به گزارش اقتصاد24 به نقل از گاردین، پس از آن که کمیته وضعیت اضطراری ملی آمریکا ممنوعیت استفاده تکنولوژی از "دشنان خارجی" را اعلام کرد ترامپ اظهار داشت شرکت ارتباطات چینی تحت کنترل دقیق صادرات قرار گرفت.
بر اساس دستورالعمل صادر شده توسط رئیس جمهور آمریکا در روز چهارشنبه، اورژانس اقتصادی ملی، دولت را مجبور به ممنوعیت استفاده از تکنولوژی و خدمات از سوی "دشمنان خارجی" می کند که ممکن است این خدمات "خطرات غیرقابل جبرانی" را به امنیت ملی، از طریق جاسوسی های اینترنتی و خرابکاری وارد کند.
این موضوع نشان می دهد دولت آمریکا از تجهیزات تولید شده توسط چین به عنوان یک تهدید کننده جاسوس برای اینترنت و زیرساخت های مخابراتی آمریکا نگران است.
"گلوبال تایمز" نیز در این گزارش داد: هوآوی اعلام کرده است: "اگر ایالات متحده هواوی را محدود کند، این به آن معنی نیست که آمریکا امن تر خواهد شد و این موضوع آمریکا را قوی تر نخواهد کرد. این تنها می تواند ایالات متحده را مجبور به استفاده از جایگزینی پایین تر و گران قیمت تر کند که توسط کشورهای دیگر تولید می شود و در نهایت به شرکت های آمریکایی و مصرف کنندگان آسیب می رساند."
این شرکت اعلام کرد مایل به برقراری ارتباط با ایالات متحده برای اطمینان دادن در خصوص محصولاتش است، همانگونه که به انگلیس این فرصت داده شد.
دستورالعملی که ترامپ اعلام کرده بر اساس قانون اختیارات اضطراری اقتصادی بین المللی است که این امکان را به رییس جمهور می دهد تا در زمان احساس خطر تجاری آن را تنظیم کند. این دستور موجب می شود اداره بازرگانی با همکاری دیگر سازمان های دولتی طی 150 روز برنامه ای را برای اجرا آماده سازند.
دو اقتصاد بزرگ جهان اخیرا تعرفه های خود را در نبرد آنچه مقامات ایالات متحده به شیوه تجاری ناعادلانه به چین وارد کرده است افزایش داده اند. مذاکرات واشنگتن و چین فعلا متوقف شده است که این موضوع نگرانی ها در خصوص جنگ تجاری جهانی را افزایش می دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین، اقدامات ایالات متحده علیه شرکت های خاص چین را ناعادلانه بر شمرد و گفت: "ما از آمریکا خواستار توقف مشکوک شمردن شرکت های چینی به بهانه اشکالات امنیتی و ایجاد محیطی منصفانه و به دور از تبعیض برای سرمایه گذاری و روند طبیعی تجاری هستیم."
وزیر بازرگانی ترامپ نیز گفت: "این موضوعات بیش از یک سال است که مورد بررسی قرار گرفته و هدف ما محافظت از زنجیره عرضه، از نفوذ دشمنان خارجی در فناوری اطلاعات و ارتباطات و حفاظت از خدمات کشور بود". او در ادامه گفت: "تحت رهبری ترامپ، آمریکایی ها می توانند به امنیت زیر ساخت ها و اطلاعات اطمینان بیشتری داشته باشند."
مقامات آمریکایی در ماه های اخیر از متحدان خود خواسته اند تا از نسل پنجم اینترنت و تجهیزات شبکه هوآوی استفاده نکنند و آن را غیر قابل اطمینان خوانده اند.
هوآوی اتهامات آمریکا را به شدت رد می کند. بنیانگذار و مدیر عامل شرکت هوآوی نیز گفته است: "ما هرگز در جاسوسی شرکت نمی کنیم و به هیچ کدام از کارمندان خود نیز اجازه چنین اقدامی نمی دهیم".
پکن نیز این هفته اعلام کرد که از اول ژوئن تعرفه های خود را در واردات ایالات متحده حدود 60 میلیارد پوند افزایش می دهد و اقداماتی تلافی جویانه پس از تعرفه های 200 میلیارد دلاری واشنگتن بر کالاهای چینی را اعمال می کند.