تاریخ انتشار: ۲۱:۲۲ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲

توافق برای مقابله با بی‌حجابی

دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: در حال حاضر مسئولین ذیربط، مصمم هستند که قانون عفاف و حجاب و زیست عفیفانه در جامعه اجرایی شود.

اقتصاد۲۴- حجت‌الاسلام حسین جلالی با بیان اینکه عفاف و حجاب با سایر رفتار‌ها که پیامد‌های شخصی دارد متفاوت است افزود: اگر کسی مقید به نماز و روزه نباشد پیامد شخصی دارد، اما موضوع حیای اجتماعی (زیست عفیفانه) علاوه بر پیامد‌های شخصی، پیامد‌های اجتماعی نیز دارد.

این نماینده مجلس که با رادیو مصاحبه می‌کرد، خاطرنشان کرد: اگر قانون عفاف و حجاب محترم شمرده نشود و به اجرا نرسد باید شاهد پیامدهایی، چون فروپاشی بنیان خانواده و افزایش سن ازدواج باشیم و به همین دلیل هم کمیسیون فرهنگی درخصوص اجرای این قانون، جلسات متعددی را برگزار کرد.

جلالی از توافق بین قوه قضائیه، نیروی انتظامی، وزارت کشور، شورای امنیت ملی، شورای فرهنگ عمومی و مجلس شورای اسلامی برای اجرای یک طرح در این زمینه خبرداد و گفت: این طرح که به زودی اجرایی می‌شود درباره هفت گروه تدوین شده و این هفت گروه باید سعی کنند که با رعایت احترام قانون و عدم قانون شکنی برای خودشان و مسئولان دردسر ایجاد نکنند.

وی ادامه داد: این هفت گروه شامل داخل وسایل نقلیه اعم از خودرو و قطار و هواپیما و مترو، اماکن، مراکز و موسسات آموزشی، کف خیابان‌ها، تفرج گاه‌ها و پارک‌ها، فضای مجازی شامل سلبریتی‌ها و ورزشکاران و هنرمندان، فرودگاه‌ها و ترمینال‌ها و سازمان‌های دولتی می‌باشد.

دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: افرادی که حجاب و عفاف را رعایت نکنند در مرحله اول یک پیامک هشدار و تذکر دریافت می‌کنند، برای کسانی ملزم به رعایت قانون نباشند و از قانون سرپیچی کنند و عناد به خرج دهند یک سری جریمه‌ها در نظر گرفته شده و در مرحله سوم نیز اگر فردی اصرار به قانون شکنی داشته باشد جریمه‌ها شدید‌تر خواهد شد و اگر کسی هنجارشکنی را ادامه دهد طبیعی است که جریمه‌ها هم سنگین‌تر شده و از خیلی خدمات اجتماعی محروم خواهد شد.


بیشتر بخوانید:  واکنش یک حقوقدان به اطلاعیه حجاب در دانشگاه‌ها


جلالی با بیان اینکه فرهنگ سازی بدون قوانین بازدارنده قطعاً موثر واقع نخواهد شد گفت: این طرح یک بعد سلبی و یک بعد ایجابی دارد کمااینکه افراد زیادی برای اجرای این طرح در حوزه‌های آموزش و انیمیشن و فیلم و دیگر موضوعات ایجابی، مسئول شدند.

وی با بیان اینکه این طرح، به شکل هوشمند اجرایی خواهد شد افزود: اجرای این طرح در بعد سلبی هیچ گونه مواجهه فیزیکی و مقابله شخصی و تذکر زبانی ندارد بنابراین یک برنامه تخصصی و هوشمندسازی است که فقط فرد در جریان تخلف خود قرار می‌گیرد و حرمت فرد حفظ می‌شود مانند تخلفات راهنمایی و رانندگی.

منبع: انتخاب
ارسال نظر