تاریخ انتشار: ۱۸:۴۷ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۲

افت و خیز طلا

نوسانات قیمتی طلا ماه‌ها است که در محدوده 2 هزار دلار ادامه دارد، از ابتدای امروز اما روند قیمت طلا کمی نزولی بوده‌است، اتفاقی که به تعبیر کارشناسان در نتیجه روند اصلاحی طلا پس ازماه‌ها صعود است.

اقتصاد۲۴- طلا همیشه یک سرمایه گذاری مورد توجه بوده است، اما در ماه‌های اخیر قیمت آن به رکورد‌های بی‌سابقه‌ای نزدیک شده‌است. در ماه آوریل، قیمت لحظه‌ای طلا به ۲۰۴۸ دلار در هر اونس رسید و به رکورد ۲۰۶۷ دلاری که در آگوست ۲۰۲۰ ثبت شده بود، نزدیک شد. در حالی که قیمت‌ها از آن زمان کاهش یافته است، اما همچنان در محدوده ۲۰۰۰ دلاری در نوسان است و کارشناسان پیش بینی می‌کنند که این وضعیت ممکن است برای مدت طولانی به این شکل باقی بماند.

عوامل متعددی در افزایش قیمت طلا در سال جاری نقش داشته‌است، طلا یک کالای محدود است. مقدار مشخصی از آن برای استخراج وجود دارد و وقتی تمام آن استخراج شد، دیگر چیزی برای استخراج وجود ندارد. در نتیجه افزایش تقاضا برای طلا باعث افزایش قیمت می‌شود.

تقاضا برای طلا همواره بالا بوده‌است، زیرا کاربرد‌های گسترده‌ای در همه چیز از جواهرات گرفته تا قطعات الکتریکی دارد. اما به دلایلی که در بالا ذکر شد، در سال‌های اخیر به یک سرمایه گذاری محبوب تبدیل شده است که منجر به قیمت‌های بسیار بالایی شده است که اخیراً شاهد آن بوده‌ایم.

از طرف دیگر چند سال گذشته از نظر اقتصادی دوران سختی بوده است. اقتصاد‌های جهانی و ملی هنوز از تأثیرات همه‌گیری که منجر به همه چیز از اخراج مشاغل گرفته تا تعطیلی مشاغل شد، در حال فروپاشی هستند. ورشکستگی‌های اخیر بانک‌ها، نگرانی مصرف کنندگان را در مورد امنیت پولشان تشدید کرد.

زمانی که اقتصاد دچار مشکل می‌شود، سرمایه گذاران اعتماد خود را به دارایی‌های سنتی مانند سهام و اوراق قرضه از دست می‌دهند و به طلا به عنوان پناهگاه امن روی می‌آورند که باعث افزایش تقاضا و متعاقب آن افزایش قیمت می‌شود. به عنوان مثال، رویترز پس از پیش‌بینی رکود فدرال رزرو در ماه مارس، از افزایش قیمت طلا خبر داد. بر اساس گزارش GoldSilver، روند قیمت طلا همچنین در شش مورد از هشت سقوط بزرگ بازار سهام در ۴۰ سال گذشته افزایشی بوده‌است.

تورم در چند سال گذشته یک عامل دائمی در روند افزایشی قیمت طلا بوده‌است. تورم اصلی در ماه مارس به ۸.۵ درصد رسید که بالاترین رقم در ۴۰ سال گذشته است. در حال حاضر، حدود ۵ درصد است، هنوز هم بسیار بالاتر از نرخ هدف ۲ درصدی فدرال رزرو است. همانطور که تورم قیمت کالا‌ها و خدمات را افزایش می‌دهد، قدرت خرید دلار کاهش می‌یابد و سرمایه گذاران به دنبال راه‌هایی برای محافظت از ثروت خود هستند.

طلا برای مدت طولانی به عنوان یک محافظ قابل اعتماد در برابر تورم در نظر گرفته شده است. به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین اشکال ارز، ارزش آن از لحاظ تاریخی علی‌رغم رکود بازار ثابت مانده است. در نتیجه، زمانی که دلار آمریکا ضعیف است، طلا به‌عنوان کالایی باارزش خاصی دیده می‌شود و این ارزش در قیمت‌های بالاتر منعکس می‌شود. به عنوان مثال، در میان تورم دهه ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰، قیمت طلا از ۳۵ دلار در هر سهم به ۸۵۰ دلار در هر سهم افزایش یافت.


بیشتر بخوانید: ریزش یک میلیونی سکه ظرف یک روز


افزایش قیمت طلا در سال جاری نشان دهنده ایمان سرمایه گذاران به این فلز گرانبها در شرایطی است که اقتصاد در وضعیت متزلزلی قرار دارد. اما طلا یک سرمایه گذاری هوشمندانه در هر اقتصادی است و قیمت طلا تنها یکی از عواملی است که باید هنگام تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری در نظر بگیرید. با این حال، طلا به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت در نظر گرفته می‌شود. توانایی آن در غلبه بر تلاطم‌های اقتصادی، آن را به عنوان افزودنی ارزشمند برای هر سبد سرمایه گذاری در سال‌های طولانی تبدیل می‌کند. بنابراین، هر کجا که قیمت‌ها در آینده افزایش یابد، سرمایه گذاری در طلا در حال حاضر می‌تواند یک تصمیم ارزشمند باشد.

درحال حاضر هر اونس طلا در بازار‌های جهانی ۴ دلار و ۵۳ سنت ارزان شده‌است و هزار و ۹۶۰ دلار قیمت خورده‌است؛ با این حال، این فلز گرانبها در مسیر افزایش هفتگی باقی مانده‌است که با توجه به انتظارات از توقف احتمالی افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ایالات متحده حمایت می‌شود.


مانند بسیاری از دارایی‌های دیگر، نوسانات قیمتی طلا نیز محدود است، زیرا معامله‌گران در آستانه نشست آتی فدرال رزرو ایالات متحده در فاز احتیاط فرو می‌روند. عقب نشینی مشاهده شده امروز یک اتفاق طبیعی پس از افزایش قیمت هاست که امکان تثبیت و کسب سود را فراهم می‌کند.

تضعیف دلار نیز در عملکرد طلا نقش داشته است، زیرا ضعیف‌تر شدن دلار باعث می‌شود قیمت طلا برای خریداران خارجی کمتر شود. شاخص دلار نزدیک به پایین‌ترین رقم روز پنجشنبه باقی ماند و به حمایت از فلز زرد کمک کرد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر