تاریخ انتشار: ۱۷:۵۱ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۲

علی مطهری در پیچ و خم رد یا تایید صلاحیت

عصر ایرانی سخنانی از علی مطهری منتشر کرده که او احتمال رد یا تایید صلاحیت خود را واکاوی کرده و از شرایط مشارکت بالای مردم گفته است.

اقتصاد۲۴- اهم اظهارات علی مطهری را در ادامه بخوانید؛

*افرادی مانند من که نسبتی با شخصیت‌های طراز اول انقلاب دارند نمی‌توانند نسبت به آینده و سرنوشت انقلاب اسلامی بی تفاوت باشند. ما فکر می‌کنیم هنوز هم می‌توان اصلاح کرد و تا آنجا که می‌توانیم باید وارد شویم و برخی انحرافات را اصلاح کنیم. به فکر آبروی خودم هم نیستم. نمی‌توانیم تنها نظاره گر باشیم و ببینیم زحمات امام خمینی و شهید مطهری و شهدای دیگر از بین برود یا انحرافاتی پدید آید. تا آنجا که می‌توان باید وارد شد.

*من وارد شدم و نمی‌دانم مرا تایید می‌کنند یا مثل نوبت گذشته رد می‌کنند. اگر رد کنند به وظیفه خود عمل کرده ایم و اگر هم تایید کنند انتخاب ما به مشارکت مردم بستگی دارد. اگر مشارکت مردم قابل قبول باشد امکان رای آوری امثال ما هست، ولی اگر حضور مردم گسترده نباشد و تنها تیپ خاصی بیایند و به لیست مشخصی رای بدهند ممکن است امثال ما رای نیاوریم، ولی ما باید به وظیفه خود عمل کنیم. با این همه مشارکت در انتخابات مهم است و روی حسابی که دنیا برای ایران باز می‌کند تاثیر گذار است. چرا که برخوردشان مطابق با مشارکت مردم خواهد بود.

*درست است که بسیاری از مردم اعتراضات و ناراحتی‌هایی دارند، اما این‌ها به جای خود، ولی برای آبروی جمهوری اسلامی باید برای افزایش مشارکت کوشید تا برخی معضلات کشور از این طریق حل شود. ممکن است برجام را به این وسیله حل کرد. آمریکایی‌ها و غربی‌ها در صورت مشارکت بالا حساب بیشتری روی ایران باز می‌کنند؛ بنابراین ثبت نام من در وهله اول انجام وظیفه است و دوم برای این که باید دنبال اصلاح امور هم باشیم.

*دولت نشان دهد به دنبال بهبود وضع معیشت مردم است و مردم احساس کنند شتاب گرانی‌ها کاهش یافته و افق روشنی برای آینده وجود دارد نه آن که مثلا شعار سر دهند که تحریم را نعمت می‌دانیم و اصرار داریم مسایل را بی برجام حل کنیم و در تحریم‌های بانکی غوطه‌ور باشیم. این حرف‌ها را بگذارند کنار تا مردم احساس کنند دولت به دنبال بهبود وضع زندگی مردم است. همچنین باید روابط خارجی را اصلاح کنند. البته اقداماتی شده مثل بهبود رابطه ما با عربستان و برخی دیگر از کشور‌های اسلامی. عضویت اخیر ایران در بریکس هم اقدام مثبتی است و این هم نتیجه بهبود روابط است. از جنگ با دنیا باید دست کشید. از این آمریک‌ستیزی افراطی باید دست برداشت. از افتادن در دامان روسیه هم باید خود را نجات دهیم و به جای شرق‌گرایی به سیاست نه شرقی نه غربی برگردیم و البته به این معنی که توازنی بین شرق و غرب ایجاد کنیم.

*همین بریکس هم بدون برجام و اف‌ای‌تی‌اف دستاورد چندانی برای ما نخواهد داشت. بنا بر این باید کار را از اساس درست کرد. با شعار کار درست نمی‌شود. این که به خاطر کینه از روحانی و ظریف حرف بی‌مبنا بزنیم که بدون برجام و اف‌ای‌تی‌اف داریم چنین می‌کنیم. چرا باید مردم سختی‌های غیر ضروری را تحمل کنند؟ از این رو دولت باید اقدام کند و شورای نگهبان هم باید درست عمل کند و مثل نوبت قبل مامور معذور برخی نهاد‌ها نباشد و خود تصمیم بگیرد.

*اگر شورای نگهبان از ورود افراد مستقل وحشت نداشته باشد خیلی از مشکلات حل خواهد شد. مردم باید کاندیدا‌های مورد نظر خود را در بین نامزد‌ها و ببینند و بیابند تا رای دهند؛ و قتی کاندیدای مورد پسند خود را نبیند خیلی از مردم نمی‌آیند. در حال حاضر مجلس تا حد زیادی محدود شده و از حیز انتفاع افتاده است. خصوصا با تاسیس شورای عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در واقع دو شورای نگهبان پیدا کرده ایم.


بیشتر بخوانید: مطهری: ریزش دلار درسی برای افرادی است که می‌گویند اقتصاد را به برجام گره نزدیم


یعنی شورای نگهبان دیگری شکل گرفته که مصوبه مجلس را بررسی می‌کند و می‌گیود با این سیاست مخالف است و جلوی آن را می‌گیرد. طی ۴۰ سال چنین چیزی اصلا نبود و دو سه سال است که ایجاد شده است. کاری که کامل خلاف قانون اساسی است، زیرا هیچ نهادی جز شورای نگهبان نمی‌تواندمصوبه مجلس را بررسی کند تازه آن تنها درباره انطباق با شریعت و قانون اساسی نه از جهات دیگر. با این کار دست و بال مجلس بسته شده. یا شورای عالی سران قوا که قرار بود موقت باشد به خاطر تحریم‌های ترامپ تا آن‌ها را دور بزنند نه این که قانون گذاری کند و دخالت در کار مجلس داشته باشد. اما ادامه یافته و برای آن دبیرخانه هم درست کرده اند و گاه قانون گذاری می‌کند.

*هم آن هیئت و هم این شورا باید منحل شوند تا دست وبال مجلس باز شود. انطباق با سیاست‌های کلی را باید بر عهده خود نمایندگان گذاشت. حد اکثر این که نماینده‌ای از مجمع تشخیص در مجلس حاضر شود و موضع مجمع را منتقل کند نه آن که مصوبه را به آن هیات ببرند.

*یکی از دلایل کاهش علاقه این است که مردم احساس می‌کنند مجلس دیگر کاره‌ای نیست. در اعتراضات سال گذشته هم اگر نمایندگان اجازه داشتند سخن بگویند خیلی از مردم قانع می‌شدند. در حوادث آبان ۹۸ هم ما می‌خواستیم وزیر کشور را استیضاح کنیم، اما نگذاشتند. به خاطر همین خیلی از مردم حس می‌کنند مجلس کاره‌ای نیست و در انتخابات شرکت نمی‌کنند.

ارسال نظر