تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۸

سکته مغزی چقدر به شما نزدیک است؟

صرفاً کلسترول بالا، دیابت نوع دوم، فشار خون، سیگار کشیدن، چاقی و پیشینیه خانوادگی نیستند که به شما درباره خطر بروز سکته مغزی هشدار می‌دهند؛ باید دیگر فاکتورهایی را که اتفاقاً کمتر درباره‌شان شنیده‌اید جدی بگیرید.

اقتصاد24 - «باید خیلی بیشتر از این‌ها مراقب خودتان باشید! نباید از کنار فاکتور‌هایی که می‌توانند مشکلات جدی را برای شما ایجاد کنند بی‌تفاوت عبور کنید. نباید بخوانید و ببینید و بشنوید اما اهمیت ندهید. باید اهمیت اطلاعاتی را که شما را از احتمال بروز خطر‌های جدی بابت سلامت‌تان مطلع می‌کنند درک کنید. باید و نباید‌هایی که به سلامت شما مربوط هستند حکم امضای تعهدی را دارند که با جدی گرفتن آن‌ها ضامن جان خودتان می‌شوید.

مثلاً شاید باورش برایتان کمی عجیب باشد اما زیادی کار کردن، آلودگی صوتی و حتی نوشابه‌های رژیمی می‌توانند در نهایت و بسته به عوامل مختلفی منجر به سکته مغزی شوند. خب مسئله این است که صرفاً کلسترول بالا، دیابت نوع دوم، فشار خون، سیگار کشیدن، چاقی و پیشینه خانوادگی نیستند که به شما درباره خطر بروز سکته مغزی هشدار می‌دهند؛ باید دیگر فاکتور‌هایی را که اتفاقاً کمتر درباره‌شان شنیده‌اید جدی بگیرید. گاهی تغییر سبک زندگی و مدیریت کردن شرایط می‌تواند خیلی ساده جان شما را نجات بدهد.

آیا می‌دانید نوشیدنی‌های رژیمی چه بلایی سر مغز شما می‌آورند؟

اخیراً تحقیقی انجام شده که نشان می‌دهد رابطه‌ای بین قند مصنوعی به کار رفته در نوشیدنی‌های رژیمی و احتمال بروز سکته مغزی در خانم‌ها وجود دارد. این تحقیق روی هشتاد هزار خانم و در طول یک دهه انجام شده است. البته آن چه در این مطالعه با دقت مورد تاکید قرار گرفته این موضوع است که یافته‌های فوق صرفاً درباره خانم‌های مسن‌تر که یائسگی را تجربه می‌کنند مصداق پیدا می‌کند در نتیجه بررسی‌های فوق انگشت اتهام را به سمت نوشابه‌های رژیمی نمی‌گیرد.

با این حال اگر شما همچنان عادت استفاده از نوشابه‌های رژیمی را خیلی جدی دارا هستید، شاید حالا تصمیم بگیرید که این رویه را قطع کرده و شرایط را تغییر بدهید. دکتر یاسمین موسوی رحمانی، نویسنده اصلی این تحقیق می‌گوید: «تحقیقات ما و دیگر مشاهدات به دست آمده که حاصل مطالعات مختلف هستند نشان می‌دهند نوشیدنی‌های رژیمی که با قند مصنوعی تهیه شده‌اند نمی‌توانند بی‌ضرر باشند و زمانی که مصرف آنها بالا برود با خطر بروز سکته‌های مغزی و بیماری‌های قلبی مرتبط می‌شوند.»

زیادی کار کردن همیشه هم خوب نیست!

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۵ در نشریه the lacent منتشر شد نشان داده افرادی که در طول هفته بیشتر از ۵۵ ساعت کار می‌کنند به نسبت آن عده‌ای که ۴۰ ساعت استاندارد در هفته را به کار مشغول هستند، ۳۳ درصد بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند. این در حالی است که طبیعتاً افرادی که بیش از حد کار می‌کنند زمان کمتری جهت برنامه‌ریزی برای ورزش و تهیه غذای سالم دارند؛ با این حال وقتی محققان در همین زمینه عواملی را که به عنوان ریسک فاکتور‌ها شناخته می‌شوند مانند فشار خون بالا، کمبود فعالیت فیزیکی، و کلسترول بالا مورد بررسی قرار دارند، به این نتیجه رسیدند که چیز دیگری درباره کار زیاد وجود دارد که می‌تواند ریسک بروز سکته مغزی را افزایش بدهد.

همچنین در تحقیق وسیعی که در سال ۲۰۱۳ در دانمارک انجام شد، نتایج حکایت از این داشتند افرادی که استرس شدیدی را در زندگی خود تجربه می‌کنند تقریباً دو برابر بیش از آن‌هایی که استرس کمتری دارند در معرض خطر سکته‌های مغزی قرار می‌گیرند.

چرا باید از آلودگی صوتی فرار کنید؟

انجمن قلب بریتانیا زنگ خطر را درباره زندگی یا کار کردن در مناطقی که سر و صدای بسیار به عنوان یک ریسک بالقوه در آنها وجود دارد به صدا درآورده است. هر چند تحقیقات درباره سر و صدا و سکته مغزی اندک بوده، اما همین مطالعات مختصر هم نتایج نگران‌کننده‌ای دارند. به عنوان مثال در تحقیقی که سال ۲۰۱۵ مجله قلب اروپا منتشر کرد مشخص شده میزان بالای سر و صدای ناشی از ترافیک در یک محله با بالا رفتن ریسک سکته‌های مغزی برای افرادی که در همان منطقه زندگی می‌کنند در ارتباط بوده است.

منبع: روزنامه سازندگی
ارسال نظر