اقتصاد24 - عابربانک فوتبال ایران در سال ۱۳۸۶ تصمیم گرفت به فوتبال ورود کند. به واسطه هممحلیبودن با علی پروین و دورشدن «سلطان» از پرسپولیس به واسطه حضور اکبر غمخوار، بهترین فرصت برای هدایتی بود تا با یک تیر دو نشان بزند؛ او تصمیم گرفت تیم قدیمی اکباتان را در دسته اول با هدایت علی پروین خریداری کند و با تغییر نام به استیلآذین وارد رقابتهای فصل ۸۷-۸۶ شد. بازگشت علی پروین به نیمکت مربیگری حتی در دسته یک نیز باعث شد تا بعد از مدتها تیمی در تهران بهجز پرسپولیس و استقلال صاحب تماشاگر شود.
استیلآذین تا هفته پایانی صدرنشین گروه خود بود، اما در دیدار پلیآف و در ورزشگاه تختی تهران قافیه را به سپاهان نوین واگذار کرد و از صعود به لیگ برتر بازماند. در فصل بعد اما استیلآذین با مربیگری نادر دستنشان موفق شد جواز حضور در لیگ برتر را کسب کند.
در لیگ برتر با مربیگری استیلی و جذب بازیکنان سابق استقلال و پرسپولیس اتفاقا نتایج خوبی کسب کرد و در اولین تجربه حضور در لیگ برتر استیلی توانست تیم هدایتی را به رتبه پنجم برساند. هدایتی که حالا مزه شهرت در فوتبال را چشیده بود، بهیکباره تغییر رویه داد و با وعده خرید ختافه و نیوکاسل خوراک خوبی به رسانهها داد!
بلندپروازیهای استیلآذین اما باعث شد این تیم وارد بحران عجیبی شود و طی یک فصل چهار مربی را تغییر داد. دخالتهای هدایتی در بحثهای فنی منجر شد تا این تیم در پایان فصل دوم حضورش در لیگ برتر به لیگ آزادگان سقوط کند. هدایتی اما دستبردار حضور در فوتبال نبود و بارها اعلام کرده بود که تمایل دارد به تیم محبوبش؛ یعنی پرسپولیس کمک معنوی کند. در دورانی که مصطفوی مدیرعامل پرسپولیس بود، هدایتی توانست به عضویت در هیئتمدیره و ریاست آن درآید.
با اختلافاتی که با مصطفوی داشت، سرانجام او را از کار برکنار کرد تا عباس انصاریفرد مدیرعامل جدید باشگاه لقب بگیرد. ریختوپاشهای اساسی در باشگاه و خرید ستارگان با قیمتهای نجومی سرانجام خوبی را برای پرسپولیس نداشت. افشین قطبی هم در میانه راه از باشگاه رفت تا افشین پیروانی سکان هدایت تیم را در دست بگیرد. پرسپولیس در نهایت نتوانست به مقام قهرمانی برسد تا اواخر دهه 80 برای هدایتی چندان روشن هم نباشد.26 خرداد 91 اما خبری منتشر شد که حسین هدایتی قصد خرید ۷۰ درصد سهام تیم فوتبال ملوان بندرانزلی را دارد.
این اتفاق سرانجام رخ داد و صادق درودگر از میز مدیریت استیلآذین به ملوان کوچ کرد. ملوان نتایج خوبی را با مربیگری فرهاد پورغلامی گرفته بود که بهیکباره او به دلیل آنچه دخالتهای محمد احمدزاده در بخش فنی گفته شد، از سمت خود استعفا کرد و احمدزاده جای او را گرفت. شکست ۶ بر صفر ملوان در جام حذفی مقابل پرسپولیس، این تیم را وارد بحران عجیبی کرد که در هفتههای پایانی برای بقا در لیگ میجنگیدند و در نهایت ملوان با کسب رتبه سیزدهم کار را به پایان رساند.
سومین پروژه شکستخورده هدایتی در فوتبال اینبار در شمال کشور رقم خورد.در زمستان سال ۹۳ جلسات متعددی برای واگذاری این دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی برگزار شد که طی آن چهار دور مزایده به انجام رسید. در دو مزایده اول برای هیچکدام از دو تیم، خریداری پیشقدم نشد، اما در مزایده سوم برای پرسپولیس سه پاکت ارائه شد که یکی از آنها شرکت استیلآذین ایرانیان بود. پس از چندین روز کشوقوس اعلام شد رقبای استیلآذین برای خریداری پرسپولیس رد شدهاند و حسین هدایتی و شرکت استیلآذین ایرانیان بهعنوان تنها مشتری پرسپولیس منتظر بودند تا بهعنوان برنده مزایده معرفی شوند. سازمان خصوصیسازی سرانجام بعد از بررسیهای صورتگرفته اهلیت حسین هدایتی و شرکت استیلآذین را هم رد کرد تا مزایده سوم نیز بدون نتیجه به پایان برسد. مسئولان برگزاری مزایده، به دلیل بدهیهای بانکی هدایتی و اینکه سهام شرکت به نام فرزندان جوان هدایتی شده، اهلیت استیلآذین را رد کردند.
