اقتصاد۲۴- برای پیش بینی بورس امروز –یکشنبه ۲۴ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه میکنیم. روز شنبه شاخص کل ۲۳ هزار و ۳۲۴ واحد ریزش کرد و شاخص کل هموزن ۴ هزار و ۱۱۲ واحد افت کرد. همچنین شاخص کل فرابورس ۱۶۶ واحد پایین آمد و شاخص هم وزن فرابورس رشد ۲۳۲ واحدی داشت.
در پایان معاملات روز شنبه، ۲۶۶ نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام ۴۰۴ نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، ۴۰ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۶۰ درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز یکشنبه در بورس شرکت تأمین ماسه ریخته گری (کماسه)، شرکت سالمین (غسالم) و شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی (بکام) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت تولید و توسعه سرب و روی ایرانیان (فتوسا)، شرکت صنایع چوب خزر کاسپین (چخزر) و شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب (ثغرب) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای فسپا (شرکت گروه صنعتی سپاهان)، فنوال (شرکت نورد آلومینیوم) و دکوثر (شرکت داروسازی کوثر) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت لیزینگ ایران و شرق (ولشرق)، شرکت پتروشیمی ارومیه (شاروم) و شرکت زغال سنگ پروده طبس (کزغال) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات شنبه، ۱۱۱ نماد صف خرید داشتند و ۹۱ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت ۵۵ درصدی نسبت به روز قبل به ۵۸۰ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش ۵ درصدی به ۳۴۴ میلیارد تومان رسید.
پیش بینی بورس امروز
در معاملات دیروز بورس تهران شاخصهای بورس تهران ریزش کردند. تعداد نمادهای قرمزپوش بازار نیز بیشتر بود و ۶۰ درصد نمادها ریزش قیمت داشتند.
نمادهای فولاد، فملی، تاپیکو، کگل، پارسان، حکشتی و خودرو بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند. در مقابل وبملت، اپال و خراسان بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند.
بیشتر بخوانید: سراشیب سقوط سهام آریا ساسول چگونه رقم خورد؟
دیروز سرانه فروش حقیقی کمتر از سرانه خرید بود. سرانه فروش هر کد معاملاتی حقیقی ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سرانه خرید ۳۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود.
همچنین ۷۳۲ میلیارد تومان از بازار خارج شد. نمادهای پالایشی شتران و شپنا بیشترین خروج سرمایه را داشتند و نمادهای ولبهمن، حکشتی و شبندر در رتبههای بعدی بودند.
در نتیجه شاخص کانال ۲.۳ میلیونی را از دست داد و به سطحی بازگشت که هفته پیش از آن بالا آمده بود. ریزش قیمت سهام صنایع بزرگ واکنش معامله گران بود به خبر سهمیه بندی برق صنایع فولادی و سیمانی که روز پیش منتشر شد. به نظر میرسد همانند سال گذشته، امسال نیز در فصل گرما کشور با کمبود برق مواجه است و صنایع با سهمیه بندی و کاهش ساعت فعالیت مواجه خواهند بود. در چنین شرایطی باید در انتظار ریزش بیشتر قیمت سهام این صنایع باشیم.
منبع: اکوایران