اقتصاد۲۴- امروزه دیگر ساخت و ساز مثل گذشته نیست. در گذشته خانه ها از گل، بتن و چوب ساخته می شد. اما امروز شاهد ظهور مصالح جدید هستیم که در دنیای مدرن امروزی استفاده می شوند. در این مطلب قصد داریم به یکی از پرکاربردترین و اصلی ترین مصالح در ساختمان سازی، یعنی میلگرد بپردازیم. همچنین میلگردهای مختلف را از نظر مشخصات فنی و قیمت بررسی کنیم.
وظیفه میلگرد ساختمان سازی چیست؟
میلگرد از مصالحی است که برای ساختن خانه و ساختمان لازم است. بدون آن ساختمان هیچ گونه استحکامی نخواهد داشت. میلگردها به صورت دایره ای توپر از فولاد ساخته می شوند که هر شاخه می تواند طول مشخصی داشته باشد. همان طور که میلگرد از نظر طول شاخه با یکدیگر متفاوت هستند، از نظر قطر نیز با یکدیگر فرق دارند.
میلگرد باعث محکم شدن بتن می شوند. هنگامی که پل یا بنایی ساخته می شود، از ان ها برای استحکام بخشی به بتن ها استفاده می کنند. خود بتن، بسیار محکم و قوی است. اما مقاومت آن در برابر فشار بوده و در مقابل نیروهای چرخشی مانند نیروی ناشی از زلزله، مقاومتی ندارد. از این رو برای این که بنایی محکم و مقاوم ساخته شود، از میلگردها استفاده می شود. شما عزیزان می توانید برای مشاهده و استعلام قیمت انواع میلگرد از جمله ابرکوه، ذوب آهن، زاگرس، راد همدان و ... به سایت قیمت لحظه ای میلگرد شهرآهن مراجعه کنید.
انواع میلگردها از نظر ظاهر
از نظر ظاهری دو نوع میلگرد داریم، ساده و آجدار. برای ساختمان سازی از نوع آجدار استفاده می شود و نوع ساده اصلا مناسب این کار نیست. به این دلیل که به علت وجود آج در مدل های آج دار، میلگردها با بتن ها به خوبی ترکیب شده و می چسبند. بنابراین میزان استحکام زیاد می شود. استفاده از میلگرد در بتن ها از افزایش میزان ترک ناشی از زلزله را کم می کند و امنیت جانی ساکنین را حفظ می کند.
انواع میلگردهای آجدار
همان طور که اشاره کردیم، میلگرد ها از نظر شکل ظاهری به دو دسته آجدار و ساده تقسیم بندی می شوند. میلگردهای آجدار خود به دو گروه دیگر تقسیم می شوند که در ادامه آن ها را به شما معرفی می کنیم:
میلگرد آجدار TMT
این میلگرد با نام ترمودینامیکی هم شناخته می شود. برای ساخت میلگرد آجدار TMT از دمای بالا استفاده می شود. به همین دلیل از نظر میزان محکم بودن، در درجه بالایی قرار دارد. میلگرد TMT در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم است. همچنین برای مناطقی که زلزله خیز هستند، از این میلگردها به خاطر استحکام در برابر زلزله استفاده می شود.
میلگرد آجدار HSD
میلگرد آجدار HSD نوع دوم آجدار است که با نام میلگرد با مقاومت بالا معروف است. کمترین قطر آن ۴ میلی متر و بیشترین قطر آن ۵۰ میلی متر است. این دسته از میلگردهای برای استفاده در بتن ها ساخته می شوند. آجدار HSD به خوبی جوش می خورد و استحکام خیلی خوبی هم دارد.
قیمت میلگرد ۱۴ در شهرهای مختلف
قیمت میلگرد ۱۴ در شهرهای مختلف به عوامل مختلفی بستگی دارد. آنها با سایزهای مختلفی در شهرهای ایران به فروش می رسند. قیمت میلگرد ۱۴ نیشابور با ۱۴ اهواز ممکن است که تفاوت داشته باشند. به طور کلی ملاک تعیین قیمت نهایی، وزن میلگردهاست.
