تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۱

آشنایی با خواص چغندر و زنجبیل برای لاغری

چغندر و زنجبیل دو نمونه از خوراکی‌های بسیار مفید و پرخاصیت برای بدن هستند. از این دو در شرایط مختلفی و به روش‌های گوناگونی می‌توان برای بهبود بیماری‌ها و جلوگیری از بروز آن‌ها در بدن استفاده نمود.

اقتصاد۲۴- علاوه بر ویژگی‌های بسیار زیاد، این دو ماده غذایی برای لاغری و کاهش وزن نیز مؤثر هستند. در ادامه به تأثیر آن‌ها بر لاغری فرد و همچنین خواص دیگر آن‌ها می‌پردازیم.

خواص چغندر برای لاغری

برای خواص چغندر می‌تواند برای کنترل وزن و لاغری مورد استفاده قرار بگیرد. از آنجایی که چغندر دارای کالری کم و میزان فیبر بالایی است می‌تواند در رژیم‌های غذایی کاهش وزن مخصوصاً رژیم‌های کاهش وزن سریع استفاده شود. یکی از مهم‌ترین خواص آن مبارزه با چربی‌های بدن است. همچنین افرادی که از چغندر استفاده می‌کنند، بدن خود را دهیدراته کرده و به کمک آن می‌توانند به سم زدایی بدن کمک کنند. به همین دلیل است که علاوه بر لاغری می‌تواند در داشتن پوستی صاف نیز مؤثر باشد.

لبو قرمز و آب آن می‌توانند تأثیر زیادی در لاغری داشته باشند. البته توجه کنید هرگز مصرف یک ماده غذایی به تنهایی نمی‌تواند کاهش وزن را برای شما به همراه داشته باشد. به همین دلیل باید از یک رژیم لاغری اصولی در کنار ورزش استفاده کنید تا به تدریج به وزن ایده‌آل خود برسید. در رژیم‌های اصولی هیچ ماده غذایی مفیدی حذف نشده و در کنار آن از مواد مغذی برای بدن نیز استفاده می‌شود. به این صورت فرد بدون هیچ گونه مشکل و عارضه‌ای می‌تواند به وزن دلخواه خود دست یابد.

 خواص چغندر برای بیماری‌های مختلف

چغندر علاوه بر لاغری می‌تواند مزیت‌های دیگری نیز برای بدن به همراه داشته باشد. مهم‌ترین آن‌ها در ادامه معرفی شده‌اند:

  • چغندر دارای ماده‌ای به نام کولین است که می‌تواند در بهبود خواب، یادگیری و حافظه و حتی حرکت‌های عضلانی تأثیر داشته باشد. از آنجایی که برای انتقال امواج عصبی از چربی استفاده می‌کند، میزان التهاب را نیز کاهش می‌دهد.
  • ماده مفید دیگری که در چغندر وجود دارد، رنگ‌دانه بتا سیانین است که به راحتی از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند. برخی از ترکیباتی در مواد نگهدارنده وجود دارند که در بدن به ترکیبات نیترؤسامین تبدیل شده و باعث ایجاد سرطان می‌شوند، اما آب چغندر مانع از رشد این سلول‌های ناشی از این ترکیبات می‌شود.
  • ویتأمین A به شکل بتاکاروتن در چغندر وجود دارد که می‌تواند از بروز آب مروارید در چشم جلوگیری کند.
  • از مهم‌ترین خاصیت‌های چغندر مراقبت از کبد است. چغندر منبع مناسبی از بتایین، کلسیم، ویتأمین‌های B، آنتی اکسیدان و آهن است. همچنین به کاهش سنگ‌های صفرا کمک کرده و فیبر موجود در آن کمک می‌کند تا سموم بدن به راحتی دفع شوند. روی و مس موجود در چغندر نیز به محافظت از سلول‌های بدن کمک می‌کنند.
  • چغندر می‌تواند به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب کمک کند. افرادی که از چغندر استفاده می‌کنند، کمتر دچار سکته مغزی، حمله قلبی و... می‌شوند.
  • زنان باردار می‌تواند برای رشد بهتر ستون فقرات کودک خود از چغندر استفاده کنند. این موضوع به دلیل وجود فولات‌های ویتأمین B در این ماده غذایی است.
  • چغندر با حجم مناسبی از ویتأمین c می‌تواند برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد. همچنین با داشتن بتاکاروتن از مشکلات تنفسی نیز پیشگیری می‌کند.

