اقتصاد۲۴- فریدون عباسی عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به دلایل مخالفتش با تشکیل وزارت بازرگانی گفت: تشیکل وزارت بازرگانی در شرایطی فعلی که مشکلات تحریم وجود دارد و ما تجارت آزاد با دنیا را نمیتوانیم داشته باشیم به صلاح کشور نیست.
وی افزود: البته موضوع امروز اقتصاد کشور مسئله انسجام در مدیریت در دولت است نه سر تفکیک وزارتخانه ها؛ وقتی رئیس جمهور و معاون اول ایشان نمیتوانند انسجام کافی بین وزرای کابینه را برای پیشبرد امور کشور بوجود بیاورند، تفکیک وزارتخانهها چه فایدهای برای کشور میتواند داشته باشد.
عباسی تصریح کرد: وقتی اشکال در عدم انسجام بخشی در دستگاههای اجرایی باشد و شما بخواهید این موضوع را با افزایش وزارتخانهها مثلا از ۱۷ وزارتخانه به ۲۵ تا افزایش دهید نه تنها مشکلات ساماندهی نمیشود بلکه بر میزان مشکلات نیز افزوده خواهد شد. بویژه اینکه در شرایطی که دولت توانایی خوبی در کنترل قیمتها ندارد بخواهد ذهن وزیر صنعت را درگیر این مسئله کند که بخشی از ساختمان، نیروی انسانی، تجهیزات را از هم تفکیک کند. یعنی در حقیقت وزیر را درگیر کاری کنیم که هیچ تاثیری در بهبود معیشت و سفره مردم ندارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه تمام همّ و غمّ دولت در شرایط فعلی باید این باشد که با همین ساختار موجب بهترین کاری که میتواند را برای ساماندهی امور انجام دهد، گفت: اگر هم دولت به دنبال تفکیک وزارت بازرگانی است، باید مسئولیت این اقدام را به وزیر صمت واگذار کند و به او بگوید که در دولت آینده تصمیم دولت بر این است که بخش تجارت را از وزارت صمت جدا کند و از او بخواهد که شبیه سازی تفکیک را به شکل سیستمی انجام بدهد تا تمامی اشکالات و ابهاماتی احتمالی مشخص شود تا در مرحله اجرا با مشکلات روبرو نشود.
وی افزود: در صورت تشکیل وزارت بازرگانی اگر نیروی انسانی کارآمد جذب این وزارتخانه جدید نشود، اساساً این وزارتخانه جدید التاسیس به چه دردی میخورد؟ بنابراین باید تمامی جوانب برای تشکیل وزارتخانه جدید در نظر گرفته شود. متاسفانه دولت در تقسیمات کشوری نیز اشتباهات مشابهی را انجام میدهد. یعنی بدون در نظر گرفتن اصول دولت الکترونیک، تقسیمات کشوری را انجام میدهد و هیچ برنامهای برای اصلاح ساختار دولت ندارد و همه مشکلات بر دوش مردم میافتد.
عباسی همچنین درباره چگونگی تصویب لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در شرایطی که این لایحه نیاز به دو سوم آرای موافق داشت، گفت: تفسیر رئیس مجلس این بود که تشکیل وزارت بازرگانی نیاز به دو سوم آرا نمیخواهد؛ بنابراین این سوال را باید از خودِ آقای قالیباف بپرسید که بر اساس کدام یک از بندهای آیین نامه اعلام کردند که تصویب این لایحه نیاز به دو سوم آرا نمایندگان ندارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره درخواست تعدادی از نمایندگان مبنی بر مسکوت گذاشتن لایحه تشکیل وزارت بازرگانی عنوان کرد: بنده جزو درخواست کنندگان نبودم، ولی معتقدم که این درخواست معقول باشد. بنده در روز رای گیری نیز به دو فوریت رای ندادم و معتقدم بودم که این لایحه باید به صورت یک فوریتی مطرح شود تا جوانب آن به طور دقیق در کمیسیون تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.