در مزایده چهارم حسین هدایتی تغییراتی را در هیئتمدیره شرکت ایجاد کرد تا بلکه تأیید اهلیت شود. در تاریخ ششم خردادماه 1393، میرعلیاشرف عبدالله پوریحسینی، رئیس وقت سازمان خصوصیسازی، اعلام کرد که برای دومینبار اهلیت این شرکت رد شده است. پیشنهاد هدایتی برای دومینبار رقم 336 میلیارد و 666 میلیون و 666 هزار تومان بود! چند هفته بعد هم رسما اعلام شد مزایده پنجمی در کار نخواهد بود و واگذاری دو باشگاه از دستور کار سازمان خصوصیسازی خارج شد.هدایتی اما قصد نداشت عقبنشینی کند.
او در سال 95 کمکهای گاه و بیگاهی به بازیکنان پرسپولیس میکرد که مهمترین آن، انتشار فایل صوتی صدای مهدی طارمی بازیکن وقت پرسپولیس در برنامه 90 بود که عنوان کرده بود به نیت اینکه هدایتی به او کمک قابل توجه مالی کرده، از ترکیه به پرسپولیس بازخواهد گشت. بعدها هدایتی فاش کرد شخصا مبلغ یکمیلیاردو ۲۰۰ میلیون تومان به طارمی داد تا با پرداخت این مبلغ به تیم ریزاسپور بدون هیچ مشکلی رضایتنامه را بگیرد اما نمیداند چه شد که این پول به تیم ترکیهای پرداخت نشد. در نیمفصل اما هدایتی سرانجام موفق شد با عقد قراردادی سهساله به صورت رسمی شرکت استیلآذین را به عنوان اسپانسر سوم باشگاه پرسپولیس معرفی کند تا از این پس مبالغ پرداختی او به باشگاه شکل قانونی به خود بگیرد.
در اواسط نیمفصل دوم اما ادامه اختلافات «عابربانک» با علیاکبر طاهری مدیرعامل وقت پرسپولیس منجر شد تا طاهری در اقدامی انفرادی قرارداد استیلآذین با باشگاه پرسپولیس را به صورت یکطرفه فسخ کند! اتفاقی که شاید بعدها اینطور به نظر رسید که سود پرسپولیس تمام شد؛ هرچند ابهامات مالی در دوران طاهری بعد از گذشت سه سال هنوز هم حل نشده است.هدایتی فقط در فدراسیون فوتبال ورود نکرده بود که بعد از ناامیدشدن از حضور در پرسپولیس، به سمت فدراسیون فوتبال رفت. کمکهای نه چندان شفاف او بعدها رسانهای شد که بخش بزرگی از قرارداد کیروش توسط عابربانک فوتبال ایران پرداخت شده بود. بعدها مشخص شد حواله چند خودروی ۲۰۶ را نیز به کشتیگیران مدالآور در بازیهای آسیایی پرداخت کرده است.
آخرین سکانس از زندگی حسین هدایتی اما چندان هم برای او خوشایند نبود؛ باز هم تیتر یک رسانهها شد اما نه به عنوان «عابربانک» بلکه با نام «بدهکار بانکی».از کسانی که در طول سالهای متمادی کنار حسین هدایتی به پول و شهرت کاذب رسیدند، هیچ یک در دادگاه کنارش نبودند، تماسی گرفته نشد و حتی پست اینستاگرامی هم برایش منتشر نشد. سفرهای پهن بود و عدهای بهره بردند اما به وقت پاسخگویی، عکسهای دستهجمعی اطراف هدایتی تبدیل به عکس تکنفره با لباس راهراه آبی شد. هرچند تنها کسی که از هدایتی حمایت ضمنی کرد و البته با قاطعیت گفت یک ریال از پولهایی که هدایتی داده را پس نمیدهد، علی پروین بود.
سلطان فوتبال ایران با آن ادبیات خاص خود گفت: «به هیچ وجه پولهایی که هدایتی به ما داده را پس نمیدهم چون هبه بوده و هیچکس هدیه را برنمیگرداند. او برای ورزش ایران زحمات زیادی کشیده و امیدوارم به زودی آزاد شود».عابربانکی که با اسم حمایت از خصوصیسازی وارد فوتبال و ورزش کشور شده بود، حالا به دلیل اختلاس و اخلال در نظام اقتصادی کشور باید ۲۰ سال به زندان برود. شاید خوشحالترین افراد، هواداران پرسپولیس باشند که اگر در سال ۹۵ «اهلیت» هدایتی تأیید شده بود، مشخص نبود وضعیت و سرنوشت پرهوادارترین تیم فوتبال در آسیا و یکی از قدیمیترینها در ایران چه میشد. به این خاطر که بعید نبود باشگاه پرسپولیس به دلیل بخشی از دارایی حسین هدایتی بازپس گرفته شود و تا مرز انحلال برود. تصور کنید تیتر زده میشد: «پایان عصر پرسپولیس به مدت ۲۰ سال!».
منبع: روزنامه شرق