طیبه سیاوشی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد24 با تاکید بر نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در اقتصاد کشور با حمایت از شرکتهای دانشبنیان، گفت: وجود و پایداری صندوق نوآوری و شکوفایی یکی از ضرورتهای امروز جامعه ما است. تقویت این صندوق به مثابه حمایت از شرکتهای دانشبنیان است.
وی افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی یک حامی به خصوص برای جوانان مبتکر و خوشفکر است که امیدوارم این حمایت که حتما به کمک اقتصاد کشور خواهد آمد با قوت ادامه پیدا کند.
سیاوشی در پاسخ به اینکه چه پیشنهادی به مدیران صندوق نوآوری و شکوفایی دارید؟ گفت: در هر موضوعی، نظارت حرف اول را میزند. پیشنهاد بنده این است که مدیران این صندوق هر چند ماه یکبار بررسی کنند و ببینند تسهیلاتی که به شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهند چقدر به کار آنها آمده و آیا خروجی لازم را داشته است یا خیر. مطمئنا اگر خروجی لازم را داشته است، باید شرکتهای مستعد شناسایی و حمایت از آنها را ادامه داد زیرا حمایت از شرکتهای موفق دانشبنیان، در واقع حمایت از اقتصاد کشور است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه با اشاره به اینکه اگر شرکتهای دانشبنیان حمایت شوند، میتوانند تا حد زیادی در کشور اشتغالزایی داشته باشند، تصریح کرد: من از برخی شرکتهای دانشبنیان بازدید کردهام. در یکی از این بازدیدها با خانمی مواجه شدم که در حوزه گردشگری کار میکرد و خیلی هم عملکرد مثبتی داشت و توانسته بود 40 تا 50 نفر را هم در حوزه فعالیتی خود مشغول بکار کند. همین میزان اشتغالزایی کافی است تا این شرکتها مورد حمایت قرار گیرند زیرا بیکاری در کشور موج میزند و باید برای آن چارهای اندیشید.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: آمریکا پس از خروج از برجام، تحریمهای اقتصادی زیادی را علیه ایران وضع و تلاش کرد تا همپیمانان خود را هم با این تحریمها همراه کند. این فشارهای اقتصادی تا حد زیادی وضعیت معیشتی مردم را با مشکل مواجه کرد و همچنان این روال ادامه دارد. پس ما چارهای نداریم جز اینکه بیش از پیش به خودمان متکی شویم و سعی کنیم در تمام بخشها مسیر خودکفایی را در پیش بگیریم.
به گفته وی، شرکتهای دانشبنیان از افرادی سود میبرند که از هوش و ذکاوت خوبی برخوردارند و خیلی مهم است که بتوان از این افراد نخبه به موقع حمایت کرد تا آنها در آرامشخاطر مسیر خود را دنبال کنند.
سیاوشی تصریح کرد: به نظر من در سالهای گذشته، شرکتهای دانشبنیان پیشرفت داشتهاند اما اگر مشوقها برای این شرکتها بیشتر شود این مسیر سرعت بیشتری به خود میگیرد. من فکر میکنم در وهله اول باید نقش، اهمیت و کارکردهای شرکتهای دانشبنیان به درستی برای مردم تبیین شود، یعنی مردم و به خصوص مسئولان باید درک درستی از وجود این شرکتها داشته باشند. زمانی پیشرفت چندبرابر میشود که موضوع برای همگان جا بیفتد. ما وقتی به نیاز و ضرورت یک موضوع پی میبریم تلاش و حمایت خود را دوچندان میکنیم پس باید بدانیم که شرکتهای دانشبنیان و حمایت از آنها یک نیاز ضروری است.