروژه گردشگری با حجم سرمایه گذاری یک هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال در منطقه آزاد ماکو خبرداد و افزود: عملیات اجرایی پروژه تفریحی، گردشگری و ورزشی سام با حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی یک هزار و ۷۲۰ میلیارد ریالی در منطقه آزاد ماکو در حال اجرا است و بعد از إتمام میتواند منشاء اثرات خوب در منطقه باشد.
هیجان بازی داژبال در مدار زیر صفر درجه
رییس هیئت فوتسال بانوان و مسئول تیم داژبال شهرستان ماکو نیز گفت: امروز شاهد حضور پرنشاط و حداکثری مردم اعم از پیر و جوان در این جشنواره هستیم و این نشان دهنده ظرفیت منطقه برای برگزاری رویدادهای ورزشی و گردشگری است.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری ۱۷۱ میلیون دلاری در منطقه آزاد ماکو
سحرمحمدقلی زاده با اشاره به حضور تیم داژبال دختران در این جشنواره افزود: مهمترین مزیت و مهارتهای این رشته ورزشی را میتوان در بالا بردن حرکات انتقالی (پرتاب، دریافت و پاس)، تقویت روحیه، دقت، افزایش سطح هوشیاری، ارتقای آمادگی جسمانی و ایجاد هماهنگی در اعضای بدن برشمرد.
وی با اشاره به ضرورت بهره گیری از ظرفیتهای ورزشی فصلی خاطرنشان ساخت: باتوجه به ظرفیت بالا در بخش بانوان، نگاه ویژه به ورزش این قشر در رشتههای ورزشی فوتسال، داژبال و دو و میدانی موجب پیشرفت ورزشکاران میشود.
احداث پیست اسکی و ظرفیتهای گردشگری که زیر برف مانده است
برادران امیری اعضای تیم اسکی استان نیز در حاشیه برگزاری این جشنواره از ورزشهای زمستانی منطقه آزاد ماکو به عنوان جاذبهای بی نظیر برای جذب گردشگری یاد کردند.
معروف، فخرالدین و دلاور امیری به عنوان اعضای تیم اسکی استان، سرمایه گذاری در حوزه ورزشهای زمستانی را پرسود دانستند و گفتند: لوژ سواری و تماشای بارش برف کوهستان در اقامتگاههای برفی در این منطقه میتواند از دیگر جاذبههای پیست گردشگری منطقه آزاد ماکو باشد. صنعت گردشگری به دلیل اقبال زیادی که بدان میشود، تنوع یافته و برای فصول مختلف در اشکال و قالبهای گوناگون برنامه دارد، که ورزشهای زمستانی از انواع جذاب آن است، اما این شاخه گردشگری در منطقه آزاد ماکو، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
توریان، نقطه بکر گردشگری بازیهای زمستانی
رضا مقدم کوهنورد شبستری حاضر در این جشنواره نیز با بیان اینکه منطقه گردشگری توریان، نقطه بکر گردشگری بازیهای زمستانی منطقه آزاد ماکو است گفت: ماکو دارای مناطق کوهستانی، تالاب وآبی و کویری فراوانی است که هر یک زیباییهای منحصر به فرد خود را دارد، ولی به دلیل عدم معرفی کافی برای هم میهنان، بسیاری از جاذبههای آن مغفول مانده است.
وی افزود: ورزشکاران و علاقمندان به گردشگری در تمام فصول حتی در روزهای سرد سال نیز با سفر به منطقه آزاد ماکو میتوانند از ظرفیتهای پنهان گردشگری این منطقه در زمستان بهره ببرند.
پاراگلایدر، هیجان داغ در روزهای سرد
عضو تیم پاراگلایدر آذربایجان غربی از شهرستان خوی نیز گفت: جاذبههای گردشگری، طبیعت بکر و زیبا، آب و هوای مساعد و ارتفاعات مناسب منطقه آزاد ماکو در کنار اشتیاق ورزشکاران، موجب شده است تا در تمام فصول سال پاراگلایدرسواران زیادی از سراسر ایران، ماکو را به عنوان مقصد پروازی خود انتخاب و لذت پرواز را تجربه کنند.
سعیده حاجی لاری افزود: ورزش پاراگلایدر یک تفریح جذاب، هیجان انگیز و ماجراجویانه است و افرادی که زمانی رویای خلبانی و پرواز را در سر داشتند اکنون میتوانند با استفاده از این وسیله ورزشی تجربه شیرین و دلچسبی از پرواز داشته باشند.
شیما محمدعلیزاده عضو دیگر هئیت پارا گلایدر از شهرستان ماکو نیز گفت: یکی از مهمترین نکات برای انجام ورزش پاراگلایدر انتخاب سایت مناسب پرواز است که از امکانات کافی و امنیت کامل برخوردار باشد.
وی افزود: خصوصیاتی همچون شدت باد مناسب، وجود دشت و مکان امن برای فرود آمدن را داشته باشد. شکل دیواره کوه و وجود یک دشت یا فضای باز برای فرود و فضایی مسطح در روی قله با شیب ملایم برای باز کردن وسیله پروازی از دیگر ملاکهای یک پرواز خوب است که تمام این ویژگیها در سایتهای پروازی توریان منطقه آزاد ماکو وجود دارد.
میهماننوازی مردم محلی، فرصتی برای رونق گردشگری
دهقانی اصل که به همراه خانواده برای دیدن جشنواره در محل برگزاری حضور یافته بود در گفتگو با خبرنگار ما گفت: میهمان نوازی نماد فرهنگ مردمان منطقه آزاد ماکو است و این مهم باید با برگزاری جشنواره و بهره گیری از رسانهها به گوش تمام هم میهنان عزیز و علاقمندان به گردشگری برسد.
وی افزود: میهمان نوازی جزو سبک زندگی ما ایرانیها است و اهالی منطقه آزاد ماکو نیز از آن مستثنی نیستند لذا منتظر حضور هم میهنان عزیز بخصوص در ایام تعطیلات نوروز هستیم.