اقتصاد۲۴-محمد اسلامی به ساخت نیروگاههایی برای جبران کمبود آب شیرین اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر آب شیرین کن اسمز معکوس رایج است البته باید در این روش قیمت تمام شده به گونهای باشد که آب مصرفی مقرون به صرفه و قابل استفاده باشد.
آقای اسلامی ادامه داد: امروزه روشهای مختلفی در دنیا برای تولید آب شیرین وجود دارد که یکی از مهمترین روشهای تولید آب شیرین در دنیا استفاده از نیروگاههای هستهای است.
وی گفت: ما معتقدیم با استفاده از انرژی اتمی و فناوری صلح آمیز هستهای میتوان بخشی از ابربحرانها مانند کمبود آب شیرین و یا پسابهای صنعتی را حل کرد و بر این اساس نیروگاهها در سواحل خلیج فارس و دریای خزر میتوانند دو منظوره باشند و آب را نیز شیرین کنند.
بیشتر بخوانید: استهلاک بخش انرژی از سرمایهگذاریها پیشی گرفت
آقای اسلامی با تأکید بر اینکه آب شیرین کنهای هستهای برای مناطق خاصی در نظر گرفته میشود، گفت: در راستای حل کمبود آب شیرین و بهبود کیفیت زندگی مردم، در آینده نزدیک راهاندازی و تأسیس نیروگاه هستهای در حاشیه خلیج فارس به ویژه سواحل مکران، آغاز خواهد شد و در حال حاضر برنامههای انتخاب سایت آغاز شده است.
وی بیان کرد: نیروگاههای هستهای بزرگ ظرفیت تولید بالای آب شیرین را دارند که بر این اساس نیروگاه اتمی بوشهر واحدی را دارد که میتواند روزانه ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای تولید کند که این مقدار فرصت مناسبی را ایجاد میکند تا تولید آب شیرین را هم دنبال کنیم. در این نیروگاه میتوانیم روزانه تا ۷۰ هزار متر مکعب آب شیرین تولید کنیم و این پروژه در حال انجام است و امیدواریم در آینده بخشی از مشکلات کشور در تأمین آب شرب رفع میشود.
اسلامی در پایان تأکید کرد که در این راستا تولید حدود ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای در ۵ استان پیش بینی شده است.
منبع:شفقنا