تاریخ انتشار: ۲۰:۴۴ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲

صندوق آینده‌ساز نمونه‌ای متمایز در نظام تأمین اجتماعی کشور است

یک کارشناس بیمه گفت: صندوق آینده‌ساز نمونه‌ای متمایز در نظام تأمین اجتماعی کشور است.

اقتصاد۲۴- رامتین شاهرودی؛ کارشناس بیمه و یکی از مدیران صندوق آینده‌ساز در حاشیه رویداد اینوتکس ۲۰۲۳ اظهار کرد: صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز در مورخ ۲۰/۱۱/۱۳۵۶ به عنوان صندوق بیمه اجتماعی و به صورت موسسه غیر دولتی با تصویب شورای عالی تامین اجتماعی وقت و موافقت سازمان امور اداری و استخدامی کشور تشکیل و به ثبت رسیده است. پرداخت مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگان، بیکاری و همچنین ارائه بیمه خدمات درمانی مطلوب به اعضای اصلی و تبعی و استقرار نظام هماهنگ متناسب و همچنین تمرکز وجوه و درآمد‌های موضوع قوانین فوق الذکر، با به کارگیری اصول محاسبات بیمه‌ای و امکان انجام فعالیت‌های اقتصادی در راستای قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی، قوانین و مقررات عام تأمین اجتماعی و سایر قوانین و مقررات مربوط از اهداف تاسیس این صندوق می‌باشد که مطابق با مقررات اساسنامه جدید صندوق مصوب ۲۸/۶/۱۳۹۸ شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی، تحت نظارت و راهبری کلان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اداره می‌شود‌

کارشناس بیمه و یکی از مدیران صندوق آینده‌ساژ گفت: استقلال مالی و عدم وابستگی این صندوق به بودجه عمومی دولت از نقاط قوت آن است و گزارشاتی که در خصوص پرداخت حقوق، ارائه خدمات درمانی و اصلاح پورتفوی‌های سرمایه‌گذاری صندوق و همچنین ایجاد ساز و کار نظام‌مند در خصوص خروج از بنگاه‌داری و حرکت به سمت سهامداری در بازار پول و سرمایه ارایه گردیده، مجموعاً نشان می‌دهد که این صندوق از نظر ثبات و پایداری و صیانت از اموال بازنشستگان در مقایسه با دیگر صندوق‌ها وضعیت بهتر و امیدوار کننده‌تری دارد.

وی ادامه داد: به همین دلیل است که ذخایر صندوق آینده ساز به عنوان اولین صندوقی که اساسنامه آن توسط شورای عالی در وزارت رفاه، مطابق با قانون ساختار اصلاح شد، به نسبت دیگر صندوق ها، دارای وضعیتی قابل قبول می‌باشد و صندوق آینده ساز با اتکا بر منابع حاصل از سرمایه گذاری و ذخایر اعضا توانسته است از زمان تاسیس تا کنون، بدون اتکا بر منابع دولت یا دستگاه‌های اجرایی، به شیوه‌ای پایدار به حیات خود ادامه دهد و از این منظر می‌توان این صندوق را نمونه‌ای متمایز در نظام تامین اجتماعی کشور بر شمرد.

شاهرودی گفت: سیاست جاری و عملکرد این صندوق در پرداخت مستمری اعضا، ترجیحاً ازمحل سود سرمایه‌گذاری‌ها و بازده دارایی‌ها و پروژه‌ها می‌باشد، به نحوی که پایداری استمرار پروژه‌ها را به همراه داشته باشد و تحقق این امر با بکارگیری منابع در اختیار و انجام سرمایه گذاری از جمله سرمایه گذاری در سهام شرکت‌های تولیدی، صنعتی، بازرگانی (اعم از پذیرفته شده در بورس و خارج از بورس) و املاک و ساختمان به صورت مستقیم یا از طریق شرکت‌های فرعی- میسر گردیده است.

این کارشناس بیمه گفت: از دیگر مزیت‌هایی که این صندوق برای بازنشستگان خویش و در جهت حفظ شان و کرامت ایشان ایجاد کرده است، ارایه خدمات درمانی است. خدمات درمانی این صندوق به بازنشستگان خویش، اگر نگوییم بی نظیر، اما حتما کم نظیر است.