هر چقدر که تعداد میلگردهای لازم برای یک پروژه زیاد باشد، قیمت تمام شده هم بیشتر می شود. استاندار ساخت هم باعث ایجاد تفاوت قیمتی می شود. برای مثال قیمت میلگرد ۱۴ کرمان با استاندارد A3 نسبت به قیمت میلگرد ۱۴ سیرجان با استاندارد A2 فرق دارد. اگر به دنبال پاسخ برای سوالاتی همچون دلایل و درصد احتمال افزایش یا کاهش قیمت میلگرد امروز در بازار آهن و فولاد هستید می توانید در سایت شهرآهن به دنبال جواب باشید و یا از کارشناسان شهرآهن در این زمینه مشاوره بگیرید.
استانداردهای ساخت میلگرد
هر کشوری برای ساخت میلگرد یک سری استاندارد را ارائه کرده است. در کشور ما برای ساخت میلگردها از استاندارد روسیه استفاده می شود. به این ترتیب که میلگرد از نظر استاندارد به ۴ دسته زیر تقسیم می شوند:
مدل A1
مدل A2
مدل A3
مدل A4
میلگرد A1
میلگرد A1 همان نوع ساده و بدون آج است که به خاطر داشتن دو مزیت در آهنگری استفاده می شود. اولی این است که به خوبی جوش می خورد و دومین مزیت هم شکل پذیری خوبی است که دارد.
میلگرد A2
برخلاف مدل A1 این نوع، جوش پذیری خوبی ندارد. این میلگرد در خاموت کاری استفاده می شود. A2 آجدار بوده و از فولاد نیمه سخت ساخته می شود.
میلگرد A3
این میلگرد همانند مدل قبلی آجدار است. A3 به دو دسته ۴۲۰ و ۴۰۰ تقسیم بندی می شود که نوع ۴۲۰ آن در ساختمان سازی رایج تر است. میلگرد A3 جوش پذیری و همچنین شکل پذیری بالایی ندارد و برای ساخت آن از فولاد نیمه سخت استفاده می شود.
میلگرد A4
این نوع میلگرد به خوبی شکل می گیرد و مقاومت و استحکام آن هم بالاست. از جنس فولاد سخت ساخته می شود و ضد زنگ است. از نظر جوش پذیری هم به خوبی قابلیت جوش کردن را دارد.
بازیافت میلگردها
هنگامی که یک ساختمان یا بنا تخریب می شود، میلگردهای آن از بین بتن ها جدا سازی می شوند. این میلگردها را برای بازیافت جمع آوری می کنند. ابتدا با کمک تجهیزاتی از جمله قیچی، پتک و غیره، آن ها را خارج کرده و بعد برای بازیافت به محل مورد نظر می برند. برخی از میلگردها که سالم هستند، بعد از جمع آوری در بسته بندی هایی به عنوان دست دوم فروخته می شوند.
جمع بندی
میلگردها از جمله مصالحی هستند که برای ساختمان سازی استفاده می شوند. بدون آنها، ساختمان مقاوم و محکم نخواهد بود. بنابراین افزایش یا کاهش قیمت آنها در هزینه تمام شده ساخت و ساز، تاثیر می گذارد. میلگردها در سایزهای مختلفی ساخته می شوند که قیمت آن ها با یکدیگر فرق می کند. در این مطلب به قیمت میلگرد ۱۴ در شهرهای مختلف اشاره کردیم و همچنین انواع و استانداردهایی که در ساخت آن ها رعایت می شود را به شما معرفی کردیم. شما عزیزان می توانید در صفحه صادرات میلگرد shahrahan اطلاعات جامعی را در خصوص این فرایند کسب کنید.