تاریخ انتشار: ۰۷:۰۱ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
سیدعلی ادیانی در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ بررسی کرد؛

راه‌کارهای جلوگیری از فرار مالیاتی/ 2 صنفی که بیشترین تخلف مالیاتی را دارند کدامند؟

ادیانی گفت: اجرای دقیق دولت الکترونیک در حوزه‌های مختلف اقتصادی، واردات، صادرات، خدمات و تولید کشور می‌تواند در کاهش فرار مالیاتی موثر واقع شود و جلوی این کار را بگیرد.

اقتصاد24- هرگونه تلاش غیرقانونی برای پرداخت نکردن مالیات مانند ندادن اطلاعات لازم در مورد عواید و منافع مشمول مالیات به مقامات مسئول، فرار مالیاتی خوانده می‌شود. تمایز مفهومی بین فرار مالیاتی و اجتناب از پرداخت مالیات به قانونی یا غیرقانونی بودن رفتار مودیان مربوط می‌شود.

فرار مالیاتی، یک نوع تخلف از قانون است. وقتی که یک مودی مالیاتی از ارائه گزارش درست در مورد درآمدهای حاصل از کار یا سرمایه خود که مشمول پرداخت مالیات می‌شود، امتناع می‌کند، یک نوع عمل غیررسمی انجام می‌دهد که او را از چشم مقامات دولتی و مالیاتی کشور دور نگه می‌دارد.

به گفته برخی از کارشناسان میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد مالیات قابل وصول کشور، فرار مالیاتی وجود دارد و در صورت وصول آن، می‌توان از منابعی که مقرر است از محل صندوق توسعه ملی برای کشور ایجاد کنیم، اجتناب کرد.

فرار مالیاتی اصناف مختلف از جمله پزشکان را عددها و رقم‌ها مشخص می‌کند. گزارشی که مرکز پژوهش‌های مجلس درباره لایحه بودجه ۹۸ منتشر کرد شامل این اعداد هم بود و برخی نماینده‌های مجلس و مسئولان سازمان امور مالیاتی پیگیر موضوع شدند. این پیگیری‌ها نشان داده که برخی پزشکان درباره اعلام میزان درآمد خود "شفاف" عمل نمی‌کنند و با "ترفندهای خاص" نه تنها درآمد خود را مخفی نگه می‌دارند که از پرداخت واقعی مالیات هم فرار می‌کنند. کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ در مجلس شورای اسلامی گفته اگر حداقل ۶۵۰۰ تا ۶۷۰۰ میلیارد تومان از پزشکان گرفته شود می‌توان بودجه کشور را برای سال ۹۸ تقویت کرد.

در همین رابطه، سیدعلی ادیانی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با اقتصاد24 روش‌های جلوگیری از فرار مالیاتی را برشمرد و گفت: لزوم نصب دستگاه کارتخوان در مراکز تولیدی ضریب فرار مالیاتی را به شدت کم خواهد کرد.

وی ادامه داد: اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده که در دستور کار مجلس است با کمک دولت، کارشناسان و مجموعه اندیشه‌ورزان حوزه مالیاتی و با استفاده از ظرفیت کمیسیون‌های تخصصی در دستور کار مجلس قرار گرفته است.

نماینده مردم قائمشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بعد از تعطیلات ایام خرداد، موضوع اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد، افزود: برای ایجاد ممانعت و جلوگیری از فرار مالیاتی باید شفافیت‌های لازم را انجام دهیم. بخشی از فرار مالیات‌ها مربوط به شرکت‌ها، موسسات خصولتی، اصناف به ویژه قشر طلافروشان و پزشکان می‌شود که مالیات خود را به قدر کافی و متناسب با درآمدشان پرداخت نمی‌کنند.

ادیانی عنوان کرد: اجرای دقیق دولت الکترونیک در حوزه‌های مختلف اقتصادی، واردات، صادرات، خدمات و تولید کشور می‌تواند در کاهش فرار مالیاتی موثر واقع شود و جلوی این کار را بگیرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه در هیچ جای دنیا نمی‌توان فرار مالیاتی را به صفر رساند، افزود: باید سقف مشخصی برای آن تعیین کرد تا بتوانیم به نقطه مطلوب دست پیدا کنیم.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
رررر
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۳/۱۱
آن سازمانها و نهادهایی که مالیات نمی دهند ا هم در نظر بگیرید.
ارسال نظر