وی گفت: صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز به عنوان صندوقی پیشرو در ارائه خدمات درمانی با طراحی مدلی جامع، مشمولان طرح درمان خود را تحت پوشش قرار داده و در این راستا امکان مراجعه به تمامی مراکز درمانی کشور را مهیا کرده است، در صورت مراجعه بیمه شدگان به مراکز غیر طرف قرارداد، در کوتاه‌ترین زمان ممکن (حتی کمتر از بسیاری از بیمه‌های تجاری) هزینه‌های اسناد درمانی اعضاء مطابق با نوع مرکز اعم از دولتی، عمومی غیر دولتی، خیریه و یا حتی خصوصی، بر اساس تعرفه‌های مصوب سالانه هیات وزیران مربوط به هر بخش ارزیابی گردیده و تا سقف ۸۰ درصد هزینه خدمات ارائه شده به بیمه شده پرداخت می‌شود.

شاهرودی گفت: علاوه بر این موضوع، صندوق با ایجاد شبکه‌ای از مراکز درمانی درجه یک در سطح کشور، این امکان را فراهم نموده تا به سهولت و به صورت بر خط در مراکز طرف قرارداد برای بیمه شدگان معرفی نامه صادر شده و صرفاٌ با پرداخت سهم بیمه شده (فرانشیز) خدمات درمانی مورد نیاز را دریافت نمایند.

این کارشناس بیمه تأکید کرد: دامنه خدمات درمانی صندوق به این نقطه ختم نشده و با توجه به رسالت این مجموعه مبنی بر حفظ شأن و جایگاه اعضاء، امکانی فراهم گردیده تا با مشارکت افراد در پوشش خدمات درمانی خود، به طور هم زمان سهم بیمه شده (فرانشیز) نیز در شبکه درمانی طرف قرارداد محاسبه گردیده و بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای این عزیزان بتوانند از بهترین و با کیفیت‌ترین خدمات درمانی مورد نیاز بهره‌مند شوند.

وی گفت: همچنین با توجه به هزینه‌های درمانی گزاف در بسیاری از بیماری‌های خاص و صعب العلاج، این صندوق امکانی را فراهم نموده است تا با تشکیل پرونده و بررسی بیماری ایشان در کمیسیون پزشکی صندوق، این گروه از بیماران در دسته بیماران خاص و صعب‌العلاج قرار گرفته و از تسهیلاتی ویژه برخوردار گردند.

شاهرودی تأکید کرد: نکته مهم اینکه تعریف بیماران خاص و صعب العلاج در این صندوق بسیار گسترده‌تر و فراگیرتر از تمامی صندوق‌های بازنشستگی کشور است و کلیه هزینه‌های مرتبط با بیماری خاص و صعب العلاج بیمه‌شدگان، بدون کسر فرانشیز پرداخت می‌شود.

وی گفت: صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز به طور مستمر در تلاش است تا با الگو برداری از به روزترین شیوه‌های خدمات رسانی در حوزه‌های گوناگون منجمله خدمات درمانی، زمینه رفاه حال اعضای خود را فراهم نماید و تاکنون در این مسیر امکاناتی همچون شرایط دریافت اسناد درمانی از درب منزل، امکان مشاهده جزییات هزینه‌های درمانی به صورت بر خط، صدور معرفی نامه دریافت خدمات در مراکز طرف قرارداد به صورت بر خط، اطلاع رسانی لحظه‌ای از فرآیند رسیدگی به هزینه‌های درمانی و ... را فراهم نموده است.

این کارشناس بیمه گفت: از ابتدای تاسیس صندوق، مزایایی، چون شرایط مناسب درمان و پرداخت هزینه‌های آن در موارد بیماری‌های خاص تا سقف ۱۰۰ درصد، حق از پا افتادگی به میزان ۵۰ درصد حداقل مستمری، حق کهولت به میزان ۶۰ درصد حداقل مستمری به کلیه بازنشستگان پس از ۷۲ سالگی و .. از وجوه تمایز این صندوق با دیگر صندوق‌های بازنشستگی بوده اند.

شاهرودی تأکید کرد: یکی از مهمترین وجوه تمایز صندوق آینده ساز به نسبت دیگر صندوق ها، عدم وجود سقف در پرداخت حقوق بازنشستگی است که این موضوع یکی از علل عمده ورود و عضویت کارشناسان و مدیران شرکت‌ها به صندوق در جهت تامین آتیه خود و اعضای خانواده شان از بدو تاسیس تاکنون بوده است.

ارسال نظر