تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۲۵ آبان ۱۴۰۲

شرط بهره‌وری تسهیلات مسکن چیست؟

کارشناسان اقتصادی معتقدند افزایش میزان وام مسکن فی‌نفسه سیاست مناسبی برای پوشش بخش‌های بزرگتری از هزینه خرید خانه است، اما در حال حاضر این وام غیربهره‌ور است.

اقتصاد۲۴- چندی پیش محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در انتقاد از سیاست‌های پرداخت وام خرید مسکن گفته بود: طبق پیگیری‌های ما، بانک‌ها به هر کسی که برای دریافت تسهیلات مسکن مراجعه می‌کند، وام مسکن پرداخت می‌کنند؛ منتها مردم دیگر بیش از این توان گرفتن وام و پرداخت اقساط را ندارند و به همین دلیل به بانک‌ها مراجعه نمی‌کنند.

این انتقادی بود که پیشتر، منتقدان نیز بر آن تاکید کرده و افزایش میزان وام را در حالی که مردم توانی برای بازپرداخت اقساط آن ندارند، راهکار خانه دار شدن مردم ندانسته بودند. با این حال دولت در مراحل بعدی هم وام مسکن را افزایش داد تا به سقف دو میلیارد تومان رسید. وامی که هر قسط آن حدودا ۳۵ میلیون تومان است!

مزایا و معایب کاهش سود وام بانکی

حالا معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است که سقف تسهیلات مسکن روستایی با نرخ ۵ درصد از ۲۰۰ میلیون به ۳۵۰ میلیون رسیده و اگر همین مدل را با همین مفهوم به سمت مسکن شهری ببریم، تسهیلات مسکن شهری ارزان‌تر می‌شود.


بیشتر بخوانید:حقوق ماهانه کارگر ۹ میلیون و قسط مسکن ماهی ۳۵ میلیون!


کارشناسان اقتصادی معتقدند افزایش میزان وام مسکن فی‌نفسه سیاست مناسبی برای پوشش بخش‌های بزرگتری از هزینه خرید خانه است، اما در حال حاضر این وام غیربهره‌ور است. اما راهکار این معضل چیست؟

گفته می‌شود بهره‌ور کردن وام مسکن تنها در گرو حل ریشه‌ای مشکل اقتصاد است. برای عبور از این مشکل، لازم است درآمد مردم افزایش یابد که آن هم نیازمند اصلاحات اقتصادی و برداشتن گام‌هایی در جهت رفع تحریم‌هاست.

کارشناسان اقتصادی می‌گویند، کاهش سود وام اگرچه ممکن است میزان اقساط وام را کاهش دهد تا برخی از متقاضیان بتوانند از مزایای آن بهره‌مند شوند، اما این سیاست اندکی عوام‌فریبانه است و در نهایت منجر به ناترازی بانک‌ها و فشار بر بانک مرکزی خواهد شد که شتاب خلق نقدینگی و رشد تورم را در پی دارد.

منبع: تجارت نیوز
ارسال نظر