اقتصاد24 - به نقل از روزنامه القدس العربی، کمیته مرکزی پزشکان سودان اعلام کرد که در حمله روز دوشنبه نیروهای امنیتی به محل تحصن معترضان خارج از مقر وزارت دفاع در مرکز خارطوم ۶۰ تن کشته شدند. صدها تن نیز در جریان این حمله زخمی شدهاند.
پیش از این آمار کشته شدگان ۳۶ تن اعلام شده بود.
در همین راستا، عبدالفتاح البرهان، رئیس شورای نظامی انتقالی سودان ضمن ابراز تأسف نسبت به حوادث روز دوشنبه گفت: همگی ما باید به اراده و خواستههای مردم احترام بگذاریم.
وی گفت: ما اکنون در مرحله جدیدی از تاریخ سودان هستیم. دستان ما برای مذاکره و تشکیل یک قدرت قانونی دراز است. مذاکرات میان شورای نظامی سودان و مخالفان در سایه اختلافات عمیق میان دو طرف به بن بست رسیده است.
در همین راستا، میچل باچله، کمیسیونر حقوق بشر سازمان ملل حمله به تظاهرکنندگان در سودان را محکوم کرد. سخنگوی این کمیسیاریا گفت: دفتر حقوق بشر سازمان ملل از مقامات سودانی میخواهد به جای هدف قرار دادن و بازداشت معترضان وارد مذاکرات مسالمتآمیز با آنها شوند.
این سخنگو افزود: بهتر است شورای نظامی انتقالی تحقیقات مستقلی را برای مجازات عاملان کشتار غیرنظامیان آغاز کند. وی نسبت به بازگشت سودان به مرحله نقض حقوق بشر هشدار داد و گفت که باید شورای نظامی صفحه جدیدی در سودان باز کند.
اتحادیه اروپا نیز ضمن محکوم کردن حمله به تظاهرکنندگان از شورای نظامی خواست به حق تظاهرکنندگان درباره تجمع مسالمتآمیز احترام بگذارد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به شدت اعمال زور علیه معترضان در سودان را محکوم کرد و خواهان انجام تحقیقات مستقل شد.
وزارت خارجه مصر نیز طرفهای سودانی را به آرامش و بازگشت به میز مذاکره دعوت کرد. این وزارتخانه بر حمایت کامل خود از مردم سودان در این شرایط سخت تأکید کرد.
همچنین اتحادیه آفریقا اعمال خشونت علیه تحصنکنندگان در خارطوم را محکوم کرد و خواهان اجرای تحقیقات فوری و شفاف شد. وزارت خارجه آلمان ضمن محکم کردن حمله به تظاهرکنندگان اعلام کرد که این اقدامات توجیه نشدنی است و باید فورا آن را متوقف کرد.
وزارت خارجه سوئد نیز اعلام کرد که استفاده از زور و خشونت علیه تظاهرکنندگان غیرقابل قبول است. وزارت خارجه نروژ نیز از هدف قرار گرفتن غیرنظامیان در سودان ابراز نگرانی کرده و آن را اقدامی غیرقابل قبول دانست.
در همین حال عفو بین الملل از جامعه جهانی خواست بر شورای نظامی سودان فشار آورده و مانع تجاوز این شورا به تحصنکنندگان شوند. در بیانیه عفو بین الملل آمده است: حملات خشونت آمیز علیه غیرنظامیان باید فورا متوقف شود. از سوی دیگر به دنبال حوادث روز دوشنبه مرتضی وراق، فرماندار خارطوم استعفا کرد. وی در اعتراض به کشته شدن غیرنظامیان استعفا کرد.
منبع: ایسنا