تاریخ انتشار: ۱۲:۲۳ - ۰۹ آذر ۱۴۰۲
پیش بینی قیمت جهانی طلا در سال ۲۰۲۴

شیب صعودی طلای جهانی با افت قیمت دلار

برآورد‌ها از توقف سیاست‌های پولی انقباضی و کاهش نرخ بهره در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ به ناامیدی شاخص دلار و نزول آن به کانال ۱۰۲ واحدی منجر شد.


اقتصاد ۲۴- بررسی‌ها حاکی از آن است که دلار جهانی در روز گذشته حمایت کانال ۱۰۳ واحدی را از دست داده و با افت یک درصدی خود نسبت به روز‌های گذشته به ۱۰۲.۸۸ واحد در ساعت ۱۵ به وقت تهران رسید.

بی‌شک با نزول شاخص دلار، بازار‌های جهانی از جمله طلا و رمزارز‌ها فرصت دوباره‌ای برای رشد قیمتی خواهند یافت. بر این اساس طلای جهانی روند معاملاتی روز گذشته را در محدوده مثبت آغاز کرد و با رشد ۳.۱ واحد درصدی خود به میانه کانال ۲ هزار دلاری رسید. اما شواهد گویای آن است که نوسانات دلار جهانی سبب شد تا فلز زرد اندکی از این بازه قیمتی فاصله گیرد و در ساعت ۱۹:۳۰ به وقت تهران رقمی معادل ۲۰۴۳ دلار را به ثبت رساند. این احتمال وجود دارد که در روند‌های آینده فلز زرد تا سطح ۲۱۰۰ پیش‌روی کند.

شیب صعودی طلا به رمزارز‌ها نیز سرایت کرد و موجب شد تا بزرگ‌ترین دارایی بازار کریپتو بار دیگر حمایت کانال ۳۸‌هزار دلاری را به دست آورد و با قیمت ۳۸ هزار و ۱۷۷ دلار معامله شود. در نتیجه مطالب فوق باید گفت که شاخص دلار به عنوان مهم‌ترین بازیگر نوسانات بازار‌ها به شمار می‌رود؛ زیرا پیش‌بینی اقتصاددانان برجسته و همچنین تحلیلگران دویچه بانک اثر چشمگیری بر نزول این شاخص گذاشته است.

گفتنی است که کریستوفر والر یکی از مقامات فدرال رزرو در سخنرانی روز‌های اخیر تاکید کرد: «در صورت تداوم روند نزولی تورم این احتمال وجود دارد که بانک مرکزی بتواند نرخ بهره مرجع را در ماه‌های آینده کاهش دهد.» این بیانیه به عنوان یک احساس مثبت برای طلا عمل کرده و جایگاه آن را به عنوان یک دارایی امن در برابر عدم اطمینان بازار و تورم تقویت کرده است.

در آغاز نوامبر، فدرال رزرو موافقت کرد که نرخ وجوه فدرال را بین ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصد نگه دارد، زیرا شاخص قیمت مصرف‌کننده در سپتامبر به ۳.۷ درصد کاهش یافته بود. این گمانه‌زنی را برانگیخت که نرخ بهره اکنون به اوج خود رسیده است. طلا زمانی که نرخ بهره در حال کاهش است به عنوان یک سرمایه‌گذاری جذاب تلقی می‌شود، زیرا برای ارزش خود به درآمد نرخ بهره متکی نیست.


بیشتر بخوانید:  صعود طلای جهانی به بالاترین حد ۶ ماه اخیر


جنگ بین اسرائیل و حماس نیز به افزایش قیمت کمک کرده است، زیرا طلا به عنوان یک دارایی پایدار در زمان عدم اطمینان ژئوپلیتیک تلقی می‌شود. البته باید گفت که با آتش‌بس فعلی میان این دو کشور، طلا همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و انتظارات را در مقابل پیش‌بینی‌های قیمتی اخیر افزایش داده است. تحلیلگران برجسته این بازار اعلام کردند که با تداوم روند فعلی اقتصاد، شیب کاهشی دلار جهانی و افزایش انتظارات برای کاهش نرخ بهره در نیم‌سال دوم ۲۰۲۴، فلز زرد قیمت ۲۳۰۰ دلار را مشاهده خواهد کرد و در سال ۲۰۲۵ نیز از ۳ هزار دلار عبور می‌کند. قابل ذکر است که رشد تولید ناخالص داخلی که گزارش آن در دست انتشار است و همچنین ارقام تورمی که در روز‌های آتی منتشر می‌شود. داده‌های اقتصادی ایالات متحده در روز‌های آتی می‌تواند به مسیریابی دقیق‌تر بازار‌ها کمک کند. البته از تاثیر چشمگیر آن در عملکرد بعدی سیاستگذاران فدرال رزرو نیز نباید غافل شد.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر