تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۲۳ تير ۱۴۰۲
غرب به توافق به ایران تمایل بسیار دارد

پرهیز امریکا از رسیدن به نقطه کره شمالی در مذاکرات با ایران

لاورا روزن می‌نویسد: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا در سخنرانی خود گفته است که "مایل به کاهش تنش با ایران هستیم، حال ببینیم ایران چه می‌کند، یا بهتر بگوییم چه نمی‌کند، که تنش‌ها افزایش نیابند. "

اقتصاد۲۴- آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در شورای روابط خارجی آمریکا گفت: "هیچ توافقی در افق نزدیک نیست هرچند ما به تمایل خود برای آزمودن مسیر‌های دیپلماتیک ادامه می‌دهیم... البته همزمان در حال برساختنِ بازدارندگی خودمان هستیم و از نزدیک با شرکایمان در منطقه در این زمینه همکاری می‌کنیم... به نظرم باید ببینیم که آیا ایران گام‌هایی برمی دارد، یا شاید بهتر باشد بگوییم بر نمی‌ندارد، که تنش‌ها را بیشتر افزایش دهد آن هم نه تنها میان ما بلکه با دیگر کشور‌ها هم. " بلینکن افزود: "ما در پیام‌های خود از همه کانال‌های موجود به ایران، بسیار روشن بوده ایم که اگر آن‌ها برخی گام‌ها را بردارند، ما را به نقطه بسیار خطرناکی سوق می‌دهد و به خوبی روشن ساخته ایم که باید از آن گام‌ها پرهیز کنند. جدای از آن، به آن‌ها گفته ایم که به یک مسیر کاهش تنش علاقمند هستیم و می‌خواهیم ببینیم که آیا آن‌ها هم برای این کار آماده هستند یا نه. " وزیر امور خارجه آمریکا افزود: "سوال این است که آیا آن‌ها به برداشتن گام‌هایی مایل هستند که نشان دهد آیا رویکرد بازی به تلاش به منظور تغییر شرایط کنونی دارند یا نه. آن‌ها می‌توانند زمینه‌ها و احتمالات مختلفی را باز کرده به جریان اندازند و زمینه متفاوتی برای یک فرایند محتمل دیپلماتیک فراهم آورند. "

سوزانه دیماجیو Suzanne DiMaggio، عضو ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین المللی می‌گوید که به نظر می‌رسد که هم آمریکا و هم ایران "به نتیجه رسیده اند که ... به نفعشان است ثباتی در روابطشان پدید آورند. دولت بایدن، در شرایطی که آماده ورود تمام عیار به کارزار‌های انتخاباتی می‌شود، پرهیز از یک بحران هسته‌ای با ایران و نیز جلوگیری از یک منازعه در منطقه را در اولویت قرار داده است. " دیماجیو می‌گوید که تمرکز آمریکا بر سه هدف است: "فریزکردن پیشرفت سریع برنامه هسته‌ای ایران، کاهش تنش‌ها در منطقه و آزادی آمریکایی‌هایی که به اعتقاد واشنگتن غیرمنصفانه در ایران زندانی هستند. "


بیشتر بخوانید: سنا وارد می‌شود؛ماجرای پنهان‌کاری وزارت خارجه آمریکا درباره تخلف رابرت مالی


دیماجیو می‌گوید که بعد از زدوخورد‌های ماه مارس در سوریه میان نیرو‌های تحت حمایت ایران و نظامیان آمریکایی "به نظرم آمریکا نگرانی فزاینده‌ای داشت که مدیریت این زنجیره اقدامات تشدیدشونده در منطقه، بسیار دشوار می‌شود. گفتگو‌های عمان پس از این حوادث سرعت گرفت. رخداد‌های مارس نشان داد که چگونه مسائل می‌تواند از کنترل خارج شود و یک نزاع همه جانبه در بگیرد... در شرایطی که چشم اندازی برای احیای برجام وجود ندارد، خطر اشاعه، پیوسته حادتر می‌شود و ادامه این مسیر بسیار ریسک آفرین است چرا که به همان جایی می‌رسیم که امروز با کره شمالی به آن رسیده ایم. پس تمرکز بر این است که عناصر اصلی برنامه هسته‌ای ایران فریز شود و بعد هدف درازمدت‌تر آن است که به یک دیپلماسی پایدار برسیم و آنطور که من می‌بینم، این رویکردی است با هدف کلید زدن یک راهبرد عملگرای دیپلماتیک که بسیار ضرورت دارد، البته در کنار بازدارندگی و سیاست‌های قهری که اکنون اجرا می‌شود. "

یک مقام رسمی اروپایی این هفته اشاره کرد که کانال کاهش تنش آمریکا – ایران یک گفت وگوی مفید است که شاید مآلا زمینه ساز گفتگو‌های دوباره برای احیای یک برنامه هسته‌ای جامع‌تر (همچون برجام) باشد. یک دیپلمات ارشد دیگر اروپایی هم که درباره گفتگو‌های هفته گذشته انریکه مورا و علی باقری در دوحه صحبت می‌کرد، گفت که اتحادیه اروپایی هنوز هم علاقمند به تلاش برای احیای برجام است. وی تصریح کرد: "هدف اصلی، برجام است. اینکه تلاش کنیم که به آن برگردیم. "

منبع: دیپلماتیک / تحریریه دیپلماسی ایرانی

ارسال نظر