تاریخ انتشار: ۱۸:۲۲ - ۲۵ مهر ۱۴۰۲

جنگ غزه به پایان نزدیک است؟

عضو ارشد دانشکده مطالعات بین‌الملل Rajaratnam در سنگاپور، گفت: درخواست بلینکن از پکن می‌تواند مبتنی بر این امید باشد که همسایگی مفروض چین با طیف گسترده‌ای از بازیگران منطقه‌ای - از فلسطینی‌ها، ایران، تا عربستان سعودی و سایرین - چیزی باشد که آن‌ها از آن استفاده کنند.

اقتصاد۲۴- وزارت خارجه چین نماینده خود در امور خاورمیانه را برای گفتگو درباره جنگ حماس و اسرائیل به منطقه می‌فرستد تا پکن از نفوذ خود در میان بازیگران منطقه‌ای همچون ایران و عربستان برای کاهش خصومت‌ها استفاده کند.

پس از آنکه دولت آمریکا از پکن خواست تا از نفوذ خود برای جلوگیری از گسترش جنگ غزه به منطقه استفاده کند، «جون ژای» نماینده وزارت امورخارجه چین در امور خاورمیانه قرار است در هفته جاری برای رایزنی درباره این مساله به منطقه سفر کند.

واشنگتن گفته که امیدوار است روابط دوستانه چین با ایران که از حماس حمایت می‌کند به آرام کردن درگیری‌ها، به ویژه پس از آن که پکن در اوایل سال جاری با میانجی‌گری به حصول توافقی میان تهران و ریاض برای عادی‌سازی روابط میان آن‌ها کمک کرد، منجر شود.

جدیدترین موضع‌گیری امارات درباره تحولات جنگ غزه

بنابر گزارش خبرگزاری فرانسه، در شرایطی که اسرائیل در حال تدارک حمله زمینی به نوار غزه است، ایران نسبت به «اقدام پیشگیرانه» احتمالی هشدار داده است. همچنین این نگرانی وجود دارد که حزب‌الله لبنان نیز بتواند جبهه دومی را علیه اسرائیل باز کند.


بیشتر بخوانید: رهبر انقلاب: دولت غاصب صهیونیستی باید محاکمه شود


متیو میلر، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا روز شنبه پس از گفت‌وگوی تلفنی آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا با وانگ یی، همتای چینی خود به خبرنگاران گفت: پیام ما این بود که واشنگتن فکر می‌کند، در راستای منافع مشترک ما است که از گسترش درگیری جلوگیری کنیم.

چین سپس اعلام کرد که جون ژای، نماینده ویژه در امور خاورمیانه این هفته به منطقه سفر خواهد کرد و مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز گفت که هدف او به دست آوردن اجماع بین المللی، ترغیب طرف‌های مربوطه برای توقف خصومت‌ها، آرام کردن اوضاع و ایجاد شرایط لازم برای حل و فصل سیاسی مساله است.

اما هنوز جزئیاتی در مورد برنامه سفر ژای یا زمان دقیق سفر او اعلام نشده است.

رژیم صهیونیستی هفته گذشته پس از حمله غافلگیر کننده جبهه مقاومت فلسطین (حماس) به سرزمین‌های اشغالی علیه نوار غزه اعلام جنگ و حملات خود را علیه غیرنظامیان در این منطقه آغاز کرد که در نتیجه آن، تاکنون بیش از ۲۷۵۰ نفر، شامل زنان و کودکان جان خود را از دست داده‌اند.

رافائلو پانتوچی، عضو ارشد دانشکده مطالعات بین‌الملل Rajaratnam در سنگاپور در این باره گفت: درخواست بلینکن از پکن می‌تواند مبتنی بر این امید باشد که همسایگی مفروض چین با طیف گسترده‌ای از بازیگران منطقه‌ای - از فلسطینی‌ها، ایران، تا عربستان سعودی و سایرین - چیزی باشد که آن‌ها از آن استفاده کنند.

پانتوچی ادامه داد: با این حال، تأثیر پکن بر درگیری اسرائیل و حماس احتمالاً بسیار ضعیف‌تر از نقش آن در حصول توافق میان عربستان سعودی و ایران خواهد بود.

ارسال نظر