تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۱۶ آذر ۱۴۰۲

پیش بینی بازار‌های اقتصادی/ رشد قیمت مسکن متوقف شد؟

یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آن‌ها است. بر این اساس در این صفحه روند‌های قیمتی بازار‌های مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

اقتصاد۲۴-در آخرین روز معاملاتی هفته، روند صعودی هشت‌روزه بورس تهران شکسته شد. به طوری که در روز چهارشنبه و پس از به پایان رسیدن ساعات معاملاتی، شاخص کل بورس با ۵۴۶۴ واحد کاهش معادل با ۰.۲۵ درصد، در محدوده ۲ میلیون و ۱۷۱ واحد قرار گرفت. شاخص هم‌وزن نیز در این روز با ۲۷۳ واحد ریزش، در محدوده ۷۴۷‌هزار و ۲۹۹ واحد به کار خود پایان داد. همچنین در این روز بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران مجموعا شاهد خروج پول به مقدار ۳۰۲ میلیارد تومان بودند و ارزش معاملات خرد (سهام و حق‌تقدم) نیز در سطح ۵۴۵۳ میلیارد تومان قرار گرفت. برخی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که دلیل رشد بورس در روز‌های اخیر، اخبار مثبت مبنی بر تجدید ارزیابی شرکت‌ها بوده است؛ بنابراین با کاهش تاثیر این اخبار، پیش‌بینی می‌شود که عرضه از سمت حقیقی‌ها دچار افزایش شده و روند کمی نزولی شود.

رفع

هیجانات صعود طلای جهانی؟

روز چهارشنبه، قیمت سکه امامی برای دومین روز متوالی کاهش یافت. به طوری که تا لحظه تنظیم این گزارش، هر قطعه سکه امامی با کمی بیش از ۳۰۰‌هزار تومان کاهش ارزش، در محدوده قیمتی ۲۹ میلیون و ۱۴۵‌هزار تومان مورد مبادله قرار گرفت. به نظر می‌رسد پس از توقف رشد قیمتی کم‌سابقه طلا تا محدوده ۲۰۷۰ دلار و بازگشت آن به محدوده کانال سابق در روز‌های اخیر، قیمت سکه نیز از تاثیرپذیری بیش از حد از طلای جهانی فاصله گرفته است. به طوری که در این روز به‌رغم صعود قیمت طلا تا محدوده ۲۰۲۲ دلار، قیمت سکه امامی حرکتی هم‌جهت با نرخ دلار داشته است که در این روز با ۱۰۰ تومان کاهش، در محدوده ۵۰‌هزار و ۱۵۰ تومان قرار گرفت. اما برخی تحلیلگران معتقدند که سکه از ناحیه دلار، جانی برای تاثیرپذیری ندارد و اگر قیمت طلا مجددا کاهش یابد، می‌تواند زمینه‌ساز ریزش سکه باشد.


بیشتربخوانید:قیمت مسکن در پرند با افتتاح مترو گران می‌شود؟


نوسانات افزایشی محدود

در حالی که در پایان روز سه‌شنبه، قیمت پایانی طلای جهانی با بیش از ۱۰ دلار کاهش، در محدوده ۲۰۱۹ دلار قرار گرفت، در ساعات ابتدایی روز چهارشنبه نوسانات صعودی اندک در قیمت این فلز گرانبها دیده می‌شد. به طوری که در این روز و تا لحظه تنظیم این گزارش، قیمت طلای جهانی با حدود ۳ دلار افزایش، در محدوده ۲۰۲۲ دلار به ازای هر اونس مورد خرید و فروش قرار گرفت. در حالی که سرمایه‌گذاران در انتظار انتشار آمار اشتغال ایالات متحده آمریکا هستند (که می‌تواند جهت‌دهنده به تصمیمات فدرال رزرو در خصوص تعیین نرخ بهره باشد)، بازده اوراق خزانه آمریکا که رقیبی برای سرمایه‌گذاری در طلاست، کاهش یافت. برخی از کارشناسان و تحلیلگران بازار معتقدند که افزایش قیمت اندک طلا در این روز، به دلیل کاهش بازدهی اوراق یاد‌شده در کنار کاهش شاخص دلار است.

پیش‌بینی ثبات قیمت مسکن

ساعات معاملاتی بازار سهام در روز چهارشنبه در حالی به انتها رسید که قیمت هر برگ «تسه ۰۰۱۱» در این روز مجددا صعودی شد. به طوری که قیمت اوراق تسهیلات بانک مسکن، که با نماد «تسه ۰۰۱۱» در فرابورس ایران عرضه شده و مورد خرید و فروش قرار می‌گیرد، در آخرین روز معاملاتی هفته بیش از ۲۵۰۰ تومان، معادل با ۲.۲۱‌درصد افزایش یافت و در محدوده قیمتی ۱۱۸‌هزار و ۸۸۷ تومان به ازای هر برگ از این اوراق مورد مبادله قرار گرفت. به این ترتیب برای پنجمین روز معاملاتی متوالی قیمت تسه یاد شده افزایش یافت تا در این روز به بالاترین ارزش خود از ۱ اسفند ۱۴۰۱ برسد. داوود بیگی‌نژاد، رئیس اول اتحادیه املاک تهران طی اظهارنظری بیان کرد که قیمت مسکن در استان تهران در سال‌های اخیر به قدری رشد داشته است که در حال حاضر دیگر بیش از این قدرت افزایش نخواهد داشت.

سقوط به کف ۵ ماهه

با سقوط مجدد قیمت نفت در ساعات ابتدایی روز چهارشنبه، روند نزولی ارزش طلای سیاه برای پنجمین روز معاملاتی متوالی ادامه یافت. به طوری که در این روز و تا لحظه تنظیم این گزارش، نفت خام برنت با کمتر از یک دلار کاهش، در محدوده قیمتی ۷۶ دلار و ۴۰ سنت به ازای هر بشکه مورد خرید و فروش قرار گرفت. نفت خام WTI یا وست تگزاس اینترمدییت نیز مانند نفت برنت، با سقوط ارزش در محدوده قیمتی ۷۱ دلار و ۵۴ سنت به ازای هر بشکه مبادله شد. قیمت ثبت شده برای نفت‌های یاد شده تا این لحظه، پایین‌ترین قیمت آن از ۱۴ تیر ۱۴۰۲ است. برخی از تحلیلگران بازار معتقدند که دلیل کاهش قیمت این روز‌های نفت، کاهش داوطلبانه حدود ۲.۲ میلیون بشکه نفت در روز (برای سه ماه اول سال ۲۰۲۴) از سوی کشور‌های عضو اوپک‌پلاس، در کنار شدت گرفتن نگرانی‌های مربوط به میزان تقاضای چین است.

منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر