اقتصاد۲۴- ساخت سوله مرغداری باید براساس قوانین و اصول مهمی پیش برود. پای نگهداری از موجوداتی زنده بهمیان است که اگر شرایط مناسبی برایشان فراهم نباشد، از دست میروند.
نتیجه این فقدان خسارتهای زیادی به صاحب کسبوکار مرغداری هم وارد میکند. از این روی است که باید در ساخت این بنا به نکات گوناگونی دقت شود. در این مقاله میخواهیم از نکات لازم برای پیادهسازی سوله مرغداری بگوییم.
1. ابعاد سوله
در ساخت سوله مرغداری دهانه سوله مرغداری باید بزرگتر و پهنتر از سولههای دیگر باشد. این موضوع به دلیل بازبودن مسیر تردد خودروهایی است که برای حمل طیور استفاده خواهند شد.
باید ببینید که محل موردنظر برای نصب و راهاندازی مرغداری کدام قسمت است. در این صورت، ابعاد مناسب هم تعیین و مشخص خواهد شد.
انتخاب طول و عرض مناسب سالن مرغداری بسیار پراهمیت است. ابعاد استانداردی که برایش مطرح میشود، اصولا ۱۲ متر عرض و ۱۰۰ متر طول دارد.
در صورتی که نیاز به فضای بزرگتر و آزادتری وجود داشته باشد، این اندازهها و ابعاد قابل تغییر هستند و میتوانند به ۱۸ متر عرض و حدود ۱۵۰ متر طول هم برسند.
علاوه بر این دو بخش از اندازهها و ابعاد هر سوله، لازم است که به ارتفاع آن هم فکر شود. ارتفاع مناسبی که معمولاً در نظر گرفته میشود، در حدود ۲ تا ۳ متر است.
2. کف و زمین
رعایت بهداشت در سوله مرغداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. کف زمینها باید طوری طراحی شود که نظافت و شستوشو بهراحتی صورت بگیرد.
اگر سوله چنین ویژگی مهمی نداشته باشد، امکان بروز آلودگیها و بیماریهای مختلف بهشدت افزایش پیدا میکند. برای کف و زمین سولههای مرغداری از روشهای مختلفی استفاده میشود.
دو روش کف توری و معمولی که بسیار متداولاند. در روش توری، کف زمین را با پردههای چوبی و تورهای سیمی بالاتر از زمین قرار میدهند و میپوشانند. با وجود چنین سازوکاری، مرغها روی فضولات خود قرار نمیگیرند و بهداشت تاحد زیادی حفظ میشود.
کسانی که بودجه اندکی برای پیادهسازی سالن مرغداری دارند، بهسختی میتوانند از روش مذکور استفاده کنند چون هزینههای نسبتا بالایی دارد.
با نگاهی به قیمت ورق آهن برش خورده امروز و مصالح دیگری مانند انواع ورقهای فلزی توری، میتوانید برآوردی نسبت به هزینههای پیادهسازی انواع کف در سالن مرغداری داشته باشید.
3. دیوارهای سوله
عایقبندی دیوارهای سالن مرغداری هم اهمیت ویژهای دارد. نمیتوانید نسبت به این بخش از کار در پیشبرد دیوارهای سولهها بیتفاوت باشید.
اگر عایقبندی مناسب صورت نگیرد، رطوبت و باران به داخل سالن وارد میشود و مشکلات متعددی بهوجود میآورد.
در ساخت سوله مرغداری باید از دیوارهایی از جنس بلوکهای سیمانی توخالی و نئوپان استفاده شود. امکان استفاده از تورهای سیمی و ورقهای آلومینیومی هم وجود دارد.
4. تجهیز سالن
از مهمترین نکاتی که باید در راهاندازی سوله مرغداری به آن اشاره کرد، راهاندازی و استفاده از تجهیزات مناسب است. هر سالن مرغداری به تجهیزاتی نظیر تابلوهای برق، سیستمهای تهویه و موارد گوناگونی هم نیاز دارد.
در ساخت سوله مرغداری باید بنا به شرایط آن اقدام به تهیه تجهیزات مناسب شود. ضمن اینکه لازم است بدانید که با توجه به نیازهای سالن، هر بخش از تجهیزات در چه قسمتی قرار خواهند گرفت و به بهرهبرداری خواهند رسید.
در راهاندازی سوله و تجهیز آن باید به موارد مختلفی دقت کنید. یکی از مهمترین موارد در این حوزه، رعایت بهداشت سالن است.
استفاده از مصالحی مانند ورقهای گالوانیزه میتواند یکی از راههای حفظ بهداشت بخشهای مختلف سالن مرغداری باشد.
این ورقها امکان تمیزکاری دارند و آلودگیها را دفع میکنند. برای تهیه بخشهای مختلفی که مجهز به این ورقها میشوند، باید به قیمت فروش ورق گالوانیزه دقت کنید.
بهسراغ تامینکنندگانی بروید که خرید را برایتان مقرونبهصرفهتر میکنند. برای رسیدن به چنین هدفی، نیاز به رصد قیمتها از پایگاهی معتبر همچون آیرومارت دارید.
5. تهویه هوا
هرگونه اختلال در سیستم گردش و تهویه هوای سولههای مرغداری میتواند بهقیمت از دسترفتن مرغها و تحمیل هزینهای بسیار زیاد تمام شود.
از همین روی، باید در تجهیزکردن سالنها با دستگاههای مناسب دقت زیادی بهخرج بدهید. دو نوع سیستم موسوم به سیستم تهویه حداقلی و سیستم تهویه تونلی از رایجترین مواردی هستند که در سولهها مورد استفاده قرار میگیرند.
حساسیت حفظ شرایط مناسب سیستم تهویه اهمیت بسیار زیادی دارد. برای طراحی سیستم تهویه باید کار را به تیمهای حرفهای در این زمینه بسپارید تا مشکلی سرمایه و شرایط سالن را تهدید نکند.
هرگونه تغییر ناگهانی و آنی در سیستم تهویه هوای سالن مرغداری میتواند منجر به آسیب دیدن طیور و تجهیزات موجود شود.
هزینه ساخت سوله های مرغداری
عوامل متعددی در برآورد هزینه ساخت سولههای مرغداری اهمیت دارند. از جمله این عوامل باید به متریال یا همان مصالح بخشهای مختلف دقت شود. برای مثال، برآوردی از قیمت ورق سیاه امروز یا هفتههای مختلف، بررسی هزینههای انواع ورقهای فولادی و... میتوانند نقش مهمی در برنامهریزی و مدیریت مالی پروژه ساخت سوله مرغداری داشته باشند.
علاوه بر بحث تأمین مصالح، پای هزینههای اجرا و پیادهسازی هم وجود دارد. بعضی از کارشناسان، برای صرفهجویی در هزینهها، خرید سولههای دستدوم را پیشنهاد میکنند.
با این حال، باید بدانید که بهدلیل نوسانات شدید قیمت کالاها و محصولات مختلف و هزینههای ریز و درشتی که به کارآفرینان تحمیل میشود، این پیشنهاد هم میتواند با هزینههای رنگارنگی همراه باشد. برآورد هزینهها همیشه از مهمترین اقدامات در مسیر راهاندازی و ساخت سوله مرغداری است.
در آخر
برای تهیه تجهیزات مختلف سالنهای مرغداری نیاز به مقاطع فولادی مختلف هم وجود دارد. استفاده از انواع ورقها و محصولات مشابه موردنیاز است.
برای تهیه این بخش از موارد لازم در ساخت سوله مرغداری باید استعلامگیری دقیقی از قیمتها داشته باشید. یکی از پایگاههایی که در این زمینه به شما کمک شایانی میکند، آیرومارت (پیشرو صنعت نفت آسیا) است.
با مراجعه به این پایگاه معتبر(www.iromart.com) میتوانید از قیمتهای دقیق، بهروز و درست باخبر شوید. ضمن اینکه درباره نوسانات هم تحلیلهایی به شما ارائه میکند.
آیرومارت در زمینه تأمین و بازرگانی مقاطع فولادی مختلف هم فعالیت دارد و با سابقهای بسیار طولانی در این حوزه فعالیت کرده و میکند.
برای همین است که از معتبرترین نامهای این حوزه بهشمار میرود. این نام را بهخاطر بسپارید. همچنین از طریق شماره 02145306 با کارشناسان مجرب مجموعه در تماس باشید.