اقتصاد۲۴- رهبر انقلاب در دیدار با بسیجیان سراسر کشور کلید واژه «پرهیز از دوقطبیهای کاذب» را به کار برده و تاکید کردند؛ «برخی اظهارات در فضای مجازی و جدا کردن مردم تحت عناوینی مانند «طرفدار این یا آن»، واقعا جای گله دارد؛ کسانیکه دین و مبانی و انقلاب و ولایت فقیه را قبول دارند، با هر اختلاف سلیقه برادرهای شما هستند و نباید دچار دودستگی شد.» گرچه این بخش از بیانات رهبری خطاب به بسیجیان طرح شد، اما پیشتر و بارها رهبری بر هرگونه دوقطبی سازی در فضای کشور تاکید کرده بودند.
اما وظیفه احزاب و جریانات سیاسی در آستانه انتخابات برای پرهیز از دوقطبی کردن فضای کشور از یک سو و وظیفه دستگاههای اجرایی و نظارتی برای جذب حداکثری و عدم ورود به قطبی سازیهای سیاسی چیست؟
ناصر قوامی، نماینده مجلس ششم شورای اسلامی، درباره بیانات رهبری درخصوص پرهیز از دوقطبی سازی، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: دو قطبیسازی در شرایطی که اگر هر دو قطب در جهت منافع ملی باشد، اشکال ندارد. اگر هدف هر دو قطب و هر دو جناح سیاسی حفظ منافع ملی است و میخواهند در جهت رفاه و آسایش مردم گام بردارند، این اشکال ندارد کما اینکه در کشورهای دیگر هم این امر وجود دارد. برای مثال آمریکا دو قطبی وجود دارد که یک قطب آن جمهوریخواه و قطب دیگر دموکرات هستند و یا در انگلستان دو قطب محافظهکار و کارگر وجود دارند؛ بنابراین اگر هر دو قطب مانند اصلاحطلبان و اصولگرایان در جهت حفظ منافع ملی و چارچوب نظام گام بردارند، این موضوع اشکالی ندارد. اما چنانچه یک قطب اصلاً نظام و حکومت را قبول نداشته باشد و قطب دیگر قبول داشته باشد، آن قطبی که نظام را قبول ندارد، در انتخابات مشارکت نمیکند و این اتفاق خوبی نیست.
دوقطبی سازی باعث کاهش مشارکت در انتخابات میشود
بیشتر بخوانید: تراژدی امید/ احمدی نژاد به صالحی گفت من با مذاکره با آمریکا در عمان مخالفم، تو هم وارد این بازی خطرناک نشو
وی درباره تاثیر دوقطبی سازیهای کاذب در کاهش مشارکت، گفت: همانطور که گفتم در بحث دو قطبی بودن، اگر هر دو قطب در جهت منافع ملی حرکت کنند، قطعاً در انتخابات هم شرکت میکنند، اما اگر به آن صورت دو قطبی باشد که یک قطب اصلاً نظام، چارچوب نظام و ساختار نظام را قبول نداشته باشد، طبعاً در انتخابات شرکت نمیکنند و اگر این طور دو قطبی باشد، موجب میشود که مشارکت مردم در انتخابات به شدت کاهش پیدا کند.
مشارکت حداکثری موجب قوت و قدرت نظام میشود
این چهره سیاسی تاکید کرد: به هر صورت نظر و هدف ایشان این بوده که همگان در انتخابات شرکت کنند چرا که این مشارکت حداکثری موجب قوت و قدرت نظام میشود.
هیچ اصلاحطلب شناسنامهداری در این انتخابات ثبتنام نکرده است
قوامی ادامه داد: همانطور که گفتم دو قطبی بودن بد نیست. اصلاحطلبان و اصولگرایان در مجلس ششم رقابت داشتند و اکثریت اطلاحطلب وارد مجلس شدند. اما از انتخابات دوره هفتم به بعد، اصلاحطلبان را رد صلاحیت و حذف کردند و هر اصلاحطلبی که در هر حوزه انتخابیه دارای رأی بود و مردم او را قبول داشتند را رد صلاحیت کردند. یعنی این قطبی که نظام را هم قبول داشتند و در چارچوب آن حرکت میکردند را جدا و حذف کردند. الان هم هیچ اصلاحطلب شناسنامهداری اصلا در این انتخابات ثبتنام نکرده است؛ بنابراین وقتی یک قطب را به این صورت رد صلاحیت و جدا کردند، یک آسیب برای جمهوری اسلامی محسوب میشود.
شرط افزایش مشارکت در انتخابات
نماینده اسبق مجلس گفت: حذف یک قطب در انتخابات باعث ریزش آرا و کاهش مشارکت در انتخابات میشود کما اینکه در دوره قبل آن طور که خود وزارت کشور اعلام کرد زیر ۵۰ درصد مشارکت داشتند و بیش از ۴ میلیون آرای باطله به صندوقها ریخته شد. به نظرم این دوره هم وضعیت به همین صورت است و مشارکت بسیار پایین خواهد بود مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد.