تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۲
پای کره‌شمالی را به پرونده اوکراین باز شد

مسکو در راه مبارزه و تقابل با کی‌یف تنها نیست

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: روس‌ها در پی سفر رهبر کره شمالی به دنبال آن هستند تا به دنیا اعلام کنند که مسکو در راه مبارزه و تقابل با کی‌یف تنها نیست.

اقتصاد۲۴- «داوود آقایی» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به آزمایش موشکی کره‌شمالی در زمان دیدار رهبر این کشور با رئیس جمهوری روسیه در گفتگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از هر چیز باید بگویم کشور‌هایی که در تنگنا قرار می‌گیرند یک وجه مشترک میان آن‌ها به وجود می‌آید و همین موضوع آن‌ها را به یکدیگر نزدیک می‌کنند. این در حالیست که پیونگ‌یانگ هم با روسیه و چین روابط مشخصی دارد، اما تحریم‌هایی که علیه کره‌شمالی صورت گرفته به نوعی همانند تحریم‌های روسیه، این دو کشور را به هم نزدیک‌تر کرده است. قبل از دیدار رهبران روسیه و کره شمالی شاهد سفر وزیر دفاع روسیه به پیونگ‌یانگ بودیم که باید آن را زمینه‌چینی همین دیدار اخیر میان ولادیمیر پوتین و کیم جونگ اون بدانیم.

وی ادامه داد: در این دیدار مباحث مختلفی مطرح شده است و به همین جهت به نظر می‌رسد که جنگ اوکراین این دو کشور را به یکدیگر نزدیک کرده و همچنین در زمینه تامین تسلیحات از سوی کره‌شمالی هم دیدار مذکور اهمیت دارد.


بیشتر بخوانید: ادعای جانشین رابرت مالی علیه ایران


این‌که یک‌باره در زمان دیدار رهبران دو کشور در ایستگاه فضایی روسیه خبر پرتاب موشک بالستیک از سوی کره شمالی مخابره می‌شود به نوعی یک قدرتنمایی همانند گذشته را به رخ می‌کشد و می‌خواهد بگوید که آمادگی لازم برای مقابله با هر نوع تهدید از سوی پیونگ‌یانگ همچنان وجود دارد. باید بپذیریم که روسیه بعد از جنگ اوکراین در انزوا و زیر فشار تحریم‌های زیادی قرار گرفته و کشور‌های زیادی هم از این اقدام مسکو انتقاد کردند، اما به هر ترتیب می‌بینیم که روس‌ها در تنگنا هستند و می‌خواهند پای کره شمالی را هم به پرونده اوکراین باز کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: روس‌ها در پی سفر رهبر کره شمالی به دنبال آن هستند تا به دنیا اعلام کنند که مسکو در راه مبارزه و تقابل با کی‌یف تنها نیست. به همین جهت سفر رهبر کره شمالی و دیدار او با ولادیمیر پوتین هم از حیث نظامی و هم از حیث سیاسی برای مسکو ارزشمند است. این سفر و دیدار‌ها در حالی انجام شد که آمریکایی‌ها اعلام کردند اگر اقدامات کره شمالی در حوزه تسلیحاتی به نفع روسیه تمام شود و این تسلیحات به مسکو برسد علیه آن‌ها واکنش نشان خواهند داد که به نظرم این مساله صرفاً تکرار مکررات است و باید آن را یک مانور سیاسی مشخص با هدف تهدید کره شمالی همانند گذشته دانست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت این خواهد بود که ایالات متحده بالاترین و بیشترین میزان تحریم‌ها را علیه کره شمالی اعمال کرده است و به همین جهت فکر نمی‌کنم دیگر تحریمی مانده باشد که علیه این کشور اعمال نشده باشد؛ لذا به نظرم این اقدام و واکنش ایالات متحده را باید در راستای اطمینان خاطر دادن به شرکای این کشور مانند ژاپن و کره جنوبی که در همسایگی کره شمالی قرار دارند بدانیم تا در نهایت به آن‌ها بگوید واشنگتن همچنان از آن‌ها حمایت خواهد کرد و نمی‌گذارد که اتحاد روسیه و کره شمالی به منابع مشترک آن‌ها در شبه جزیره کره ضربه بزند.

منبع: ایلنا
ارسال نظر