آشنایی با خواص زنجبیل

زنجبیل یکی دیگر از گیاهان دارویی است که از زمان‌های قدیم برای موارد مختلفی استفاده شده است. این گیاه زرد رنگ و دارای طبعی گرم است و از جمله مواد غذایی کاربردی و مفید محسوب می‌شود. روش‌های مختلفی برای استفاده از آن وجود دارد و به صورت خشک شده و پودری هم در غذا‌ها و نوشیدنی‌های مختلف استفاده می‌شود.

در ادامه برخی از مهم‌ترین خواص زنجبیل برای سلامت و لاغری معرفی شده‌اند:

تأثیر زنجبیل در کاهش وزن

با توجه به تحقیقات انجام شده، زنجبیل می‌تواند بر کاهش وزن و لاغری تأثیر داشته باشد. این آزمایش نشان داد موش‌هایی که از رژیم غذایی پرچرب استفاده می‌کنند، با مصرف زنجبیل در کنار آن باز هم دچار کاهش وزن می‌شوند. زنجبیل می‌تواند با روش‌های مختلفی برای لاغری مؤثر باشد، گاهی اوقات با افزایش تعداد کالری‌های سوزانده شده و گاهی اوقات نیز با کاهش التهاب بدن.

بهبود گردش خون و کاهش قند با زنجبیل

زنجبیل می‌تواند در بهبود گردش خون، عرق بیش از حد و تب و لرز مفید باشد. در این شرایط می‌توانید از یک فنجان چای زنجبیل استفاده کنید. ترکیبات فعال موجود در زنجبیل مانند اسید آمینه و مواد معدنی باعث بهبود جریان خون می‌شوند. به این صورت امکان ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کاهش می‌یابد. علاوه بر آن زنجبیل می‌تواند در کنترل و جلوگیری از ابتلا به دیابت نیز مؤثر باشد. برای این منظور بهتر است زنجبیل به صورت ناشتا مصرف شود.

کاهش حالت تهوع

بسیاری از افراد مخصوصاً کسانی که دارای بیماری‌های خاص هستند و از روش‌های شیمی درمانی استفاده می‌کنند، دچار حالت تهوع و استفراغ می‌شوند. علاوه بر این، افرادی دیگری مانند زنان باردار که حالت تهوع زیادی را در طول روز تجربه می‌کنند، می‌توانند از چای زنجبیل برای بهبود این شرایط استفاده کنند.

کاهش التهاب و درد مفاصل

از زنجبیل در زمان‌های گذشته به صورت موضعی برای درد‌های مفاصل استفاده بسیار زیادی شده است. برای این کار می‌توانید از ترکیب آن با دنبه یا له شده ریشه این گیاه بر روی مفاصل استفاده کنید تا درد آن‌ها بهبود یابد. استفاده از این گیاه برای کاهش درد‌های قاعدگی نیز بسیار مفید است. استفاده از زنجبیل باعث آرام شدن عضلات و کاهش درد می‌شود.

فواید زنجبیل برای کاهش مشکلات ریه

امروزه به دلیل آلودگی‌های هوا، مشکلات بسیار زیادی برای سلامتی ریه‌ها ایجاد می‌شود. افراد می‌توانند برای جلوگیری از آسیب هوای آلوده از دمنوش‌های زنجبیل استفاده کنند. این دمنوش برای افراد مبتلا به بیماری آسم نیز بسیار مفید است. کاهش مشکلات ریه و در نتیجه آن بهبود شرایط تنفسی فرد و کاهش سرفه از مهم‌ترین تأثیرات دمنوش زنجبیل برای افراد هستند. همچنین آلرژی و عطسه نیز با مصرف این نوشیدنی کاهش می‌یابد.

توجه داشته باشید مصرف بیش از حد زنجبیل می‌تواند مضراتی برای بدن به همراه داشته باشد. از این رو توصیه می‌شود در مصرف آن زیاده روی نکنید. همچنین اگر قصد دارید از آن برای لاغری کمک بگیرید، بهتر است با دریافت رژیم‌های غذایی اصولی از این ماده غذایی مفید نیز در برنامه خود استفاده کنید.

ارسال نظر