نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که با این همه ظرفیتهای خدادادی، وضعیت چابهار باید بدین اندازه اسفبار باشد گفت: چابهار نزدیکترین مسیر دسترسی به کشورهای محصور آسیای میانه است و ظرفیتهای مختلف آن همچون ترانزیت، توجه جهان را جلب کرده است.
وی با اعلام اینکه چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور و نزدیکترین مسیر دسترسی به کشورهای محصور آسیای میانه است گفت: ظرفیتهای ترانزیتی چابهار به عنوان نقطه استراتژیک اتصال ۲ کریدور شرق به غرب و جنوب به شمال، باعث توجه ویژه جهانیان به این بندر شده است.
سعیدی از سواحل مکران به عنوان ارزشمندترین بخش اقتصادی کشور یاد کرد و گفت: مکران لحاظ استراتژیک به هندوستان کوچک مشهور است، زیرا بیش از ۷۰ درصد ماهیهای صنعتی از آبهای همین محدوده صید میشود.
وی با اعلام اینکه چابهار تنها نقطه کشور است که گیاهان گرمسیری همچون پاپایا، کُنار، انبه و چیکو در آنها به عمل میآید گفت: اگرچه این میوهها خواص و طعمهای متفاوتی دارند، اما به جرات میتوان ادعا کرد که بسیاری از مردم اسم آنها را نیز نشنیده اند.
نایب رییس فراکسیون مناطق آزاد مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تا صبح میتوان ظرفیتهای صنعتی، کشاورزی، بازرگانی، تولیدی، گردشگری و... چابهار را توصیف کرد گفت: متاسفانه منطقهای با این همه ظرفیت و جذابیت در بدترین شرایط قرار دارد و توجه لازم به آن صورت نمیگیرد.
وی با اعلام اینکه جنوب سیستان و بلوچستان از لحاظ دسترسی به آب آشامیدنی، حاشیهنشینی، حوزههای ورزشی، بهداشتی، ساخت و ساز فضاهای آموزشی و... پایینترین شاخصها را دارد گفت: چابهار نیازمند ایجاد زیرساختهای جدی است و شبکه ریلی از ضروریترین نیازهای چابهار محسوب میشود.