تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۲

نکات مهم در انتخاب کوله پشتی مدرسه

با فرا رسیدن ایام بازگشایی مدارس، والدین در تکاپوی تهیه لوازم مدرسه هستند. کیف و کفش از جمله آن لوازم است که امروزه در انواع و اقسام طرح و مدل‌ها در بازار عرضه می‌شود.

اقتصاد۲۴-کیف و کفش دانش آموزان باید استاندارد و مناسب باشد، زیرا رابطه مستقیمی با سلامت کودکان دارد، زیرا کیفی و کفش نامناسب می‌تواند آسیب‌های جدی به ساختار عضلانی دانش آموزان وارد کند از اینرو والدین باید هنگام خرید این لوازم، نکات بسیار مهمی را مد نظر قرار دهند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

بهترین کیف برای دانش آموزان چه کیفی است؟

بسیاری از کودکان به علت استفاده از کوله پشتی‌های سنگین و حمل نامناسب کیف‌ها دچار کمر درد می‌شوند. تحقیقات نشان داده‌اند بیش از ۵۰ درصد کودکان کوله پشتی‌های بسیار سنگین با خود به مدرسه می‌برند. ۵۵ درصد از دانش آموزان نیز ۱۰تا ۱۵درصد وزن بدن وسایل حمل می‌کنند. به گفته دکتر دقاق زاده، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، هرچند کمر درد و گردن درد یکی از بیماری‌های شایع دوران بزرگسالی است، اما کودکان نیز به علت استفاده نادرست از کیف مدرسه امکان دارد دچار کمر درد و گردن درد شوند از اینرو والدین باید هنگام خرید کیف مدرسه دقت لازم را داشته باشند. استفاده از کوله پشتی بهتر از کیف دستی است، زیرا معمولا کودکان به همان طرفی که کیف را گرفته اند منحرف می‌شوند، مخصوصا اگر کیف سنگین باشد و کودک مجبور شود مسافت زیادی بین خانه و مدرسه را طی کند.

وی اظهارداشته است: وزن کیف باید به طور مساوی روی هردو شانه منتقل شود بنابراین کیف باید در وسط پشت قرار گیرد و از دو بند استفاده شود. دو بند نیز باید قابل کوتاه و بلند شدن داشته باشد و با توجه به قد بچه تنظیم شود. علاوه بر دو بند روی شانه ها، یک بند هم باید در پایین کیف روی کمر بسته شود تا هنگام راه رفتن، کیف به طرفین حرکت نداشته باشد و منحرف نشود. بند‌های روی شانه‌ها نیز باید پهن باشند، در غیراین صورت کودک کیف را از شانه‌ها و پشت بر می‌دارد و به دست گرفته و حمل می‌کند. پهنای کوله پشتی هم نباید از پهنای شانه‌ها و تنه کودک بیشتر باشد.


بیشتر بخوانید:۳ مکمل برتر غذایی برای کاهش وزن


هنگام خرید کوله پشتی این نکات را رعایت کنید:

۱- وزن کوله پشتی نباید بیشتر از ۱۵ درصد وزن کودک باشد.

۲- هر دو بند کوله پشتی را بر شانه‌های او بیندازید. این کار به توزیع مناسب وزن بر پشت کمک می‌کند. در صورتی که کمربند هم دارد از آن برای کاهش وزن بار شانه‌ها و گردن استفاده کنید.

۳- مطمئن شوید کوله پشتی درست در وسط کمر قرار گرفته و پایین‌تر از دور کمر کودک قرار نگیرد. بند‌های کوله پشتی باید حالتی آزاد داشته باشند تا حرکت آزادانه دست‌ها را بدون خم شدن ستون فقرات ممکن سازند.

۴- بند کوله پشتی باید پهن باشد. کوله پشتی با بند نازک به رگ‌های عصبی و خونی آسیب وارد می‌کند و درد‌های عصبی مزمن و ناراحتی‌های پوستی را به وجود می‌آورد.

۵-کوله پشتی‌های از جنس کتان و جین وزن زیادی دارند. سعی کنید کوله پشتی‌های پارچه‌ای یا برزنتی بخرید. کیف‌های چرمی و پلاستیکی نیز در فصل تابستان باعث تعریق در ناحیه پشت کمر می‌شوند.

۶- کوله پشتی‌هایی که از نوار‌های انعکاسی برخورداند، بخرید. این نوار‌های بازتابنده باعث می‌شوند که دانش‌آموز هنگام غروب راحت‌تر توسط رانندگان دیده شوند.

۷-به تعداد جیب‌ها و زیپ‌های کوله دقت کنید. تقسیم بندی مناسب فضا باعث حفظ سلامت وسایل و طولانی‌تر شدن عمر کوله پشتی می‌شود.

۸-هنگام انتخاب و خرید کوله پشتی باید جثه کودک را نیز در نظر بگیرید؛ هرگز نباید برای یک کودک پیش دبستانی کوله پشتی یک دانش آموز دوره راهنمایی خریداری شود.

۹-کوله پشتی باید دارای تهویه مناسب باشد تا منجر به تعریق کمر نشود. این لایه از کوله پشتی باید به اندازه‌ای محکم باشد که از فرو رفتن اجسام نوک تیز مانند نوک قیچی به بدن دانش آموز جلوگیری کند.

۱۰- زیپ‌های کوله پشتی باید روان و محکم باشند. زیپ‌هایی که از دو طرف به هم می‌رسند، برای بازو بسته کردن راحت ترند.

بهترین کفش برای دانش آموزان چه کفشی است؟

به گفته دکتر ترکان، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، بهترین کفش برای دانش آموزان کفش ورزشی است، زیرا گشادی و تنگی آن با بند تنظیم می‌شود. البته برای دانش آموزان دبستانی کفش چسبی بهتر است به شرط آنکه مکرر باز نشود. بهترین زمان نیز برای خرید کفش عصر است، زیرا پا در بزرگ‌ترین سایز خود قرار دارد. کفش باید حداکثر نیم سایز از پا بزرگ‌تر باشد.

وی اظهارداشته است: والدین باید از خرید کفش‌های گشاد برای فرزندان شان خودداری کنند، زیرا کودک برای نگهداری کفش ناگزیر است از عضلات پا استفاده کند که این مساله از نظر پزشکی اصلا درست نیست. کفش‌های پاشنه بلند هم فرم پا را تغییر می‌دهند و اصلا مناسب کودکان نیستند. کفش بدون پاشنه هم باید لژ محافظی بین کف پا با زمین داشته باشد که سراسر پا از پنجه تا پاشنه را بپوشاند، زیرا کفش تخت و بدون پاشنه هم برای فعالیت مناسب نیست.

منبع: اقتصاد آنلاین
ارسال نظر